Κεντρική Ελευσίνα “Προσοχή και σεβασμός”

“Προσοχή και σεβασμός”

koustenis

Ως παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία χαρακτήρισε ο Τζίμης Κουστένης τον αγώνα με το Ρέθυμνο. Ο προπονητής του Πανελευσινιακού τόνισε ότι χρειάζεται σεβασμός και μεγάλη προσοχή στους Κρητικούς που αποτελούν σταθερή δύναμη της Α1, ενώ για τη νίκη απαιτείται ο έλεγχος του ρυθμού αλλά και των ριμπάουντ. Τέλος, υπογράμμισε ότι το βάθος των “σταχυοφόρων” στον πάγκο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζίμης Κουστένης:
Για την σημασία του αγώνα: “Το παιχνίδι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς πρώτον γιατί είναι στην έδρα μας και δεύτερον γιατί είναι απέναντι σε μια ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί στις πέντε με έξι καλύτερες ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Είναι ένα παιχνίδι που θα το αντιμετωπίσουμε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό στον αντίπαλο και θα παλέψουμε για το αποτέλεσμα το οποίο αν είναι θετικό θα μας κεφαλαιοποιήσει την νίκη που κάναμε στα Τρίκαλα”.

Για το κλειδί της αναμέτρησης: “Θεωρώ ότι σε αυτό το παιχνίδι το κλειδί θα είναι ο ρυθμός του αγώνα και αυτό σημαίνει να μην δώσουμε την δυνατότητα στο Ρέθυμνο να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και παράλληλα να σταματήσουμε τα σουτ από την περιφέρεια που κάνουν οι γκαρντ που διαθέτει. Αν καταφέρουμε και ελέγξουμε αυτά όπως επίσης και τα ριμπάουντ θα έχουμε και τον πρώτο λόγο”.

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: “Είναι η ταχύτητα που διαθέτει και μπορεί να βρει στο παιχνίδι της μέσα από τα τρία γκαρντ που διαθέτει στην περιφέρεια, έχει πολύ καλά φρόντ λάϊν στους ψηλούς όπου της δίνει μια ευελιξία τόσο με τον Φαγιέ όσο και με τους Αλίχοζιτς και Κράβιτς που δίνουν δύναμη κάτω από τα καλάθια. Εμείς εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να μην επιτρέψουμε στους ψηλούς να πάρουνε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και έτσι να περιορίσουμε με αυτό τον τρόπο τις δυνατότητες και δεύτερες και τρίτες επιθέσεις που βρίσκει το Ρέθυμνο”.

Για το που θα βασιστεί ο Πανελευσινιακός: “Θα στηριχθούμε στον πλουραλισμό που διαθέτουμε γιατί είμαστε μια ομάδα δώδεκα παικτών, έχουμε μεγάλο βάθος σε ρόστερ, έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και θεωρώ πως μέσα στην έδρα μας και χρησιμοποιώντας όσο πιο πολλούς παίκτες μπορούμε θα μας δώσει την δυνατότητα να βρούμε και την χημεία και τον ρυθμό που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη. Νομίζω πως το βάθος που έχουμε σαν ομάδα μας δίνει ένα πλεονέκτημα στην έδρα μας έναντι του αντιπάλου”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Δήμος Αβραμίδης, με τον 31χρονο γκάρντ να τονίζει:
Για την σημασία του αγώνα: “Μετά την μεγάλη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η σημασία του αγώνα είναι πολύ σημαντική για εμάς γιατί αν πάρουμε την νίκη δίνουμε αξία και στην νίκη μας στα Τρίκαλα”.

Για το κλειδί της αναμέτρησης: “Το κλειδί της αναμέτρησης είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, να παίξουμε δυνατή και σκληρή άμυνα και να πάρουμε τα ριμπάουντ».Σχετικά με τα δυνατά σημεία του Ρεθύμνου Aegean: «Είναι μια αθλητική ομάδα που τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και σουτάρει πολύ από την περιφέρεια”.

Για το που θα στηριχθεί ο Πανελευσινιακός: “Η ομάδα μας θα στηριχθεί στο βάθος που έχει στον πάγκο και στην πληρότητα που διαθέτει σε όλες τις θέσεις. Επίσης εμείς θα στηριχθούμε πολύ και στην έδρα μας γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει σε αυτό τον πολύ κρίσιμο αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ελευσίνα

Δειτε επισης

Το εντυπωσιακό στοπ του Βουλγαρόπουλου στον Βούγισιτς (vid)

Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος έγινε για λίγο “ηλεκτρολόγος” στο παιχνίδι της Εθνική…