Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Να πετάμε για τα 3.497;

Να πετάμε για τα 3.497;

simtsak aris apollonas

simtsak-aris-apollonas

nikolaouΟ ΕΣΑΚΕ χαίρεται για την κατά… 50% αύξηση των εισιτηρίων στο Πρωτάθλημα. Με βάση τους αριθμούς και την σύγκριση με την περασμένη περίοδο ορθώς πράττει. Κι αν το ΟΑΚΑ είχε και τουρνικέ (σ.σ. με την Πολιτεία να εξακολουθεί να κωφεύει στο δίκαιο “πράσινο” αίτημα) τότε Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα μετρούσαν περισσότερα εισιτήρια. Τα νούμερα των δύο ιστορικών ομάδων είναι δυσανάλογα με την προσέλευση των οπαδών τους. Και η ΑΕΚ έχει συμμετοχή, καθοριστική θα υποστήριζε κανείς, στην αύξηση.

Δεν συμμεριζόμαστε όμως τους πανηγυρισμούς των ανθρώπων της Λίγκας και όποιων άλλων. Με πραγματικά νούμερα, ο Άρης φέρεται ως η ομάδα, που έχει πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια, ήτοι κατά μέσο όρο 3.497.

Νούμερο εξαιρετικό αν αναλογιστεί κανείς την χωρητικότητα του Αλεξανδρείου. Αλλά γιατί θα πρέπει να πετάμε και από τη χαρά μας, επειδή η πρώτη ομάδα στη χώρα διαθέτει 3.497 εισιτήρια, όταν υπάρχουν τα “υπερμεγέθη ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Πυλαία;

Ο Παναθηναϊκός 3.064, η ΑΕΚ 2.362, ο Ολυμπιακός 2.355, ο Απόλλωνας Πάτρας 1.469, ο ΠΑΟΚ 1.278, το Ρέθυμνο 1.153, ο Κόροιβος 1.058, ο Κολοσσός 941, τα Τρίκαλα 897, ο ΚΑΟΔ 807, ο Πανιώνιος 647, ο Πανελευσινιακός 488, η Νέα Κηφισιά 426 εισιτήρια; Στα χαμηλά δε, ο περσινός ουραγός Ηλυσιακός είχε πουλήσει περισσότερα εισιτήρια από τους εφετινούς Πανιώνιο, Πανελευσινιακό και Νέα Κηφισιά!

Και σε κάθε περίπτωση, αν υποτεθεί ότι ο κόσμος αποτελεί την πρώτη πηγή εσόδων για μία ΚΑΕ, προς τί οι τυμπανοκρουσίες. Όλες, ή σχεδόν όλες οι ΚΑΕ “μπαίνουν μέσα” κι ελπίζουν στη γενναιοδωρία κάποιων επιχειρηματιών ή χορηγών, για να επιζήσουν. Μόνο που σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης πόσο ν’ αντέξουν; Ρητορικό ερώτημα, προφανώς.

Είναι γεγονός ότι έχουν καταβληθεί φιλότιμες προσπάθειες, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, αλλά απέχουμε από το να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Προσωπική άποψη είναι αυτή. Προφανώς δεχόμαστε την όποια ένσταση από τον οποιονδήποτε.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά περισσότερα, αλλά η αποψινή μας παρέμβαση αφορούσε στην ευφορία, που επικρατεί για τον κόσμο. Πιστεύουμε ακράδαντα δηλαδή ότι μπορούμε και καλύτερα! Και θα υπάρξουν καλύτερες ημέρες, ειδικά όταν φτάσει η ώρα των ντέρμπι, ή των κρίσιμων αγώνων μεταξύ των ομάδων.

Στην αναμονή λοιπόν

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…