Κεντρική Basket League Αγώνες ΚΑΟΔ – Απόλλων Πάτρας 82-76

ΚΑΟΔ – Απόλλων Πάτρας 82-76

kaod apollon

kaod-apollon

Σε έναν αγώνα ακατάλληλο για καρδιακούς, ο ΚΑΟΔ πήρε μία δύσκολη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας με 82-76.

Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να χτίσουν μία μεγάλη διαφορά. Μάλιστα, 4 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως με καθαρό μυαλό πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι Πατρινοί, προδόθηκαν από τα κενά διαστήματα σε αρκετά σημεία του αγώνα, ενώ στα κρίσιμα τελευταία λεπτά αστόχησαν σε πολλά σουτ.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Ζάρας με 21 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ελ Αμίν με 23 πόντους.

Ο ΚΑΟΔ παρατάχθηκε με αρχική πεντάδα τους: Σλαφτσάκη, Τρότερ, Όντομ, Μισέλ και Ζάρα, ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας με τους: Σκορδίλη, Γκάλογουεϊ, Πεν, Ελ Αμίν και Μολφέτα.

Ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε στο 3′ με 7-2, όμως οι Πατρινοί αντέδρασαν γρήγορα και ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ συνεχώς, με το δεκάλεπτο να λήγει 16-14 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 18-22, με 5 συνεχόμενους πόντους του Πεν και τρίποντο του Μπατή, 7:50 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο ΚΑΟΔ με σερί 6-0 πέρασε και πάλι μπροστά (24-22, 5:42 πριν το τέλος του δεκαλέπτου), ενώ στο 18′, με τρίποντο του Λο έκανε το 36-31. Το ημίχρονο έληξε με 42-35.

Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, πρώτος σκόρερ για τον ΚΑΟΔ ήταν ο Λόου με 12 πόντους, ενώ για τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Πεν και Ελ Αμίν με 7 πόντους.

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, Τρότερ και Λόου πέτυχαν αμφότεροι από ένα τρίποντο εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 9 πόντους, γεγονός που οδήγησε τον προπονητή του Απόλλωνα, Νίκο Βετούλα να καλέσει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να αφυπνίζονται και με πρώτνο βιολί τον Ελ Αμίν, ισοφάρισα σε 48-48, 6′ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο ΚΑΟΔ αντέδρασε άμεσα και με τους Παπαμακάριο, Λόου και Ζάρα να παίρνουν “φωτιά” ανέβασαν τη διαφορά στους 10, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με καλάθι του Αργυρόπουλου που διαμόρφωσε το 64-58.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, παρά τους 4 σερί πόντους του Άτκινς που ανέβασαν τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο νούμερο (68-58), οι φιλοξενούμενοι με δύο τρίποντα από τους Μπατή και Αργυρόπουλο και ένα ακόμα καλάθι από τον τελευταίο, μείωσαν τη διαφορά στους δύο πόντους, ενώ λίγο αργότερα ο Ελ Αμίν έδωσε το προβάδισμα στο σκορ (68-69, 4:51 πριν τη λήξη της αναμέτρησης). Ο Παπαμακάριος με τρίποντο και 2/2 βολές, ο Ζάρας με λέι απ και ο Τρότερ με εύστοχες βολές ανέτρεψαν γρήγορα το σκηνικό, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 82-76.

Διαιτητές: Κορομηλάς – Τζαφλέρης – Μπήκας
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 42-35, 64-58, 82-76.
ΚΑΟΔ (Μέξας): Παπαμακάριος 13, Σλαφτσάκης, Τρότερ 11, Τζόνσον 4, Άτκινς 4, Όντομ 6, Μισέλ 5, Ζάρας 21, Λόου 18.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Βετούλας): Σκορδίλης, Αργυρόπουλος 11, Γκάλογουεϊ 8, Πεν 14, Φιτζπάτρικ 6, Αντωνάκης, Μπατής 8, Ελ Αμίν 23, Μολφέτας, Γεωργαλλής 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …