Κεντρική Ελευσίνα Ένα “ελάφι” στην Ελευσίνα

Ένα “ελάφι” στην Ελευσίνα

eric michael

eric michael

Σε μια σπουδαία μεταγραφή προχώρησε ο Πανελευσινιακός καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάικλ Έρικ! Ο νιγηριανός σέντερ, που έχει περάσει από το ΝΒΑ αλλά χωρίς να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι, φθάνει στην Ελευσίνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Άαρικ Μάρεϊ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Διοίκηση του Πανελευσινιακού ανακοινώνει την απόκτηση του Μάικλ Έρικ , center της ομάδας των Μιλγουόκι Μπακς του ΝΒΑ, ο οποίος συμφώνησε και απέστειλε υπογεγραμμένο του συμβόλαιο του.

Ο Μάικλ Έρικ γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1988 (26 ετών), διαθέτει νιγηριανή υπηκοότητα και αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στους Texas Legends στην NBA D-League. Έχει αγωνιστεί επίσης στο κολεγιακό πρωτάθλημα με το Temple University.

Το 2012 ενσωματώθηκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς για το NBA Summer League, εκτός draft, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς αλλά λόγω των περιορισμών του ΝΒΑ στα rosters δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στην ομάδα.

Το Νοέμβριο 2012 αποκτήθηκε από την ομάδα Canton Charge του NBA Development League και μετά από ένα χρόνο παίρνει μεταγραφή στους Texas Legends.

Το περασμένο καλοκαίρι ενσωματώθηκε στους Μιλγουόκι Μπακς υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Λόγω πάλι των περιορισμών στα rosters, οι Μπακς  απελευθέρωσαν τον παίκτη στις 27 Οκτωβρίου 2014. Ο Έρικ αγωνίστηκε 21 λεπτά στον αγώνα των Μπακς ενάντια στους Νιού Γιορκ Νικς (20/10/14) πετυχαίνοντας 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κοψίματα. Επίσης αγωνίστηκε 22 λεπτά ενάντια στους Τίμπεργουλβς (23/10/14) πετυχαίνοντας 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Για την αξία του μίλησε δημόσια σε συνέντευξη του στο Fox Sports o προπονητής των Μπακς, Τζέισον Κιντ, δηλώνοντας:

“Ο Μάικλ Έρικ ήταν μία ευχή για εμάς στο καμπ (καλοκαιρινό). Η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι ήταν πλεονέκτημα για εμάς. Είχαμε δύο παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν στην ομάδα αλλά και 15 εγγυημένα συμβόλαια αρά δεν υπήρχε κενή θέση. Αλλά αυτοί οι παίκτες εργάστηκαν σκληρά και τα κατάφεραν για το ΝΒΑ. Καμιά φορά δεν έρχονται τα πράγματα σωστά αλλά αν συνεχίζεις να εργάζεσαι τα καλά έρχονται.

Νομίζω ότι αυτή η λίγκα (ΝΒΑ) είναι παράξενη. Πράγματα συμβαίνουν απροσδόκητα. Ήταν (ο Έρικ) υποψήφιος ότι μόνο για εμάς αλλά και τις υπόλοιπες 29 ομάδες. Είναι ένας παίκτης του ΝΒΑ. Ελπίζουμε ότι θα είναι στο NBA

Ο Μάικλ Έρικ λόγω γραφειοκρατίας στο θέμα της βίζας Σέγκεν αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ελευσίνα

Δειτε επισης

Νίκος Κούτουλας: Σε μια ακόμη μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Πανελευσινιακός Α.Ο.

Με σταθερά βήματα συνεχίζει ο Πανελευσινιακός να δημιουργεί το ρόστερ του εν όψει της νέας…