Κεντρική NBA Ανάμεσα στους κορυφαίους ο “Παπ”
NBA

Ανάμεσα στους κορυφαίους ο “Παπ”

papanikolaou-jazz

Μέσα στους 10 κορυφαίους ρούκις (γενικότερα αυτούς που διανύουν την πρώτη τους σεζόν) του ΝΒΑ κατατάσσεται μέχρι στιγμής το Κώστας Παπανικολάου σύμφωνα με την ιστοσελίδα cbssports.com! Ο Έλληνας φόργουορντ έχει προκαλέσει θετικά σχόλια με τις εμφανίσεις την πρώτη του εβδομάδα της regular season και πως να μην είναι έτσι άλλωστε αφού μετράει 5.5 πόντους (με 38% στα τρίποντα), 3.3 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 1.5 κλεψίματα αγωνιζόμενος για 21.3 λεπτά μέσο όρο στα 4 πρώτα ματς της σεζόν.

Στη στήλη μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο μπασκετικό IQ του “Παπ” καθώς αναφέρεται πως: “Μέχρι στιγμής έχει επιδείξει πολύ υψηλό μπασκετικό IQ. Τα ποσοστά του στα τρίποντα είναι πολύ καλά, αλλά περισσότερο έχει εντυπωσιάσει το υπόλοιπο παιχνίδι του. Ξέρει πώς να επιτεθεί και βλέπει πολύ γήπεδο όταν διεισδύει. Μπορεί να βρίσκει την κατάλληλη πάσα σε ελεύθερους συμπαίκτες του είτε βρίσκεται στην περιφέρεια είτε στο ζωγραφιστό. Ήταν μια τρομερή ανακάλυψη από τον τζένεραλ μάνατζερ, Ντάριλ Μόρεϊ, για να έρχεται από τον πάγκο”.

Πάνω από τον παίκτη των Ρόκετς βρίσκονται οι: Τζαμπάρι Πάρκερ (Μπακς), Νέρλενς Νοέλ (Σίξερς), Άντριου Ουίγκινς (Τίμπεργουλβς), Έλφριντ Πέιτον (Μάτζικ), Νίκολα Μίροτιτς (Μπουλς), Μάρκους Σμαρτ (Σέλτικς) και Κέι Τζέι ΜακΝτάνιελς (Σίξερς) ενώ οι παίκτες που συμπληρώνουν τη δεκάδα είναι οι Άαρον Γκόρντον (Μάτζικ) και Γιουσούφ Νούρκιτς (Νάγκετς).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…