Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Η εκπλήρωση ενός ονείρου

Η εκπλήρωση ενός ονείρου

giannis molfetas apollon

giannis molfetas-apollon

O Aπόλλωνας Πάτρας επιστρέφει στον τελικό του Κυπέλλου μετά το 1997 και για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Παρά το γεγονός πως είχε να αντιμετωπίσει μια δυνατή ομάδα, όπως η Κηφισιά, και μάλιστα στην έδρα της, πήρε ένα “παλικαρίσιο” διπλό και πλέον περιμένει τον έτερο φιναλίστ, όταν αυτός κριθεί αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο με την υπόθεση του ΑΣΕΑΔ.

Ο Γιάννης Μολφέτας, έχει  το “DNA” του Απόλλωνα στις φλέβες του έχοντας ξεκινήσει από τις ακαδημίες του συλλόγου ενώ είναι ξάδερφος του παλαίμαχου αθλητή της ομάδας Γιάννη Μολφέτα, που παραμένει στην ομάδα από άλλο πόστο, και ανιψιός του αείμνηστου προέδρου, Ανδρέα Μολφέτα.

Μιλώντας στο eBasket.gr, ο 22χρονος γκαρντ εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την τεράστια επιτυχία της ομάδας του και ευχήθηκε η κούπα να καταλήξει στην Πάτρα, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο τελικό, το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια και τους στόχους.

“Κατ’ αρχάς είμαι υπερήφανος που είμαι παίχτης σε αυτή την ομάδα που πραγματοποίησε ένα από τα όνειρα του αείμνηστου θείου μου Ανδρέα Μολφέτα.

Είναι σίγουρα μια σημαντική νίκη όχι μόνο για την ομάδα και για εμάς τους παίχτες, αλλά και για την πόλη μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι συμπαίκτες μου και εγώ, ήμασταν συγκεντρωμένοι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και αγωνιστήκαμε με πάθος και ψυχή. Αυτό σε συνεργασία με τον προπονητή και το προπονητικό τιμ μας οδήγησαν σε αυτή την πρόκριση μετά από 17 χρόνια.

Καλή συνέχεια στην Κηφισιά στο πρωτάθλημα.

Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να μας φέρει περισσότερες εκτός έδρας νίκες και το κύπελλο” ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Αναφορικά με το ότι υπήρχε περισσότερη πίεση στην Κηφισιά, λόγω έδρας, και αν αυτό “απελευθέρωσε” την Πάτρα, σχολίασε: “Θεωρητικά η Κηφισιά είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει το παιχνίδι λόγο έδρας και επειδή μας είχαν κερδίσει στο πρωτάθλημα.

Πιστεύω, όμως, πως αυτά είναι παιχνίδια που τα κερδίζει η ομάδα που το θέλει περισσότερο, που θα παίξει με ψυχή, θα κάνει τα λιγότερα λάθη και πάνω απ όλα θα έχει και λίγο την τύχη με το μέρος της. Εμείς όντως αγωνιστήκαμε πιο “ελεύθερα” σε αυτό το παιχνίδι ακολουθώντας πάντα την τακτική του προπονητή και παίξαμε το καλύτερο μας παιχνίδι αυτή την χρονιά σε άμυνα και επίθεση, πανηγυρίζοντας τη νίκη”.

Για το “μυστικό” της εξαιρετικής πορείας που έχει η αχαϊκή ομάδα, και στο πρωτάθλημα, επεσήμανε: “Σημαντικό κομμάτι στην μέχρι τώρα πορεία μας είναι ότι ομάδα έχει πολύ καλή χημεία. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζουν οι καλοί έμπειροι παίχτες που ήρθαν και φυσικά ο προπονητής μας, Νίκος Βετούλας, που μας καθοδηγεί. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την σοβαρότητα της διοίκησης συμβάλλουν σε μια αξιόλογη πορεία”.

Όσον αφορά, τον τελικό, σχολίασε: “Σίγουρα μια πρόκριση στον τελικό είναι πάντα μια υπέρβαση και το μόνο που αποφέρει είναι θετικά για όλους. Από κει και πέρα, ανεξαρτήτως του ποια ομάδα προκριθεί, εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους”.

Τέλος, για τους στόχους στο υπόλοιπο της σεζόν, σημείωσε:  “Εφόσον η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα και αγωνιστικά έχουμε καθιερωθεί στην οχτάδα τα δύο τελευταία χρόνια λογικό είναι να θέλουμε το κάτι παραπάνω. Και αυτοί είναι οι στόχοι και για φέτος”.

Ενώ κατέληξε ευχόμενος “Καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…