Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Κιτρινόμαυρο” ντέρμπι

“Κιτρινόμαυρο” ντέρμπι

kifisia aek

kifisia-apollonas

Δυο δυνατά ντέρμπι σε Αλεξάνδρειο και Ζηρίνειο περιλαμβάνει η 9η αγωνιστική της Α1 που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου.

Άρης και ΑΕΚ ακολουθούν “τροχιά” αντίθετη τις προηγούμενες αγωνιστικές και προμηνύεται μια αμφίρροπη μάχη. Η Κηφισιά φιλοξενεί το Ρέθυμνο και αναμένουμε μια σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της τρίτης και τέταρτης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα. Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ οι αιώνιοι κόντρα σε Πανιώνιο και Κόροιβο, αντίστοιχα.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Άρης – ΑΕΚ

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα σε δύο ομάδες που ακολουθούν αντίστροφη πορεία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Άρης προέρχεται από τρεις σερί ήττες απέναντι σε Κόροιβο, Κολοσσό και Πανιώνιο και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να επανέρθει στον “ίσιο δρόμο”, να μη χάσει και άλλο “έδαφος” αλλά και να τονωθεί ψυχολογικά  Η παρουσία των φιλάθλων του ύστερα από πολύ καιρό, θα αποτελέσει τη σημαντικότερη ώθηση για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.

Η ΑΕΚ, στον αντίποδα, ήταν τρομερά ανεβασμένη τις τελευταίες αγωνιστικές και μετρά τρία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα (Απόλλωνας Πάτρας, Κηφισιά, Κολοσσός) και με την ψυχολογία στα “ύψη” θέλει να πετύχει ακόμα ένα σπουδαίο “διπλό”. Δυνατό ντέρμπι προμηνύεται.

Κλειστό: Αλεξάνδρειο.
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης – Μητσόπουλος – Βαρδάλος.

Κολοσσός Ρόδου – Τρίκαλα

Ο Κολοσσός Ρόδου γνώρισε βαριά από την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική και θέλει να υπερασπιστεί αποτελεσματικά την έδρα του απέναντι στα Τρίκαλα. Προέβη σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ αυτή τη βδομάδα καθώς αντικατέστησε τον Καμίλ Τζαμάρ με τον Έρνεστ Σκοτ, όμως έχασε τον “στυλοβάτη” της και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Μάικ Τζέιμς, που “πέταξε” για Βιτόρια. Ερωτηματικό η εικόνα που θα παρουσιάσει το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη.

Από την τρίτη αγωνιστική έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης  η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη και τα περιθώρια στενεύουν ακόμα πιο πολύ μετά από κάθε ήττα. Αποζητά πάση θυσία το δίποντο και με τον πιθανό αποσυντονισμό των γηπεδούχων (ελέω φυγής Τζέιμς) ίσως καταφέρει να κάνει την έκπληξη.

Κλειστό: Βενετόκλειο.
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Παπαπέτρου – Πουρσανίδης – Τσούνας

Κηφισιά – Ρέθυμνο

Δύο εκ των κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στο Ζηρίνειο. Η Κηφισιά που έχει σκαμπανεβάσματα, επέστρεψε στις νίκες την περασμένη αγωνιστική και θέλει να τρέξει ένα νέο νικηφόρο σερί.

Απέναντι της, το σταθερά καλό Ρέθυμνο, που παίρνει πειστικές νίκες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Μάχη μέχρις “εσχάτων” στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου.

Κλειστό: Ζηρίνειο
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Γκόντας – Δεσλής – Ταρενίδης

Απόλλωνας Πάτρας – ΠΑΟΚ

Ο Απόλλωνας αντιστάθηκε σθεναρά στο Ρέθυμνο την προηγούμενη εβδομάδα αλλά εν τέλει “λύγισε”. Επιστρέφοντας στην Πάτρα θέλει να επανέλθει και στα ροζ φύλλα και με τον κόσμο στο πλάι του ελπίζει να υπερκεράσει το εμπόδιο του πληγωμένου ΠΑΟΚ.

Ο “δικέφαλος” δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν έχει τον αρχηγό του αλλά το βάρος της φανέλας και η δυναμική του είναι ικανά να τον βγάλουν “αλώβητο” από το κλειστό της Περιβόλας. Τα πάντα είναι ανοιχτά στο ματς της Αχαΐας.

Κλειστό: Περιβόλας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Σταματόπουλος – Παγώνης.

Πανελευσινιακός – ΚΑΟΔ

Εκεί που πήγαινε να ξεκινήσει ένα θετικό σερί, ο Πανελευσινιακός κατρακύλησε εκ νέου  στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Επιτακτική η υπεράσπιση της έδρας του απέναντι στους δραμινούς. Ο ΚΑΟΔ μετά τους “αιωνίους” επιζητά το δίποντο για να απομακρυνθεί περισσότερο από τους “πρόποδες” της βαθμολογίας.

Κλειστό: 2ο ΚΓ Ελευσίνας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Φούφης – Ταβουλαρέας – Γεωργιάδης.

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

Δύσκολα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ο Παναθηναϊκός που θα στερηθεί των υπηρεσιών του αρχηγού και οι μικροί θα πάρουν αυξημένο χρόνο συμμετοχής. “Ημέρα φιλάθλου” στο ΟΑΚΑ για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση το οποίο αναμένεται να γεμίσει.

Ο Πανιώνιος έχει επανέλθει δυναμικά στο “κυνήγι” για την παραμονή στην κατηγορία αλλά είναι σχεδόν απίθανο να πάρει το “διπλό” στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 18:30
Διαιτητές: Πουρσανίδης – Παντελίδης- Θεονάς.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Ολυμπιακός – Κόροιβος

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να περάσει ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος τον Κόροιβο.  Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου έδειξε πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο στην έδρα της ενάντια στον Παναθηναϊκό την 8η αγωνιστική αλλά δύσκολα θα απειλήσει τους “ερυθρόλευκους” στο ΣΕΦ.

Κλειστό:  ΣΕΦ
Ώρα: 12:30
Διαιτητές: Μάνος – Μαγκλογιάννης – Παπαθανασίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…