Κεντρική NBA Kobe the Great (vid)
NBA

Kobe the Great (vid)

bryant 3rd all time scorer

bryant-3rd all time scorer

Συγκρίνεται ακατάπαυστα, στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, με τον Μάικλ Τζόρνταν, έχει κατηγορηθεί ότι είναι ατομιστής που τον ενδιαφέρουν τα στατιστικά του, έχει φανατικούς οπαδούς αλλά και “haters“. Σε όλα αυτά είχε να αντιτάξει τα πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή και πλέον το γεγονός ότι αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Μιλάμε φυσικά για τον Κόμπι Μπράιαντ, που “καθαίρεσε” από το βάθρο τον “Air” και κάνει αυτός παρέα, πλέον, στον Καρλ Μαλόουν και τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Για να μιλήσουμε και με αριθμούς, ο “Black Mamba” έχει πλέον (μετά τους 26 χθεσινούς) 32.310 πόντους και υπολείπεται πολύ των “άπιαστων” ψηλών της κορυφής, οι οποίοι έχουν 36.928 και 38.387, αντίστοιχα. Μικρή σημασία έχει το ότι δεν θα καταφέρει να τους φθάσει (εκτός αν αγωνίζεται με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι τα 39-40 του χρόνια) καθώς αυτό αποτελεί το κορυφαίο ατομικό επίτευγμα του Μπράιαντ.

Ο Μάικλ Τζόρνταν, μέσω δήλωσης στο Associated Press, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον ηγέτη των Λέικερς για το ιστορικό επίτευγμα: “Συγχαίρω τον Κόμπι για αυτό το επίτευγμα. Είναι σπουδαίος παίκτης, με δυνατή θέληση και εξίσου δυνατό πάθος για το μπάσκετ. Απολαμβάνω να βλέπω το παιχνίδι του να εξελίσσεται στην πάροδο των ετών και ανυπομονώ να δω τι άλλο θα καταφέρει στη συνέχεια”.

Ανεξαρτήτως οπαδών και “εχθρών”, ουδείς μπορεί να απαρνηθεί το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους που έπιασαν ποτέ την πορτοκαλί μπάλα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…