Κεντρική Ασίστ Basketbase Διπλό προσπέρασμα

Διπλό προσπέρασμα

giannakopoulos diamantidis

giannakopoulos-diamantidis

petridis-giorgosΣύμφωνοι, τα προσωπικά επιτεύγματα έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν είδηση όταν αναφερόμαστε στην περίπτωση του Δημήτρη Διαμαντίδη, όμως οφείλουμε να τα καταγράφουμε. Την προπερασμένη εβδομάδα έφτασε τις 1.000 ασίστ στην Ευρωλίγκα και την περασμένη ξεπέρασε τους 3.000 πόντους με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Χθες, αγωνιζόμενος στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, έφτασε τις 466 συμμετοχές στην Α1 κι “έπιασε” στην 6η θέση τον Δημήτρη Παπανικολάου. Την επόμενη Δευτέρα, δηλαδή, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα προσπεράσει τον για μία τριετία (2004 – 2007) συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό.

Μέσα από την αγωνιστική όμως, ο “3D” μπήκε στην πρώτη δεκάδα των παικτών με τις περισσότερες εύστοχες βολές στην ιστορία της Α1, καθώς με τις τρεις που είχε χθες έφτασε τις 1.032 και ξεπέρασε τον Νίκο Χατζηβρέττα. Σύντομα, όμως, θα “σκαρφαλώσει” στην 9η θέση (πάντα με βάση τους αριθμούς από το 1986), εκεί όπου βρίσκεται ο Μπάνε Πρέλεβιτς με 1.042.

Με βάση, πάντως, τα στατιστικά στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ (από το 1992) ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ανέβηκε στην 7η θέση και “απειλεί” πλέον τον Νίκο Οικονόμου (1.064).

Ακόμη ο Διαμαντίδης ξεπέρασε χθες τα 1.200 ριμπάουντ με την “πράσινη” φανέλα στο πρωτάθλημα και τα 950 λάθη συνολικά στην καριέρα του σε αυτό.

Ξεχωρίζει ο Φαγιέ

Στα κατορθώματα του Σενεγαλέζου αναφερθήκαμε και στο παρελθόν. Κάνει ίσως το καλύτερο πρωτάθλημά του στην Ελλάδα, παρότι βέβαια το δείγμα γραφής είναι μικρό.

Χθες ο Φαγιέ μάζεψε 13 ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση του πρωταθλήματος, αφού τόσα είχε ο Σλαφτσάκης στην πρεμιέρα του ΚΑΟΔ με τα Τρίκαλα, ο Κάντζι στο ματς των Τρικάλων με τον Κόροιβο στη 2η αγωνιστική και ο Κακιούζης στο παιχνίδι της Κηφισιάς με τον Απόλλωνα στην 4η.
Ακόμη ξεπέρασε τα 50 κλεψίματα στην Α1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…