Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – Απόλλων Π. 67-64

ΑΕΚ – Απόλλων Π. 67-64

sakota aek apollon

sakota-aek-apollon

Επιτέλους νίκη…
Ύστερα από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες επικρατώντας με  67-64 του Απόλλωνα Πάτρας, στο πρώτο παιχνίδι με τον Ντράγκαν Σάκοτα στην άκρη του πάγκου.

Αγχωτική νίκη για την “Ένωση” που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, καθώς έτρεξε αλλά και δέχθηκε μεγάλα σερί. Εν τέλει, μετά από ένα ματς θρίλερ, τα καθοριστικά καλάθια του Ντελινινκάιτις και ο ψύχραιμος Κασελάκης στο τέλος, σε συνδυασμό με την αστοχία των Πατρινών, είχαν ως αποτέλεσμα το ροζ φύλλο να καταλήξει στο στρατόπεδο της “Ένωσης“.

Την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Καρλ Ίνγκλις που σημείωσε 21 πόντους με 6/11 τρίποντα! Άξιος συμπαραστάτης του, ο Ντούσαν Σάκοτα με 19 πόντους.

Ο Μουχάμεν Ελ-Αμίν (23π. με 4/5 τρ.), αποτέλεσε τον κορυφαίο για το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα.

H AEK μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 5 πόντους (10-5) ύστερα από δύο λεπτά παιχνιδιού. Ο Απόλλωνας σταδιακά ισορρόπησε, κατάφερε να ισοφαρίσει (21-21 στο 7’) και πέρασε μπροστά με “βραχεία κεφαλή” (21-23 στο 8’) την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (23-24).

Οι Πατρινοί συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια της δεύτερης περιόδου αλλά η διαφορά δεν ξεπέρασε ποτέ τους 4 πόντους (23-27 στο 11’). Η ΑΕΚ δεν τους άφησε να ξεφύγουν και εκτός αυτού κατάφεραν να ξαναμπούν σε θέση οδηγού, με 39-38, στο 28:30, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε εν τέλει και το πρώτο ημίχρονο, μιας και ακολούθησαν εκατέρωθεν χαμένα σουτ και λάθη.

Η “Ένωση” ξεκίνησε φορτσάτη το δεύτερο μέρος και με 8 συνεχόμενους πόντους του Ίνγκλις έχτισε διαφορά 9 πόντων (47-38, στο 22’). Ο Νίκος Βετούλας κάλεσε τάιμ άουτ για να συνεφέρει τους παίκτες του και το κατάφερε. Οι Πατρινοί απάντησαν με τρομερό επιμέρους σκορ 14-1, με κύριο εκφραστή τον Μουχάμεντ Ελ-Αμίν (σημείωσε τους 9) για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα (48-53 στο 27’). Οι 3/4 βολές του Μίλαν Μιλόσεβιτς, διαμόρφωσαν το 51-53, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ακόμα πιο αμφίρροπη η τελευταία περίοδος. Οι δύο ομάδες μάχονταν “σώμα” με “σώμα” εναλλάσσονταν συνεχώς στο προβάδισμα χωρίς να μπορεί κάποια να χτίσει διαφορά ασφαλείας. Με το σκορ στο 58-60, ο Ντελινινκάιτις με 5 συνεχόμενους πόντους, ενδιάμεσα είχε 1/2 βολές ο Αργυρόπουλος, έκανε το 63-61, 43 δεύτερα πριν το τέλος. Η έκβαση του αγώνα κρίθηκε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας όπου η ΑΕΚ ήταν ελαφρώς πιο εύστοχη αλλά τα άστοχα σουτ των Πατρινών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι “Ενωσίτες” πανηγύρισαν τη νίκη.

Διαιτητές: Κορομηλάς – Δεσλής – Παντελίδης
Τα δεκάλεπτα: 23-24, 39-38, 51-53. 67-64.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 5 (1), Ντελινινκάιτις 6, Σάκοτα 19 (1), Κασελάκης 2, Πολυτάρχου, Καμπερίδης, Ουίλιαμσον, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 6, Μιλόσεβιτς 8 (1), Ίνγκλις 21 (6), Νίκολιτς.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Αργυρόπουλος 10, Γκάλογουεϊ 8 (1), Πεν 5 (1), Φιτζπάτρικ 13 (3), Αντωνάκης, Ελ-Αμίν 23 (4), Πελεκούδας 2, Μολφέτας, Νιφόρας 3 (1), Γοργόνης, Γεωργαλλής, Κούτρας.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…