Κεντρική Ασίστ Basketbase Ισπανός 12 χρόνια μετά…

Ισπανός 12 χρόνια μετά…

rubio koroivos

rubio-koroivos

petridis-giorgosΗ αποχώρηση του Ντμιτρίεφ άνοιξε τον δρόμο για τον Γκιγιέρμο Ρούμπιο στον Κόροιβο. Η επίσημη συμφωνία της ομάδας της Αμαλιάδας με τον έμπειρο φόργουορντ θα φέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα έναν Ισπανό, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια! Ήταν η σεζόν 2002-’03 όταν συνυπήρξαν στον Ολυμπιακό ο Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ με τον Χουάν Αντόνιο Μοράλες, ενώ την ίδια περίοδο έπαιξε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Λουίς Γκαλιλέα.

Ο Ρούμπιο θα γίνει μόλις ο 11ος Ισπανός παίκτης στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο πρώτος ήταν ο Φεράν Μαρτίνεθ, που έπαιξε στον Παναθηναϊκό από το 1996 ως το 1997, για να περάσει στη συνέχεια μια σεζόν στο Περιστέρι (1997-’98).

Το καλοκαίρι του 1997 ο ΠΑΟΚ πήρε δύο Ισπανούς, έναν με μεγάλο βιογραφικό, τον Χουάν Αντόνιο Μοράλες, κι έναν σχετικά άγνωστο, τον Ρίκι Περάλ, που ήταν συμπαίκτης του Τιμ Ντάνκαν στο Γουέικ Φόρεστ.

Ο Μοράλες έμεινε μία ακόμη σεζόν στον ΠΑΟΚ, για να περάσει το 2000-’01 από τον Πανιώνιο και να επιστρέψει στον “Δικέφαλο του Βορρά” το 2001-’02. Έναν χρόνο μετά φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Περάλ πέρασε μια τριετία στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τα παρκέ!

Την περίοδο 1997-’98 έφερε στα μέρη μας έναν Ισπανό και η ΑΕΚ. Ήταν ο Χοσέ Λάσα, που είχε φορέσει παλιότερα και την φανέλα της Ρεάλ. Το 1999-2000 πέραν του Περάλ, που έπαιζε στον ΠΑΟΚ, ο Λάσα επέστρεψε στη χώρα μας για λογαριασμό του Περιστερίου, που απέκτησε και τον συμπατριώτη του Σαντιάγκο Άμπαντ. Την ίδια σεζόν ο Ολυμπιακός έφερε τον Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ και η Νήαρ Ηστ τον Χουάν Εσπινόζα.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να έρχονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και στη σεζόν 2000-’01. Πέραν του Μοράλες, που έπαιξε στον Πανιώνιο και του Ντε Μιγκέλ, που παρέμεινε στον Ολυμπιακό, η Νήαρ Ηστ απέκτησε τον Ενρίκε Αντρέου και ο ΠΑΟΚ τον Πέπε Καργκόλ. Τη διετία 2001 – 2003 ο Ντε Μιγκέλ έφτασε τις τέσσερις σεζόν με τον Ολυμπιακό και πέραν του Μοράλες και του Μαρτίνεθ, πέρασε από τον Ιωνικό ο Γκαλιλέα.

Από αυτούς τους 10 μπασκετικούς “προγόνους” του Γκιγιέρμο Ρούμπιο, πρώτος σε συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Μοράλες με 136 και κοντά του ο Ντε Μιγκέλ με 129.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…