Κεντρική Ασίστ Basketbase Σάλε αντί Πίξι

Σάλε αντί Πίξι

sakota

sakota

petridis-giorgosΟ Λευτέρης Σουμποτιτς άρχισε την προπονητική καριέρα του ως ασίσταντ του Ντράγκαν Σάκοτα στον Ηρακλή της περιόδου 1993-’94, όμως οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως η σχέση των δύο δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο στη συνέχεια. Είκοσι ένα (21) χρόνια μετά οι δυο τους “συναντήθηκαν“… στατιστικά.

Κοουτσάροντας την ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο Σάλε έφτασε τα 291 παιχνίδια στους πάγκους των ελληνικών ομάδων, στα χρόνια που διοργανώνει το πρωτάθλημα ο ΕΣΑΚΕ από το 1992 (ο Σάκοτα κοουτσάρισε και τον ΠΑΟΚ της σεζόν 1991-’92).

Όμως, 291 παιχνίδια έχει και ο Πίξι, που μετά τον Άρη της σεζόν 2010-’11 δεν έχει βρεθεί σε άλλον πάγκο στην Α1. Το Σάββατο, στο ματς με αντίπαλο την Κηφισιά, ο νέος τεχνικός της “Ένωσης” θα βρεθεί στην θέση της σχετικής λίστας.

Κατά τα άλλα, ο Νώντας Παναντωνίου έκανε πολύ καλή δουλειά δημιουργικά στο χθεσινό παιχνίδι και οι εννιά ασίστ που μοίρασε το μαρτυρούν. Μία επίδοση που είναι η καλύτερή του με τη φανέλα της ΑΕΚ (είχε από τρεις στα παιχνίδια με Κόροιβο και Πανελευσινιακό), όχι όμως και η καλύτερη της καριέρας του. Ο 24χρονος γκαρντ είχε 10 ασίστ πέρυσι, ως παίκτης του Κολοσσού, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (102-69).

Ο Καρλ Ινγκλις ευστόχησε σε έξι τρίποντα και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος, καθώς τόσα σουτ πίσω από την γραμμή των 6μ75 βρήκαν στόχο και από τα χέρια του Τζέιμς, στο παιχνίδι του Κολοσσού με τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες μέσα στην αγωνιστική, μετά τους Μαυροειδή και Βεζένκοφ και πριν τον Φαγιέ χρονικά, που ισοφάρισαν την κορυφαία φετινή επίδοση των 13 ριμπάουντ.

Πριν από αυτούς τόσα είχαν μαζέψει από μία φορά οι Σλαφτσάκης, Κάντζι, Κακιούζης και Φαγιέ (το έκανε, δηλαδή, δύο φορές φέτος).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…