Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Οι ψηλοί θα κρίνουν το ματς”

“Οι ψηλοί θα κρίνουν το ματς”

skourtopoulos

Το Ρέθυμνο θέλει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί στα πέντε παιχνίδια, ανηφορίζοντας στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ για να τεθεί αντιμέτωπο με την ΑΕΚ. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε τον αυτονόητο σεβασμό και ξεχώρισε τη φροντ λάιν ως τον παράγοντα που θα κρίνει την αναμέτρηση:

“Όλα τα παιχνίδια έχουν τον δικό τους σημαντικό βαθμό. Έτσι και αυτό όπως όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη που θα μας βοηθήσει να συντηρούμαστε σε μία καλή θέση και να κρατάμε την καλή ψυχολογία της ομάδας. Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό την ΑΕΚ. Παρά την διακοπή του πρωταθλήματος δουλέψαμε καλά και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε” δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

“Κλειδί” θα είναι ανάλογα με το ποια γραμμή ψηλών θα παρουσιάσει η ΑΕΚ, γιατί οι ψηλοί είναι αυτοί που θα κρίνουν το ματς ως ένα σημείο. Δεν γνωρίζουμε με ποιους παίκτες θα “κατεβεί” αλλά για μας δεν παίζει μεγάλη σημασία γιατί εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον γρήγορο ρυθμό που μας αρέσει να παίζουμε και να είμαστε πιεστικοί στην άμυνα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε και αύριο”.

“Η ΑΕΚ με την έλευση του κ. Σάκοτα έχει αλλάξει προς το καλύτερο και βλέπουμε να παίζει πιο σωστά και να είναι πιο καλοστημένη μέσα στο γήπεδο. Εμείς δεν έχουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Και πάλι θα προσπαθήσουμε να πάμε σε γρήγορο τέμπο το παιχνίδι, να δουλέψουμε καλά το πικ εν ρολ και από εκεί και πέρα να ποστάρουμε την μπάλα και να πάρουμε το πλεονέκτημα μέσα στο καλάθι” κατέληξε ο τεχνικός των Κρητικών.

Εκπροσωπώντας τους παίκτες, ο Φάχρο Αλίχοντζιτς, συμπλήρωσε: “Έχουν μείνει 3 παιχνίδια για να ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος και το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη και ειδικά τώρα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, για να κλείσουμε με θετικό πρόσημο αυτή τη χρονιά. Το “κλειδί” για αυτό το ματς θα είναι όλα αυτά που μας έχουν βοηθήσει στα προηγούμενα παιχνίδια, όπως η πιεστική άμυνα. Θα βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη.

Έχουν πολύ καλούς σουτέρ όπως ο Ίνγκλις και θα πρέπει να τους σταματήσουμε. Τους αρέσει να “τρέχουν” όπως και σε εμάς για αυτό πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό. Πρέπει να τους επιτεθούμε πρώτοι. Να μην τους περιμένουμε, να πάρουμε τον ρυθμό του αγώνα και να τρέξουμε πολύ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…