Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Καλές αποφάσεις στα κρίσιμα”

“Καλές αποφάσεις στα κρίσιμα”

markopoulos pagkos

markopoulos-pagkos

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 3/4 στο Γιούροκαπ μετά την επικράτηση του και στο Βέντσπιλς, το οποίο ήταν το δεύτερο διπλό μέχρι στιγμής, και η πρόκριση στην επόμενη φάση συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες αρκεί να συνεχίσει αναλόγως. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, στάθηκε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του Μάιρ Τσάτμαν και την αναχαίτιση των αιφνιδιασμών των Λετονών που αποτέλεσαν καταλυτικό παράγοντα για το ροζ φύλλο:

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, όπως είναι και κάθε εκτός έδρας ματς. Παίξαμε αρκετά καλά από την αρχή του αγώνα και μπορέσαμε να πάρουμε το προβάδισμα, αλλά δεν είχαμε την ίδια συνέχεια. Ωστόσο, αν και δώσαμε στον αντίπαλο την δυνατότητα να ισοφαρίσει, καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, είχαμε μερικές καλές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα.

Στα σημεία που χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα, δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να αδυνατίσει και η άμυνά μας, οπότε δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να πετύχει και μερικούς αιφνιδιασμούς, αλλά και εύκολα καλάθια. Ωστόσο ήταν πολύ σημαντικό για μας ότι σταματήσαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα τον αιφνιδιασμό της Βέντσπιλς και αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη”.

Αναφορικά με το πως προετοιμάστηκε ο “δικέφαλος” για το παιχνίδι, συμπλήρωσε: “Η προετοιμασία είχε επίκεντρο τον Τσάτμαν και τον Γκραντ και ειδικά τον πρώτο που θέλαμε να τον βγάλουμε έξω από το παιχνίδι. Η Βέντσπιλς είναι μία ομάδα που έχει παίκτες που μπορούν να σε σκοτώσουν, αλλά κάναμε καλή δουλειά σε όλους, δεν τους αφήσαμε να τρέξουν κι αυτό σε συνδυασμό με την καλή άμυνα στον πλέι μέικερ τους, μας έδωσε την δυνατότητα να κερδίσουμε τον αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…