Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο προβληματισμός του Σούλη

Ο προβληματισμός του Σούλη

soulis markopoulos

soulis-markopoulos

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε αλλά η ανωτερότητα της Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, με αποτέλεσμα να ηττηθεί (68-54) και να μείνει μακριά από τα θετικά αποτελέσματα για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στο Γιούροκαπ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, στάθηκε στην ποιότητα της ρώσικης ομάδας αλλά και στο προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα του όπως αυτό της κούρασης:

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που είναι άλλο επίπεδο από τη δική μας. Μια ομάδα που είναι πολύ σκληρή στην άμυνα της και έχει στόχους επιθετικούς σε κάθε επίθεση της. Με πολύ καλούς παίκτες, είδατε τον τρόπο που άλλαζε ο αντίπαλος προπονητής. Είχε την ευχέρεια ανά πάσα στιγμή να έχει μια πολύ δυνατή πεντάδα.

Είναι μια ομάδα που σε αποσυντονίζει με την άμυνά της, σου δημιουργεί προβλήματα, ξέρει να τρέχει καλά και να εκμεταλλεύεται τα μις ματς. Καταφέραμε να κερδίζουμε στο ένα δεκάλεπτο αλλά ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσουμε ως το τέλος“.

Αναφορικά με την επιθετική “αφλογιστία” της ομάδας του, σχολίασε: “Το θέμα όταν παίζεις με μια ομάδα που σταματάει όλες τις ομάδες που παίζει, δεν μπορεί να πεις ότι υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση. Υπάρχει μια κούραση, ένας προβληματισμός από μικροτραυματισμούς που κρατούν τους παίκτες έξω από προπονήσεις και αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε μέχρι τέλους Δεκεμβρίου”.

Ερωτηθείς για το αν οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους στο επερχόμενο παιχνίδι στην Πάτρα, εξήγησε: “Όταν παίζει ο ΠΑΟΚ με μια ομάδα που είναι πολύ δυνατή ,είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάποια πράγματα σκεπτόμενος το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να σκέφτεσαι μόνο αυτό το παιχνίδι”.

Σχετικά με το αντικαταστάτη του Χαραλαμπίδη, σημείωσε: “Θέλουμε να πάρουμε έναν παίκτη που θα βοηθήσει την ομάδα, και όχι να πάρουμε έναν παίκτη για να συμπληρώσουμε το κενό. Και αυτό χρειάζεται γιατί κάνουμε προπόνηση με λιγότερους παίκτες. Υπάρχει μια κούραση και έχουν ελαττωθεί οι προπονήσεις για να μπορούν οι παίκτες να ανταπεξέλθουν.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχει κάτι και μετά από δύο ώρες να μην υπάρχει. Να μιλάμε με έναν παίκτη και μετά να δεχτεί μια προσφορά και να φύγει. Ψάχνεις συγκεκριμένο παίκτη, δεν ψάχνεις οτιδήποτε“.

Και κατέληξε, αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του παίκτη που αναζητά: “Θέλουμε έναν παίκτη ο οποίος να μπορεί να οργανώνει, να μπορεί να έχει ρόλο και στο σκοράρισμα και να δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στην κίνηση της μπάλας στην περιφέρεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…