Κεντρική NBA Το όνειρο του “Κούνμπο”
NBA

Το όνειρο του “Κούνμπο”

antetokounmpo wolves bucks

antetokounmpo-wolves-bucks

Να δει και τα τρία του αδέρφια στο ΝΒΑ και να αγωνιστούν μαζί στην Εθνική Ελλάδας είναι το όνειρο του Γιάννη Αντετοτοκούνμπο, όπως αποκάλυψε σε τηλεσυνέντευξη που παραχώρησε στο ΝΒΑ.

Παράλληλα, ο Έλληνας άσος τόνισε ότι νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη  φετινή σεζόν, αποκάλυψε ότι πρότυπό του είναι ο Σκότι Πίπεν, θέλει να αγωνιστεί σε διαγωνισμό καρφωμάτων, ενώ στο δίλημμα “πρωτάθλημα ΝΒΑ ή μετάλλιο με την Ελλάδα” δεν φάνηκε… ολιγαρκής, απαντώντας: “Τα θέλω και τα δύο!”.

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για το ποιά θέση του αρέσει περισσότερο:
Δεν με νοιάζει σε ποιά θέση θα παίζω, αρκεί να είμαι στο γήπεδο. Ευχαριστώ τον προπονητή μου που με αλλάζει θέσεις. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να αλλάζει θέσεις έναν παίκτη και να τον εμπιστεύεται έτσι. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω, είμαι αρκετά καλός και θα βελτιώνομαι σε κάθε μία από αυτές τις θέσεις. Ο Jason Kidd, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει παίξει στο παιχνίδι. Η εμπειρία αυτή, του να με κοουτσάρει, είναι σα να πηγαίνω πάλι στο σχολείο.

Για το μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι Bucks φέτος:
Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε. Παλεύουμε για το καλύτερο. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε όσο δυνατά μπορούμε. Ο στόχος μας είναι να πάμε στα πλέιοφς. Μέχρι στιγμής έχουμε εννιά νίκες. Πάμε καλά, αλλά όχι τέλεια. Πέρυσι είχαμε 15 νίκες όλη τη σεζόν και τώρα εννιά σε έναν μήνα. Είμαστε νέα παιδιά και προσπαθούμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο στο γήπεδο. Στα επόμενα χρόνια θα είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Για τις σημαντικότερες αλλαγές στην ζωή στην Αμερική:
Οι μεγαλύτερες προσαρμογές που έκανα ήταν πως ήρθα από την Ελλάδα 18 ετών κι έμεινα μόνος μου, χωρίς την οικογένειά μου για πέντε μήνες. Ήταν κάτι νέο για εμένα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο στην αρχή. Ήμουν πολύ νέος σε έναν ξένο χώρο και μία διαφορετική κουλτούρα. Μπασκετικά η αλλαγή ήταν πως το παιχνίδι ήταν πολύ γρήγορο. Τα κορμιά πιο δυνατά. Μεγαλώνοντας έτσι όπως μεγάλωσα στην Ελλάδα, έγινα πιο έτοιμος και πιο δυνατός.

Για το ότι φέτος σημειώνει περισσότερους πόντους στο isolation:
Το δούλεψα με τον Jason Kidd. Μου είπε ότι είμαι πιο αποτελεσματικός όταν κάνω ντράιβ και δεν μπορεί να με σταματήσει η άμυνα. Πέρυσι ήταν η πρώτη μου χρονιά και δεν είχα την μπάλα στα χέρια μου. Είχα την μπάλα όταν τρέχαμε. Ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου σε σχέση με πέρυσι. Έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή και τώρα πάω πιο πολύ στο ντράιβ.

Για το αν θα δούμε κι άλλα αδέρφια του στο ΝΒΑ:
Το ονειρεύομαι. Μακάρι να γίνει. Μακάρι να κερδίσει ο Θανάσης την θέση του στο ΝΒΑ και ο αδερφός μου ο Κώστας να συνεχίσει να δουλεύει και να κάνει αυτό που θέλει στην ζωή. Δεν θα αδικήσω και  τον Αλέξανδρο τον μικρότερό μου αδερφό. Μακάρι σε 4 χρόνια να υπάρχουν τέσσερις Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ και στην  Εθνική ομάδα.

Για την αλματώδη του βελτίωση:
Αυτό που θέλω είναι να παίζω όσο πιο σκληρά μπορώ. Μέσα από αυτό θα έρθουν οι ατομικές διακρίσεις. Να παίζω σκληρά κι εγώ και η ομάδα μου. Έτσι βελτιώνομαι.

Για το τι θα διάλεγε ανάμεσα σ’ ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ ή ένα μετάλλιο με την Εθνική:
Θα τα έπαιρνα και τα δύο.

Για τους τομείς του παιχνιδιού όπου έχει βελτιωθεί:
Όταν τελείωσε η σεζόν, δούλευα κάθε μέρα με τους προπονητές μου, μετά πήγα στο σάμερ λιγκ κι έπειτα στην Εθνική ομάδα. Δεν σταμάτησα να δουλεύω. Οι προπονητές μου λένε ότι δεν έχω ταβάνι. Δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω. Θέλω να δουλεύω και να διασκεδάζω. Από πέρυσι είμαι καλύτερος στην άμυνα, είμαι στις σωστές θέσεις στην άμυνα ή τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι. Έχω βελτιωθεί και στην προσωπική άμυνα και θα συνεχίσω να βελτιώνομαι.

Για τις διαφορές του Ελληνικού κοινού με το αντίστοιχο του ΝΒΑ:
Όταν έπαιζα στον Φιλαθλητικό το κοινό μας ήταν από 100 μέχρι 500 άτομα. Σίγουρα κάποιες φορές στην Ελλάδα γίνονται γεγονότα που δεν θα γίνονταν στην Αμερική ή τουλάχιστον δεν θα έπαιρναν τέτοια έκταση.

Για το τι θα συμβούλευε όσους ονειρεύονται να παίξουν στο ΝΒΑ:
Αν το όνειρό τους είναι να παίξουν Αμερική να το τολμήσουν. Κάποια παιδιά δεν έχουν όνειρο να παίξουν στο ΝΒΑ ή στο κολεγιακό αλλά στην Ευρώπη. Αυτό που πρέπει να κάνουν όταν έρθουν εδώ είναι να δουλεύουν όσο πιο σκληρά γίνεται.

Για τις διαφορές ανάμεσα στον νυν προπονητή Jason Kidd και τον πρώην Larry Drew:
Και με τους δύο όσο δούλεψα ήταν εξαιρετικοί μαζί μου. Ειδικά ο Larry Drew, που με έκανε να νιώσω την ομάδα σαν το σπίτι μου κι εμένα σαν γιο μου. Τον ευχαριστώ γιατί ήταν ο πρώτος προπονητής μου και είχε υπομονή μαζί μου. Ο Kidd με βοηθάει να καταλάβω κάποια πράγματα στο παιχνίδι. Μαθαίνουμε πάντα κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Και μας λέει ότι το παιχνίδι μπορεί να γίνει πιο εύκολο.

Για τις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του:
Οι βετεράνοι, ο Pachulia, o Mayo και ο Knight μου δίνουν συμβουλές και με βοηθάνε. Έναν συμπαίκτη που θα έπαιρνα μαζί μου σε πόλεμο θα ήταν ο Jabari Parker. Δουλεύουμε μαζί κάθε μέρα. Έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι.

Για το ποιος Έλληνας παίκτης μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ:
Πρώτα ο Βεζένκοφ και μετά ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης και ο Μποχωρίδης.

Για το μυστικό της επιτυχίας του:
Ήρθα με σκυμμένο κεφάλι από την Ελλάδα στην Αμερική. Ο στόχος ήταν να δουλέψω όσο περισσότερο μπορούσα. Ακόμα έχω σκυμμένο το κεφάλι. Πάντα υπάρχει τρόπος για να μάθεις κάτι καινούργιο. Ευχαριστώ τον Θεό για εδώ που με έχει βάλει. Είναι μία ευκαιρία για μένα. Θα προσπαθήσω να την αρπάξω και να την μεγαλοποιήσω. Το όνειρό μου είναι να γίνω όσο καλύτερος μπορώ. Να έχω σκυμμένο το κεφάλι και να κάνω ό,τι μπορώ.

Για έναν παίκτη στον οποίο θα ήθελε να μοιάσει:
Μ’ αρέσει πολύ ο Scottie Pippen. Παρακολουθώ το παιχνίδι του. Ήταν κι εκείνος μακρύς, ψηλός γκαρντ που μπορούσε να παίξει από το ένα μέχρι το τέσσερα. Μου αρέσει ειδικά ο τρόπος που έπαιζε στην άμυνα.

Για το αν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό καρφωμάτων:
Δεν ξέρω. Αν με καλέσουν γιατί όχι; Μακάρι να με καλέσουν και να προσπαθήσω να κερδίσω.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…