Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΠΑΟ – Αρμάνι Μιλάνο 90-63

ΠΑΟ – Αρμάνι Μιλάνο 90-63

diamantidis pao armani

diamantidis-pao-armani

Χάρμα ιδέσθαι…
Αν κάποιος φίλος του Παναθηναϊκού πίστευε πως οι “πράσινοι” θα έκαναν καλύτερο παιχνίδι από αυτό με τη Φενέρμπαχτσε την περασμένη εβδομάδα, τότε θα τον αποκαλούσαν όλοι τρελό. Και όμως η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς φρόντισε να διαψεύσει για ακόμα μία φορά τα προγνωστικά και παίζοντας για 30 λεπτά εξαιρετικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, συνέτριψε την Αρμάνι Μιλάνο με 90-63 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα και έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το “τριφύλλι” πραγματοποίησε την πιο ολοκληρωμένη φετινή εμφάνιση του, καθώς πήρε άριστα τόσο στην επίθεση (που είναι πάντα σε ψηλά στάνταρ τον τελευταίο καιρό), όσο και στην αμυντική λειτουργία του, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια και αποδεικνύοντας πως η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε δεν ήταν απλώς ένα “πυροτέχνημα“.

Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό, ο Εστεμπάν Μπατίστα με 15 πόντους και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος μπορεί να σταμάτησε στους 6 μόλις πόντους, ωστόσο μάζεψε 7 ριμπάουντ και οργάνωσε υποδειγματικά το παιχνίδι των “πρασίνων”, μοιράζοντας 8 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε για ακόμα μία φορά φορτσάτος στην αναμέτρηση, πυροβολώντας ακατάπαυστα από τα 6,75. Γιάνκοβιτς, Φώτσης και Διαμαντίδης ξεκίνησαν καυτοί και έβαλαν από νωρίς το “τριφύλλι” σε θέση οδηγού, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα από το 7’ (18-8).

Όλα αυτά μέχρι να αποχωρήσει από το παρκέ ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο αρχηγός των “πρασίνων” κάθισε στον πάγκο για να ξεκουραστεί και αμέσως ο Παναθηναϊκός έχασε το ρυθμό και την φαντασία του. Οι παίκτες του Μπάνκι επωφελήθηκαν της απουσίας του “3D” και μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις (28-24 στο 14’).

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και πέρασε εκ νέου στο παιχνίδι το “κομπιούτερ” του “τριφυλλιού”, το οποίο έδωσε με τη μία πνοή στην ομάδα. Ο Διαμαντίδης άρχισε να βρίσκεται αρμονικά με τον Μπατίστα, με τον Ουρουγουανό σέντερ να κάνει πάρτι στην ιταλική ρακέτα με αντίπαλο τον ανήμπορο να αντιδράσει Σάμουελς. Με 11 προσωπικούς του πόντους, ο Μπατίστα αποκατέστησε την τάξη, με το ημίχρονο να βρίσκει μπροστά τον Παναθηναϊκό με 14 πόντους (44-30).

Στην επανάληψη η αρμάδα του Ιβάνοβιτς μπήκε ακόμα πιο φουριόζα με στόχο να καθαρίσει το παιχνίδι και το κατάφερε. Με ένα γρήγορο 8-0 ο Παναθηναϊκός έστειλε τη διαφορά στο +22 (52-30 στο 22’).

Στη συνέχεια Νίκος Παππάς και Τζούλιαν Ράιτ μπήκαν στην εξίσωση του παιχνιδιού, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +28! (71-43) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και η σεμνή τελετή στο ΟΑΚΑ έλαβε τέλος από το 30’ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να πατάει για πρώτη φορά φέτος παρκέ στην Ευρωλίγκα και να ζεσταίνεται εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 44-30, 71-43, 90-63.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 11 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9 (2), Φώτσης 7 (1), Παππάς 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (2), Ράιτ 9.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μπάνκι): Ράγκλαντ 13 (3), Μπρουκς 11 (1), Τζεντίλε, Μέλι, Μίτσαμ, Κλέιζα 4, Τζέιμς 3, Χάκετ 9 (1), Σάμουελς 9, Μος 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…