Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Η “πνοή” του “τίγρη”

Η “πνοή” του “τίγρη”

alexandris

Ύστερα από ένα ταραχώδες καλοκαίρι στα διοικητικά, αναφορικά με την αλλαγή στον προεδρικό θώκο, η χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Πανιώνιο. Μια ομάδα που στελεχώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία. Όπως ήταν φυσικό άργησε να βρει τα πατήματα της, μια κατάσταση που επιδεινωνόταν από την απουσία έμπειρου προπονητή.

Η εικόνα της όμως άρχισε να “μεταλλάσσεται” από την τέταρτη αγωνιστική και έπειτα, όταν ανέλαβε τα ηνία της ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο “τίγρης” ενέπνευσε τους “κυανέρυθρους” οι οποίοι έφθασαν κοντά στην “πηγή” τρεις φορές (Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ, ΚΑΟΔ) προτού πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν την 7η αγωνιστική ενάντια στον Κόροιβο. Έκτοτε, με την παρένθεση των αναμετρήσεων κόντρα στους “αιωνίους“, πανηγύρισε ακόμα δύο θετικά αποτελέσματα με το τελευταίο να αποτελεί και το πρώτο “διπλό” της σεζόν, καθώς ο “ιστορικός” πέρασε νικηφόρα (70-68), από την Ελευσίνα.

Εκτός από το βαθμολογικό κίνητρο και η ψυχολογική ανάταση αποτέλεσε σημαντική απόρροια της νίκης, όπως τόνισε και ο ίδιος ο κόουτς του Πανιωνίου. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε στο eBasket για τη διατάραξη της ομοιογένειας με τον τραυματισμό του Χάνκοκ και την έλευση του Ταμπς αλλά η αποφασιστικότητα των παικτών του, υπερκέρασε όλα τα εμπόδια.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα. Τραυματίστηκε ο πρώτος σκόρερ και ένας από τους καλύτερους μας παίκτες (σ.σ Λουκ Χάνκοκ) ο οποίος είχε βρει χημεία με την ομάδα. Παράλληλα ήρθε και ένας καινούριος (σ.σ Τζάστιν Ταμπς) οπότε η ομάδα είναι σε μια σχετική αναστάτωση. Χάνει το ρυθμό της μέχρι ο νέος παίκτης να μάθει το τι ζητάμε, πως παίζουμε και ήμασταν λίγο προβληματισμένοι για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα, εκεί που τα είχαμε όλα τακτοποιημένα” δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

“Αλλά λόγω εμπειρίας και λόγω του ότι δουλεύουμε εξαιρετικά στις προπονήσεις, παρουσιαστήκαμε και αποφασισμένοι και καλά διαβασμένοι, με αποτέλεσμα να πάρουμε μια πολύ σπουδαία νίκη που μας δίνει ψυχολογική τόνωση να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο γιατί το χρειαζόμαστε καθώς η ομάδα δεν έχει κάνει προετοιμασία. Πρέπει να βρούμε λύσεις για τα μειονεκτήματα που παρουσιάζουμε ως ομάδα και να παρουσιαστούμε στην πορεία ακόμα καλύτεροι”.

Επόμενη αναμέτρηση για την Α1 είναι στις 10 Ιανουαρίου, κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Τα πράγματα σοβαρεύουν ακόμα περισσότερο μετά την επανέναρξη και υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν.

“Σαν ομάδα θα έλεγα ότι έχουμε αδυναμίες που έγκεινται στο σκοράρισμα. Παρουσιάζουμε δυσκολίες στην επιθετική μας λειτουργία και πρέπει να βρούμε λύσεις μέσα από συνεργασίες και μέσα από ομαδικό πνεύμα. Όσον αφορά τον αμυντικό τομέα, χρειάζεται να κρύψουμε κάποιες αδυναμίες που παρουσιάζονται τώρα και με την έλλειψη του κλασικού τριαριού καθώς δεν έχουμε άλλο φόργουορντ με τέτοιο ύψος, κοντά στα δύο μέτρα, και όταν παίζουμε με κοντά σχήματα οι αντίπαλες ομάδες μας ποστάρουν” παραδέχτηκε ο πολύπειρος προπονητής και κατέληξε: “Έχουμε δουλέψει αλλά ακόμα έχουμε δρόμο έως ότου οι αυτοματισμοί βελτιωθούν και η ομάδα γίνει αποδοτικότερη“.

Η αποφασιστικότητα ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά στην Ελευσίνα. “Η χρονιά ξέραμε εξ αρχής ότι ήταν δύσκολή. Δεν σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Είναι πιο λογικό για μια ομάδα που προσπαθεί γιατί έτσι είμαστε και πιο συγκεντρωμένοι και αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Στοχεύσαμε το παιχνίδι με την Ελευσίνα και φάνηκε από το ξεκίνημα ήμασταν έτοιμοι. Αυτό φάνηκε και από το σκορ της πρώτης περιόδου (31-15)” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ τέλος, ανέλυσε τον τρόπο προετοιμασίας για τον επόμενο αγώνα, ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό στόχο του “ιστορικού”. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει:

“Κάθε φορά, σε όποια ομάδα είμαι, η Δευτέρα αφιερώνεται στην στατιστική. Αναλύουμε τα καλώς και κακώς κείμενα, βγάζουμε συμπεράσματα, κάνουμε κριτική στους παίκτες και βάζουμε τον επόμενο στόχο. Αυτό θα γίνει και σήμερα. Επόμενος στόχος για εμάς είναι στις 10 Ιανουαρίου να παίξουμε με την Πάτρα. Δηλαδή, από σήμερα κιόλας προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι και σκεφτόμαστε μόνο αυτό. Δεν μπορούμε να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε κάτι τέτοιο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…