Κεντρική Basket League Αγώνες Κόροιβος – Ελευσίνα 73-74

Κόροιβος – Ελευσίνα 73-74

Trikala Paneleysiniakos Giannakidis

Trikala-Paneleysiniakos-Giannakidis

Νέος και ωραίος!…
Με καλάθι του Μάικλ στα 5’’ η Ελευσίνα πανηγύρισε τη νίκη στην έδρα του Κοροίβου με 73-74, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με τον Βασίλιεβιτς να μην καταφέρνει να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του στην τελευταία επίθεση!

Ο Κόροιβος είχε πλεονέκτημα επτά πόντων μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο, η ομάδα του Κουστένη έδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και με επιμέρους σκορ 21-13 στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Ο Μάικλ ήταν ο κορυφαίος του Πανελευσινιακού, όντας πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και σημείωσε το καθοριστικό τελευταίο καλάθι, έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ. Εξαιρετικοί ήταν και οι Τζόνσον – Ρόμπινσον με 18 και 17 πόντους, αντίστοιχα.

Για τον Κόροιβο, καλύτερος παίκτης ήταν ο Ντέιβις που τελείωσε το ματς με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ Γκάρετ και Αγγελόπουλος βοήθησαν επιθετικά με 14 και 13 πόντους.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και καμία να μην μπορεί να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας. Ντέιβις και Γκάρετ κρατούσαν τον Κόροιβο στην επίθεση, ενώ με τρίποντο του Δορκοφίκη και βολή του Μάικλ, η Ελευσίνα έκλεισε το δεκάλεπτο στο +3 (16-19).

Με πρωταγωνιστή τον Μάικλ, ο Πανελευσινιακός έφτασε πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (20-25), όμως, σε εκείνο τα σημείο ήρθε η αντίδραση των παικτών του Κοροίβου. Με τρίποντα από Αγγελόπουλο, Ντέιβις και Βασίλιεβιτς, η ομάδα της Αμαλιάδας έτρεξε εντυπωσιακό σερί 15-0 και μετέτρεψε το σκορ σε 35-25, κλείνοντας το ημίχρονο στο +8 (40-32).

Η Ελευσίνα προσπάθησε να μειώσει ακόμα περισσότερο στο τρίτο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστές τους Μάικλ και Τζόνσον, ωστόσο, αρχικά από τη γραμμή του τριπόντου και στη συνέχεια από Μάρσαλ και Ντέιβις, ο Κόροιβος βρήκε επιθετικές λύσεις και διατήρησε διαφορά επτά πόντων (60-53) με τη λήξη της περιόδου.

Η ομάδα της Αμαλιάδας “κόλλησε” στην άμυνα της Ελευσίνας και έμεινε χωρίς σκορ για περισσότερα από τρία λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται το γεγονός και τρέχοντας σερί 8-0 προσπέρασαν στο σκορ (60-61) μετατρέποντας το παιχνίδι σε θρίλερ. Ο Κόροιβος βρήκε λύσεις και απάντησε με δικό του σερί 6-0, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (66-61).

Ο Ντέιβις έστειλε τους γηπεδούχους στο +6 (69-63), αλλά με 4 συνεχόμενους πόντους του Ρόμπινσον, η Ελευσίνα μείωσε στο καλάθι 2’55’’ πριν τη λήξη και προσπέρασε με 5 πόντους του Τζόνσον (71-72) στα 1’47’’, όμως, δύο βολές του Γκάρετ έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στον Κόροιβο στα 17’’.

Στην τελευταία επίθεση της Ελευσίνας, ο Τζόνσον αστόχησε, όμως, οι φιλοξενούμενοι πήραν δύο επιθετικά ριμπάουντ και ο Μάικλ σκόραρε στα 5’’! Στην τελευταία επίθεση του ματς, ο Βασίλιεβιτς δεν κατάφερε να βρει το στόχο και η Ελευσίνα πήρε τη νίκη.

Διαιτητές: Σώμος, Γκούμας, Ξενικάκης.
Τα δεκάλεπτα:
16-19, 40-32, 60-53, 73-74.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 6 (1), Μάρσαλ 5, Γιαννακίδης , Αγγελόπουλος 13 (3), Παπαπέτρου, Ντέιβις 18 (2 τριπ., 9 ριμπ.), Βασίλιεβιτς 7 (1), Κανονίδης , Γκάρετ 14, Ρούμπιο 10.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Κουστένης): Μάικλ 19, Ρόμπινσον 17 (1) , Τσακαλέρης 2 , Βασιλόπουλος, Αθανασούλας 5 (1), Μάρκοβιτς 2, Δορκοφίκης 3 (1), Ιωάννου 4, Τζόνσον 18 (2), Καλλές 4, Αβραμίδης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…