Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα – Κηφισιά 89-96

Τρίκαλα – Κηφισιά 89-96

mavroeidis simtsak vezenkov

mavroeidis-simtsak-vezenkov

Επιστροφή στις νίκες!…
Την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ άφησε πίσω της η Κηφισιά η οποία παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα στην τελευταία περίοδο επικράτησε των Τρικάλων με 89-96 και μπήκε ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Στο πρώτο δεκάλεπτο προβληματίστηκε μόνο η ομάδα του Παπαθεοδώρου όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 13-7 έπειτα από το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων, ωστόσο στη συνέχεια επιβλήθηκε στο παρκέ και χάρη στην ευστοχία της από το τρίποντο στο πρώτο μέρος εξασφάλισε διαφορά ασφαλείας.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν μια εντυπωσιακή ανατροπή στο φινάλε, ωστόσο, η Κηφισιά παρέμεινε ψύχραιμη, διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά της και πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης.

Κορυφαίος των νικητών για ακόμα μια φορά ήταν ο Μαυροειδής με 17 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Ντούβνιακ, Ντέιβις, Τσαλδάρης και Μπάρλος που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Χόντζιτς και Ίγνκραμ ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους με 20 και 17 πόντους, αντίστοιχα, αλλά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη για την ομάδα τους.

Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησαν τα Τρίκαλα τα οποία με αποκλειστικούς σκόρερ του Μπόουι και Χόντζιτς ξέφυγαν με +6 (13-7). Η απάντηση της Κηφισιάς όμως ήρθε άμεσα δια χειρός Κακιούζη και Ντούβνιακ, με την ομάδα του Παπαθεοδώρου να τρέχει επιμέρους σκορ 8-2 και να ισοφαρίζει γρήγορα-γρήγορα σε 15-15.

Με τον Ντέιβις να αναλαμβάνει δράση στην επίθεση, η Κηφισιά πήρε κεφάλι στο σκορ και με τη συνεισφορά του Μαυροειδή έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (21-28), χάρη στην εξαιρετική επιθετική της επίδοση και τα υψηλά ποσοστά της.

Με το πόδι στο… γκάζι συνέχισε η Κηφισιά η οποία με 8 συνεχόμενους πόντους του Μπάρλου έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (24-36). Οι Χόντζιτς και Μπόουι προσπαθούσαν να βάλουν τα Τρίκαλα εκ νέου στο ματς, αλλά φτάνοντας στο εκπληκτικό 7/10 έξω από τη γραμμή των 6.75μ. η Κηφισιά, εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (32-48) με εύστοχα τρίποντα από Τσαλδάρη και Ντούβνιακ.

Ο Χόντζιτς συνέχισε να αποτελεί τη νούμερο 1 απειλή για τα Τρίκαλα και πρωταγωνίστησε σε επιμέρους σκορ 8-2 με το οποίο οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο -10 (40-50).

Προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς έκανε η ομάδα των Τρικάλων με μπροστάρη τον Ίνγκραμ, ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τον εξαιρετικό για ακόμα ένα ματς Μαυροειδή και τον Γιούιν , οι οποίοι απαντούσαν σε κάθε πρόβλημα που προσπαθούσε να βάλουν στην Κηφισιά οι γηπεδούχοι και διατηρούσαν τη διαφορά σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους, ενώ με τη λήξη της τρίτης περιόδου, έφτασε και τους 16 πόντους (56-72).

Τα Τρίκαλα δεν το έβαλαν κάτω και ξεκίνησαν την τελική τους αντεπίθεση για να επιστρέψουν στο ματς. Μάλιστα, με επιμέρους σκορ 22-12 μείωσαν στους έξι πόντους τη διαφορά (76-82) 3’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, κάνοντας το ματς… ροντέο στα τελευταία λεπτά.

Η Κηφισιά αποδείχθηκε ψύχραιμη από τη γραμμή των βολών και δεν έδωσε δικαίωμα στα Τρίκαλα να μπουν για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης και έτσι έφτασε στην τελική επικράτηση πιο δύσκολα από ό, τι άφησε να φανεί στη διάρκεια του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 40-50, 56-72, 89-96.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Ίνγκραμ 17 (2), Νικολόπουλος, Τρέισι 10 (2), Μπόουι 13 (2), Τσούπκοβιτς 9 (1), Πάνος 2, Σπανός 3,  Ματαλών 7 (1), Κάντζι 8, Χόντζιτς 20 (8 ριμπ.).
ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Ρεμεκούν 2, Καυκής 2, Γιούιν 8, Λιακόπουλος 6, Μαυροειδής 17, Ψαθάς, Κακιούζης 9, Τσαλδάρης 15 (2), Ντούβνιακ 13 (2), Ντέιβις 10 (3), Μπάρλος 14 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…