Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έλλειψη στα γκαρντ”

“Έλλειψη στα γκαρντ”

dragan sakota

dragan sakota

Τρία στα τρία για την ΑΕΚ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντράγκαν Σάκοτα. Η “Ένωση” επικράτησε σχετικά εύκολα του Κολοσσού Ρόδου με 96-73, δείχνοντας πως σιγά σιγά αρχίζει να “ανεβαίνει”. Ο κόουτς της ΑΕΚ στάθηκε στην αποτελεσματική άμυνα των παικτών του αλλά τόνισε πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης:

“Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια τον Κολοσσό. Ίσως, βέβαια, η διαφορά να μην είναι ενδεικτική. Είμαστε ικανοποιημένοι με την άμυνά μας, σήμερα. Είναι εύκολο να δει κανείς τα νούμερα, όμως αν κάποιος δεν παρακολούθησε τον αγώνα, σίγουρα δεν είδε την πολύ καλή δουλειά που έκαναν ο Κασελάκης, ο Σαρικόπουλος και ο Ουίλιαμσον. Μας έδωσαν σημαντικές βοήθειες.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ, κάθε νίκη μας δίνει εμπιστοσύνη για το μέλλον. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε μια θέση που θα αξίζει στην ΑΕΚ”.

Σε ερώτημα για τον ενδεχόμενο της απόκτησης του Μανώλη Παπαμακάριου, μετά τον τραυματισμό του Νώντα Παπαντωνίου ο Σερβοέλληνας τεχνικός απάντησε: ”Δεν ξέρω αυτή την υπόθεση. Πρώτη φορά την ακούω”.

Και κατέληξε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη απόκτησης ακόμα ενός γκαρντ: ”Tο ταλέντο μας είναι περιορισμένο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τρελά πράγματα! Συνεχίζουμε με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές. Έχουμε έλλειψη στα γκαρντ. Ακόμα και με τον Νώντα παρόντα, θέλαμε ένα γκαρντ παραπάνω. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό για την πορεία της ΑΕΚ. Θέλουμε ακόμα ένα γκαρντ και να βελτιωθούμε επιθετικά”.

Ο υιός Σάκοτα, Ντούσαν, συμπλήρωσε: “Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία θα ήταν τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτή που παίξαμε στο Κύπελλο. Δεν είχε αλλαγές στο ρόστερ, αλλά είναι πιο οργανωμένη και πιο φορμαρισμένη.

Ο Κολοσσός προερχόταν από μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο τον Άρη. Εμείς μπήκαμε στο ματς με σωστή νοοτροπία και αρκετά δυνατά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και έτσι αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…