Κεντρική Ασίστ Basketbase Life father, like son

Life father, like son

dusan sakota aek

dusan-sakota-aek

petridis-giorgosΑτελείωτη είναι η λίστα των οικογενειών του ελληνικού μπάσκετ, όμως το φετινό πρωτάθλημα θα μείνει στην ιστορία. Μετά την πρώτη αναμέτρηση πατέρα και γιου από δύο πάγκους (Σούλης εναντίον Χάρη Μαρκόπουλου στο ΠΑΟΚ – Κόροιβος), ήρθε η ώρα να δούμε τον πατέρα να κοουτσάρει τον γιο μετά από 16 χρόνια!

Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Ντράγκαν Σάκοτα θα συμβεί κάτι που δεν είχε γίνει από τη σεζόν 1998-’99. Τότε άρχισε ο Παπάγου άρχισε την προσπάθεια του έχοντας στον πάγκο του τον Κώστα Διαμαντόπουλο και στο παρκέ τον γιο του, Γιώργο.

Ο κόουτς έμεινε στο “τιμόνι” των “στρατηγών” μέχρι και την 9η αγωνιστική και το παιχνίδι Παπάγου – Ηρακλής 68-77 (Μποσγανάς 15, Διαμαντόπουλος 14 – Τζόνσον 23, Ντίνκινς 15), για να κοουτσάρει στη 10η (Παπάγου – Ολυμπιακός 73-94 / Κανταρτζής 17, Αριγκμπάμπου 15 – Τάρλατς 18, Γκολντγουάιρ 15) ως υπηρεσιακός ο Νίκος Λινοξυλάκης, πριν αναλάβει από την 11η αγωνιστική (ΠΑΟΚ – Παπάγου 80-66 / Μπέρι 25, Κινγκ 14 – Διαμαντόπουλος 22, Κανταρτζής 14) και ως το τέλος της σεζόν ο Τάκης Κορωναίος.

Στους πρώτους δύο μήνες εκείνης της σεζόν, λοιπόν, πατέρας και γιος συνυπήρξαν στην ίδια ομάδα, κάτι που έγινε και στον Μακεδονικό της περιόδου 2002-’03. Τότε είχε αρχίσει με την ομάδα της Κοζάνης τη χρονιά ο Σούλης Μαρκόπουλος, μένοντας στον πάγκο της μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Η ήττα στην 11η αγωνιστική στο Ηράκλειο (103-101 Χόρβατ και Μακρής 18 – Λιαδέλης 22, Χαρτ 20) αποτέλεσε το “κύκνειο άσμα” του, αλλά σε αυτό το διάστημα ο Σούλης δούλευε με τον Χάρη Μαρκόπουλο ως παίκτη. Ο γιος δεν έπαιξε δευτερόλεπτο σε παιχνίδι πρωταθλήματος εκείνη τη σεζόν και μάλιστα αποδεσμεύτηκε λίγες εβδομάδες μετά το “διαζύγιο” του Μακεδονικού με τον πατέρα του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…