Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Μπορούσαμε καλύτερα”

“Μπορούσαμε καλύτερα”

ivanovic1

ivanovicivano

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα με δύο τρίποντα του Γιάνις Μπλουμς να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του σε μια αναμέτρηση όπου ο Κόροιβος προέβαλλε σθεναρές αντιστάσεις. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του στο δεύτερο μέρος ενώ αναφέρθηκε ακόμη στο κίνητρο ενός τέτοιου παιχνιδιού, τους τραυματισμούς των ψηλών και την προτίμηση του φετινού Παναθηναϊκού στο τρίποντο.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Κοροίβου που έπαιξε πολύ επιθετικά. Δεν μπορώ να πω ότι εμείς πιάσαμε την απόδοση που θα θέλαμε. Είχαμε κάποιες απουσίες, χάσαμε κάποια τρίποντα και δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τελικά κερδίσαμε, ωστόσο η εμφάνισή μας θα μπορούσε να ήταν σαφώς καλύτερη” τόνισε αρχικά ο τεχνικός του “τριφυλλιού” και εν συνεχεία απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το κίνητρο που πρέπει να δώσει ο προπονητής μιας μεγάλης ομάδας, όταν αντιμετωπίζει μια υποδεέστερη: “Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ. Διαθέτει σπουδαίους παίκτες και αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό οποιονδήποτε αντίπαλο”.

Το αν ο Παναθηναϊκός επηρεάστηκε από τα προβλήματα με τους ψηλούς: “Επί 40 λεπτά νομίζω πως παίξαμε πέντε εναντίον πέντε. Κι όχι πέντε εναντίον τριών. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια διαφορά και εξάλλου έχω άλλους τρεις παίκτες σε αυτές τις θέσεις».

Το αν εμπεριέχει ρίσκο το γεγονός πως φέτος ο Παναθηναϊκός στηρίζεται αρκετά στο τρίποντο: “Όταν βρίσκεσαι σε καλή μέρα είναι πιο εύκολο να σουτάρεις. Ωστόσο, δεν παίζουμε μόνο με το τρίποντο, αλλά δίνουμε έμφαση στο inside game, καθώς και σε οποιονδήποτε τρόπο υπάρχει να βάλουμε τη μπάλα στο καλάθι”.

Εκπροσωπώντας τους παίκτες, ο αρχηγός, Δημήτρης Διαμαντίδης, σχολίασε:  “Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά. σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο όπου δεν είχαμε συγκέντρωση στο ξεκίνημα και ίσως μερικά σουτ που χάσαμε μας έφεραν έναν μικρό εκνευρισμό. Χάσαμε και τη συγκέντρωσή μας στην άμυνα, δίνοντας την ευκαιρία στον Κόροιβο να πλησιάσει στο σκορ. Στο τέλος, όμως, ο Γιάνις Μπλουμς έβαλε δύο κρίσιμα καλάθια και μας βοήθησε πολύ να πάρουμε τη νίκη.

Ευχαριστούμε τον κόσμο για την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Καλή επιτυχία στη συνέχεια στον Κόροιβο που έχει μια καλή και μαχητική ομάδα”.

Αναφορικά με την απουσία του Μπατίστα και την απώλεια του Μαυροκεφαλίδη, εξήγησε: “Σίγουρα η κάθε απουσία παίζει το ρόλο της. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα παιδιά που έπαιξαν μέσα προσπάθησαν για το καλύτερο. Περιμένουμε να επιστρέψουν οι τραυματίες και προχωράμε όλοι μαζί”.

Τέλος, για το αν τέτοια παιχνίδια κρύβουν παγίδες, κατέληξε: “Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ξέρουμε πως αν δεν είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος σε όποια έδρα και αν αγωνίζεσαι θα αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Εμείς θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για να προδικάσουμε το οτιδήποτε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…