Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – ΠΑΟ 84-62

Φενέρμπαχτσε – ΠΑΟ 84-62

erden gist

erden-gist

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη ήταν εκ προοιμίου δύσκολη, με τις απουσίες των Μαυροκεφαλίδη και Μπατίστα να αποτελούν σημαντικό πλήγμα, και ο τραυματισμός του Διαμαντίδη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήρθε για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο “τριφύλλι” που γνώρισε βαριά ήττα με 84-62 από τη Φενέρμπαχτσε.

Οι “πράσινοι” πάλεψαν σθεναρά στο πρώτο ημίχρονο αλλά τόσο η απουσία της μισής φροντ λάιν όσο και η απώλεια του αρχηγού φάνηκαν εκκωφαντικά στην επανάληψη και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε να υπερασπιστεί τη διαφορά των 18 πόντων (91-73) του πρώτου αγώνα. Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τερματίσει τρίτος στον όμιλο και δεν θα “πέσει” στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, στο Top 16.

Ασταμάτητος ο Άντριου Γκάουντλακ που σημείωσε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Σεμίχ Ερντέν με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από το “τριφύλλι” ξεχώρισε ο Έι Τζέι Σλότερ με 20 πόντους ενώ “κέρδος” ήταν η θετική παρουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που μέτρησε 7 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 17 λεπτά.

Η Φενέρ είχε τον πρώτο λόγο, εξ αρχής, αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε τις απαντήσεις και δεν την άφησε να ξεφύγει. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 18-18 της πρώτης περιόδου.

Η εικόνα δε μεταβλήθηκε στη δεύτερη περίοδο. Οι Τούρκοι κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά 6 πόντων (26-20 στο 15′) τη διατήρησαν σε αυτά τα επίπεδα για κάποια λεπτά χωρίς όμως να την αυξήσουν. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερη άμυνα, ήταν αποτελεσματικότερος στην επίθεση και ισορρόπησε το παιχνίδι. Το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +4 (36-32).

Η τρίτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Φενέρ ήταν καταιγιστική, έβρισκε με κάθε τρόπο το δρόμο προς το καλάθι, ο Γκάουντλακ άρχισε να “πυροβολεί” από τρίποντο ενώ, παράλληλα, οι “πράσινοι” ήταν άστοχοι. Ως αποτέλεσμα, οι Τούρκοι έτρεξαν επιμέρους 31-16 και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 (67-48)!

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει και να διεκδικήσει με ρεαλιστικές πιθανότητες το διπλό. To τρίποντο του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στην εκπνοή, κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στην Αθήνα για την τούρκικη ομάδα.

Τα δεκάλεπτα:18-18, 36-32, 67-48, 84-62.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλακ 18 (4), Χίκμαν 10 (2), Μπιέλιτσα 6, Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 5 (1), Σαβάς 4, Ζόριτς 6, Ογκιουρλου, Βέσελι 12, Σιπαχί, Πρέντζλιτς 3 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Σλότερ 20 (4), Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης 6, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 9 (1), Διαμαντάκος, Μπλουμς, Ράιτ 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…