Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – ΠΑΟ 78-69

Μπαρτσελόνα – ΠΑΟ 78-69

barca pao

barca - pao

Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων…
Την δεύτερη ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα (78-69) στη Βαρκελώνη. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν ανταγωνιστική καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, βρέθηκε μόλις πέντε πόντους πίσω (67-62) έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ωστόσο αστοχία και λάθη δεν τον βοήθησαν να πλησιάσει ακόμα περισσότερο και να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τέλους.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους, οι “πράσινοι” απόψε ήταν εξαιρετικά άστοχοι από την γραμμή των 6,75, έχοντας 2/20 τρίποντα, ήτοι 10%. Παρόλα αυτά κοίταξαν στα μάτια τους Καταλανούς, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Η ήττα αυτή ήταν εντός προγράμματος και πλέον το “τριφύλλι” επικεντρώνεται στο επόμενο κρίσιμο παιχνίδι με την Τουρόβ στην Πολωνία, όπου με νική “αγκαλιάζει” την πρόκριση στο Τοπ 16.

Κορυφαίος για τη Μπαρτσελόνα ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Εστεμπάν Μπατίστα με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Εστεμπάν Μπατίστα να έχουν μεγάλα κέφια και να παίζουν εξαιρετικά το πικ εν ρολ, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 14-12 στο 7’, δείχνοντας από την αρχή πως δεν επρόκειτο να αποτελούσε εύκολη λεία. Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ο Τζέιμς Γκιστ μπήκε στην εξίσωση του παιχνιδιού και εκμεταλλευόμενος την αδυνάμια των Ντόελμαν και Νάχμπαρ στην άμυνα, φόρτωνε συνεχώς το καλάθι της Μπαρτσελόνα από το ζωγραφιστό.

Με μία προσωπική ενέργεια, ο Νίκος Παππάς έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (30-28 στο 14’), αλλά κάπου εκεί η επίθεση του
“τριφυλλιού” κόλλησε και δεδομένης της κακής αμυντικής λειτουργίας του, η Μπαρτσελόνα πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ξέφυγε με 43-33 στο 18’, με το ημίχρονο να βρίσκει μπροστά τους Καταλανούς με 47-38.

Παρόμοια εικόνα με αυτή του τελευταίου πενταλέπτου του πρώτου ημιχρόνου και στην τρίτη περίοδο, με τη διαφορά πως ο Παναθηναϊκός έβρισκε το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, αλλά αδυνατούσε να μειώσει τη διαφορά και να γίνει απειλητικός καθώς δεχόταν εύκολους πόντους. Η Μπαρτσελόνα χτυπούσε από το ζωγραφιστό, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να τη βρίσκει μπροστά στο σκορ με 64-56.

Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έσφιξαν την άμυνα τους και με δύο βολές του Παππά (έπειτα από τεχνική ποινή στον Αμπρίνες) μείωσαν σε 67-62 στο 34’, ξαναμπαίνοντας στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Ωστόσο συνεχόμενα άστοχα σουτ και λάθη από τον Γκιστ δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει ακόμα περισσότερο.

Οι παίκτες του Πασκουάλ πήραν εκ νέου τον έλεγχο του παιχνιδιού και έστειλαν τη διαφορά ξανά σε επίπεδα ασφαλείας (74-65 με δύο βολές του Ναβάρο στο 38′) καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 47-38, 64-56, 78-69.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 9, Χουέρτας 8 (2), Αμπρίνες 1, Ναβάρο 12 (2), Σατοράνσκι 6, Τόμας 2, Όλεσον 12 (2), Λάμπε 12 (2), Νάχμπαρ, Τόμιτς 16 (10 ριμπ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 6, Φώτσης 5 (1), Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 9, Μπατίστα 14, Μπουμς 4 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πράξη 1η

Το πρώτο βήμα στα play off θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ανο…