Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Καλή κυκλοφορία και άμυνα”

“Καλή κυκλοφορία και άμυνα”

carter ventspils

carter-ventspils

Στην αποτελεσματική άμυνα του ΠΑΟΚ όταν η Βέντσπιλς πλησίασε επικίνδυνα στάθηκε ο Μαρκ Κάρτερ, στις δηλώσεις του μετά τον νικηφόρο αγώνα στη Λετονία. Ο Αμερικανός γκαρντ υπογράμμισε τη σημασία του θετικού αποτελέσματος και σημείωσε την ψύχραιμη αντίδραση του “δικεφάλου” όταν ο “κλοιός” έσφιγγε:

“Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για μας, γιατί κερδίσαμε ένα ακόμη σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι. Παίξαμε αρκετά καλά στο ξεκίνημα του αγώνα καταφέραμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, αλλά ακόμη και όταν οι αντίπαλοί μας αντέδρασαν, νομίζω ότι κάναμε αυτό που έπρεπε και για αυτό πιστεύω ότι η νίκη αυτή έχει τεράστια σημασία. Δεν ξέρω πόσο σημαντική μπορεί να είναι στην προσπάθειά μας να προκριθούμε, αλλά κάθε νίκη μετράει, πολύ περισσότερο όταν είναι εκτός έδρας και μάλιστα σε μία έδρα δύσκολη. Για μας το πιο σημαντικό είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι και γίνεται ακόμη πιο σημαντικό μετά από τέτοιες νίκες.

Η Βέντσπιλς είναι μία ομάδα που τρέχει, προσπαθεί για το γρήγορο σουτ, αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν τους το επιτρέψαμε. Σε κάποια σημεία ήμασταν λίγο βιαστικοί στην επίθεση και δεν είχαμε καλό ρυθμό, αλλά όταν το παιχνίδι έφτασε στο σημείο να είναι ισόπαλο, νομίζω ότι με την άμυνά μας καταφέραμε να πάρουμε την κυριαρχία στο ματς και να βάλουμε και ορισμένα μεγάλα σουτ, όπως αυτό που πέτυχε ο Λάνγκφορντ.

Εκεί τους βάλαμε ξανά την πίεση και αυτό φάνηκε ότι ήταν σημαντική παράμετρος στο παιχνίδι. Στα κρίσιμα σημεία είχαμε και καλή κυκλοφορία της μπάλας, πήραμε σωστές αποφάσεις στην επίθεση, βγάλαμε ενέργεια στην άμυνα και για αυτό ήρθε η νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …