Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ο Σάκοτα δικαιωματικά είναι εδώ”

“Ο Σάκοτα δικαιωματικά είναι εδώ”

ziagkos

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος, σε δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ, σχολίασε ότι είναι επιλογή της διοίκησης η αποχώρησή του την οποία και δε μπορεί να κρίνει. Παράλληλα, τόνισε ότι τα αισθήματα για την ΑΕΚ είναι αμοιβαία, ενώ για τη φετινή ομάδα υποστήριξε ότι μπορεί να μπει στα πλέι οφ. Τέλος, χαρακτήρισε τον Σάκοτα εμβληματική παρουσία στην ΑΕΚ και ότι δικαιωματικά βρίσκεται στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Ζιάγκου:

Για την αποχώρησή του: “Είναι επιλογή της διοίκησης η αποχώρηση μου. Αξιολογούμαστε, κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Η ομάδα στήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες σε χρόνο ρεκόρ το καλοκαίρι. Δεν βγήκαν όλες οι επιλογές που κάναμε, δεν κάναμε καν προετοιμασία για να έχουμε συνοχή ως ομάδα. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν στο παρκέ. Πάντα υπάρχει στην καθημερινότητα ενός επαγγελματία το να κρίνεται. Κανείς δεν βλέπει όμως τι υπάρχει πίσω. Μόνο το αποτέλεσμα υπάρχει. Δεν υπήρχαν θετικά αποτελέσματα, δεν θα πω ότι ήταν αρνητικά γιατί δώσαμε και δύο ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Έτσι ήρθε αρνητική ψυχολογία από τα αποτελέσματα. Η αλλαγή προπονητή έχει και αυτό στόχο, την αλλαγή ψυχολογίας. Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση της διοίκησης”.

Για την πολυετή παρουσία του στην ΑΕΚ: “Στην ομάδα φέτος έμπαινα στο 19ο σερί έτος, με μόνο διάλειμμα το πρώτο χρόνο στην Α2. Έχω δώσει τα διαπιστευτήρια μου στον κόσμο, σε όλα τα επίπεδα. Έχει αναγνωριστεί αυτό και αυτό είναι το ευτύχημα για μένα. Αναδείχθηκα από την ΑΕΚ. βοήθησα τα χρόνια που έλειπε από την Α1. Σαφώς και είναι αμοιβαίο αυτό που νιώθω με την ΑΕΚ. Αποκαθιστά το ηθικό κομμάτι απέναντι στην ΑΕΚ, η ανακοίνωση και το ύφος της. Εγώ πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα. Λόγω των ειδικών συνθηκών όμως δεν βγήκαν αυτά. Δεν κάναμε προετοιμασία, οι ξένοι τώρα ανανεώνονται. Τα 3/5 είναι καινούργια και αλλάζει όλη η φιλοσοφία έτσι. Οι Έλληνες έχουν φιλοδοξίες και ποιότητα. Είναι θέμα χρόνου να βρει βηματισμό και να κάνει ωραία πράγματα. Αυτή η ΑΕΚ έχει θέση στα πλέι οφ”.

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: “H επιλογή Σάκοτα και το να βοηθήσω εγώ στα δύσκολα, σημαίνει ότι ο συναισθηματικός παράγοντας πάντα παίζει ρόλο στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με πολύ κόσμο από πίσω. Η επιλογή Σάκοτα είναι σημαντική, είναι εμβληματική παρουσία στην ΑΕΚ. Σεβαστή παρουσία και με ισχυρό υπόβαθρο. Έφερε τον πρώτο τίτλο και δικαιωματικά είναι εδώ, να αφυπνίσει την ΑΕΚ και τον κόσμο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: «Τιμή και ευλογία να φιλοξενήσουμε την Εθνική» [pic]

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο αγώνας της Εθνικής ανδρών με την αντίστοιχη της Τουρκίας θ…