Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης

parousiasi_rethymno assist

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο, παρουσίασε χθες (18/11) τη 2η περίοδο, του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης, “Rethymno Assist“. Τα μέλη του συλλόγου, οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και πλήθος πολιτικών, και όχι μόνο, προσωπικοτήτων της τοπικής κοινωνίας έδωσαν το παρών.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Ηρακλής Μανουκαράκης, που έκανε μια αναδρομή στο πρόγραμμα και όσα έχει επιτύχει μέχρι τώρα:

Κοινωνική ευθύνη έχει η ομάδα μας από το 2008 μέχρι και σήμερα με το πρόγραμμα “Σουτ από την περιφέρεια” όπου αντιπροσωπία της ομάδας μας επισκεπτόταν δημοτικά σχολεία και περιελάμβανε την μάθηση των τεχνικών του μπάσκετ και την σωστή διατροφή, παιχνίδια, δώρα  και αυτόγραφα από τους παίκτες. Επίσης, τα προσκαλούσαμε μαζί με τους γονείς τους και δασκάλους τους στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας (ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ).

Μετά από έρευνες και μελέτες δημιουργήσαμε ένα business plan, το οποίο καταθέσαμε στο “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” και στις 20 Οκτωβρίου μας απάντησε θετικά, ώστε να μας χρηματοδοτήσει για τα κατασκευαστικά έργα που θα κάνουμε. Σε συνδυασμό με την εθελοντική εργασία των στελεχών και των εργαζόμενων της ομάδας μας αλλά και των πολιτών του Ρεθύμνου ξεκινάμε σήμερα το “Assist στην πόλη μας” με 3 δράσεις”.

“Μεγάλη στήριξη των Ρεθυμνιωτών”

parousiasi_rethymno assist1

Η “σκυτάλη” πέρασε στον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ και πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής εταιρίας “Assist στην πόλη μας“, Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος ανέλυσε τις δράσεις και τους στόχους του προγράμματος:

Ευχαριστώ όλους εσάς που ήρθατε. Πάντα είναι “παρών” ο κόσμος του Ρεθύμνου. Δεν θα τολμούσα να σκεφτώ καν αυτό το εγχείρημα αν δεν είχα δει τα τελευταία 5 χρόνια πόσο κοντά είναι όλη η πόλη στις προσπάθειες που έχουμε κάνει. Το να δίνεις και να προσφέρεις δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει ανταπόκριση. Σε αυτή την πόλη έχω γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος με όλη την προσπάθεια. Στην αρχή που είχα έρθει όλοι μου έλεγαν ότι δεν θα γινόταν τίποτα αλλά έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου. Αυτό μου δίνει την ελπίδα ότι θα ολοκληρώσουμε το όραμα.

Για μένα είναι δεδομένο ότι μία αθλητική ομάδα που έχει επιρροή στα παιδιά σε μία κοινωνία, θα κάνει και κάτι άλλο. Στην Αμερική η κοινωνική δράση των αθλητικών συλλόγων είναι δεδομένη. Το Ρέθυμνο Aegean είναι μία πολύ καλή ομάδα και είναι τελείως δυσανάλογη η επιτυχία αυτής της ομάδας με το μέγεθος της πόλης. Κάποια στιγμή ήρθαμε σε επαφή με το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” οι οποίοι μας άκουσαν για το πρότζεκτ που είχαμε στο μυαλό μας και μας είπαν να συμπεριλάβουμε και τα παιδιά.

Έτσι καθίσαμε και βγάλαμε το πρόγραμμα, για το οποίο είμαστε εδώ σήμερα. Η δική μου άποψη ήταν ότι με την τεχνογνωσία που έχουμε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα σχολεία. Έπρεπε να φέρουμε αυτή την τεχνογνωσία στα σχολεία και να βοηθήσουμε τα παιδιά με ποικίλους τρόπους. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ομάδες της χώρας μας”.

Oι υπεύθυνοι των τριών δράσεων, Σταύρος Μυκονιάτης (Υπεύθυνος Δράσης Αθλητισμού), Μανώλης Γιαννούλης (Υπεύθυνος Δράσης Μαστορέματα) και Νεκτάριος Τσαγλιώτης (Υπεύθυνος Δράσης Κηπουρέματα), αναφέρθηκαν ειδικά σε κάθε μια από αυτές δίνοντας μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα.

parousiasi_rethymno assist2

“Υποδειγματικές δράσεις”

Ο Δήμαρχός Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε “υπόδειγμα” αυτές τις δράσεις:

“Νομίζω ότι είναι μία από τις καλύτερες μέρες του Ρεθύμνου. Βλέπουμε πως ξετυλίγεται το “κουβάρι”: αθλητισμός, παιδεία, κοινωνία, αξίες, παραδόσεις. Είμαι υπερήφανος που έχουμε αυτή την ομάδα και πραγματικά η πόλη νιώθει το ίδιο. Η ομάδα δεν είναι μόνο δυνατή αθλητικά αλλά ακόμα πιο δυνατή κοινωνικά. Είναι υποδειγματικές οι δράσεις της και ο τρόπος που σκέφτεται. Η απόφαση να ασχοληθεί με τα παιδιά, διαπαιδαγωγώντας τα τις αξίες, είναι ότι πιο σημαντικό μπορούν να κάνουν.

Το “Rethymno Assist” είναι μία υπέρβαση για μία μικρή πόλη που είχε την ευτυχία να ξεκινήσουν το όνειρο του ΑΓΟΡ κάποιοι “φωτισμένοιάνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια έδωσαν τη σκυτάλη σε έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο. Τέτοιες δράσεις είναι δεδομένες για τις ομάδες της Αμερικής αλλά στην Ελλάδα τις πραγματοποιεί μόνο το Ρέθυμνο. Με την βοήθεια όλων οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

“Είμαι συγκινημένη”

Η Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Καββάλου Μαρία, επεσήμανε: “Ήρθα και είμαι πάρα πολύ συγκινημένη γιατί βλέπω τους Ρεθυμνιώτες να κάνουν πράγματα για την πόλη τους. Αυτό πραγματικά δεν συμβαίνει πουθενά. Έχουμε την τύχη να είμαστε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο και όλοι μαζί να ασχολούμαστε με τα παιδιά. Εσείς οι αθλητές που είστε παραδείγματα για αυτά πήγατε κοντά τους και πηγαίνετε ακόμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που υπάρχει. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας”.

parousiasi_rethymno assist4

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας

Ο εκπρόσωπος Μητροπολίτη, παπα-Γιώργης Γαλεράκης, σημείωσε, με τη σειρά του: “Εκ μέρους του Σεβασμιότατου χαιρόμαστε και ευλογούμε για τον λόγο ότι αυτή η ομάδα είναι ομάδα. Βγαίνουμε από το “εγώ” και μέσα από τη σύσφιξη και τη συνύπαρξη κάποιων ανθρώπων χτίστηκε μία πολύ δυνατή ομάδα που αν μη τι άλλο χαιρόμαστε που μπροστάρης είναι ο κ. Κωστής Ζομπανάκης. Μία ομάδα που έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής αρκετά χρόνια νωρίτερα. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από αυτή τη συλλογική εργασία θα μπορέσουμε να ελπίζουμε για την τοπική μας κοινωνία”.

“Όλα θα πάνε καλά”

Τέλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ευστάθιος Κοντογιάννης, υποστήριξε: “Το γνώριζα το πρόγραμμα, καθώς δεν το ακούω για πρώτη φορά αφού έχω συναντηθεί ξανά στο παρελθόν με τον κ. Ζομπανάκη. Εμείς σαν πρωτοβάθμια, ήμασταν και είμαστε “ανοιχτοί”. Είναι ένα πρόγραμμα κοινωνική ευθύνης που προωθεί τον συναγωνισμό, το ομαδικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και αξίες. Όλα θα πάνε καλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…