Κεντρική Basket League Αγώνες  Ελευσίνα – ΑΕΚ 81-72

 Ελευσίνα – ΑΕΚ 81-72

sakota aek

sakota-aek

“Μίλησε” η έδρα!…
Τη νίκη επί της ΑΕΚ με 81-72 πανηγύρισε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος αποδείχθηκε ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Αθανασούλας με 21 πόντους, οι περισσότερο εκ των οποίων στο δεύτερο μέρος, γεγονός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Για την ΑΕΚ, ο συνήθης ύποπτος, Σάκοτα, ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους, ενώ ακολούθησαν Ίνγκλις και Ντελινινκάιτις με 11 και 10 πόντους, αντίστοιχα, δείχνοντας ικανοί να βοηθήσουν την “Ένωση” στο μέλλον.

“Ζεστός” ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Μάρεϊ, ο οποίος σημείωσε συνεχόμενους πόντους και αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο, ώστε ο Πανελευσινιακός να προηγηθεί με 11-5 στα πρώτα λεπτά. Ο Σάκοτα ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση για την ομάδα του Ζιάγκου, ενώ όταν η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο επιθετικό πόλο, ισορρόπησε το ματς!

Ο Ίνγκλις ανέλαβε δράση, αποτέλεσε άξιο συμπαραστάτη του Σάκοτα και η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 17-17, με τρίποντο του Πολυτάρχου. Ωστόσο, ο γκαρντ της ΑΕΚ υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Τζόνσον, αυτός κέρδισε 3 βολές και διαμόρφωσε το 20-17 στο δεκάλεπτο.

Τα δύο όπλα της ΑΕΚ στην πρώτη περίοδο σίγασαν στη δεύτερη, ωστόσο, οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο με τον Καμπερίδη (24-23), αλλά με σερί 4-0, η Ελευσίνα έφτασε στο +5, με Μάρεϊ και Τζόνσον. Η Ελευσίνα φάνηκε να διατηρεί την υπέρ της διαφορά (33-27), ωστόσο, ένα ξέσπασμα της ΑΕΚ έφερε σερί 7-0 και της έδωσε το προβάδισμα στο ημίχρονο (33-34).

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη ο Μάρεϊ ήταν αυτός που πήρε από το… χέρι τον Κόροιβο και με πέντε συνεχόμενους πόντους τον έφερε στο +3 (37-34), ωστόσο, ο Ίνγκλις απάντησε άμεσα και έφερε το ματς στα ίσια. Έπειτα από 2’40’’ χωρίς σκορ, ο Σαρικόπουλος έσπασε το ρόδι και έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 37-39 και κάπου εκεί ο ρυθμός άνοιξε.

Ο Κόροιβος έτρεξε σερί 6-0, ο Σάκοτα απάντησε με τρίποντο και το σκορ διαμορφώθηκε 43-42, ενώ με διαδοχικά τρίποντα από Βασιλόπουλο, Αθανασούλα και Δορκοφίκη, ο Πανελευσινιακός κατάφερε να ξεφυγει στο σκορ, φτάνοντας στο +7 (55-48). Ένα γρήγορο 5-0 της ΑΕΚ, την έφερε στο -2 (55-53), ενώ ο Ιωάννου διαμόρφωσε το σκορ της τρίτης περιόδου (57-53).

Ο Αθανασούλας έκανε ζημιά στην ΑΕΚ στην τελευταία περίοδο, καθώς με δύο δικά του τρίποντα, η Ελευσίνα προηγήθηκε με 67-59. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν πλήρως την αναμέτρηση και η διαφορά έφτασε σε διψήφιο νούμερο (70-59), με τον Αθανασούλα να συνεχίζει να τιμωρεί την άμυνα της ΑΕΚ.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν κατάφεραν να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, παρά τις προσπάθειες των Σάκοτα και Ντελινινκάιτις και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν αν διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Διαιτητές: Γκόντας – Μπήτης – Πουρσανίδης Κ.
Τα δεκάλεπτα:
20-17, 33-34, 57-53, 81-72.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Τσαουσίδης): Κοξ, Ρόμπινσον 3 (1), Τσακαλέρης 4, Βασιλόπουλος 5 (1), Μάρεϊ 13 (9 ριμπ.), Αθανασούλας 21 (4/5 τριπ.), Μάρκοβιτς 2, Δορκοφίκης 9 (3), Ιωάννου 12, Τζόνσον 8 (1), Καλλές 4, Αβραμίδης.
ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παπαντωνίου 3 (1), Ντελινινκάιτις 10 (2), Σάκοτα 23 (2), Κασελάκης 4 (7 ριμπ.), Πολυτάρχου 6 (2), Καμπερίδης 2, Ουίλιαμσον, Τσιάκος 8, Σαρικόπουλος 2, Μιλόσεβιτς 3 (1), Ίνγκλις 11 (2 τριπ., 5 ασίστ), Νίκολιτς.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…