Κεντρική Α1 Παναθηναϊκός “Γελάει ο κόσμος”

“Γελάει ο κόσμος”

pao

Ο αθλητικός δικαστής επέβαλε στους αδερφούς Αγγελόπουλους χρηματικό πρόστιμο για τις δηλώσεις τους κατά τη Media Day του Ολυμπιακού, μία τιμωρία που προκάλεσε αντιδράσεις από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, η οποία με ανακοίνωση της τόνισε πως “γελάει ο κόσμος”.

Η “πράσινη” ΚΑΕ χαρακτήρισε “χάδι” την ποινή που επιβλήθηκε στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι Αγγελόπουλοι θα έπρεπε να είναι υπότροποι με βάση μια σειρά από αδικήματα που έχουν διαπράξει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά τη χθεσινή του δήλωση συνδυαστικά με την “ποινή” (τα εισαγωγικά χρησιμοποιούνται διότι δεν υπάρχει λέξη στην Ελληνική γλώσσα που να εκφράζει απόλυτα την κωμωδία αυτή) που επιβλήθηκε στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Μιλώντας λαϊκά θα μπορούσαμε να πούμε μόνο μια πρόταση: “ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ“.

Είναι μια απόφαση η οποία προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και ουσιαστικά επιτρέπει στα “καλά παιδιά” του Ελληνικού μπάσκετ να εξακολουθούν ανενόχλητα να λασπολογούν, να συκοφαντούν, να υβρίζουν, να προσβάλουν, απολαμβάνοντας καθεστώς ασυλίας.

Κι ολα αυτά σε απόλυτη αντίθεση με την ευαισθησία που δείχνουν οι αρμόδιες αρχές στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος διαρκώς καλείται και τιμωρείται επειδή κάποιοι… υποθέτουν ότι ακούνε κάτι που… δήθεν τους είπε!

Πλέον, έστω κι αν ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, δεν έχουμε να κάνουμε με κωμωδία. Τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ και φαίνεται ότι τα “καλά παιδιά”, εξακολουθούν το παιχνιδάκι τους που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια όπως πολλάκις έχει αποδειχθεί… Μήπως είναι τυχαίο ότι δεν έχουν τελειώσει δύο πρωταθλήματα, λόγω επεισοδίων, απόρροια της προπαγάνδας τους στο ΣΕΦ;

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε επιδερμικά με την υπόθεση αλλά θα την πιάσουμε στην ουσία της. Τα “καλά παιδιά” έπρεπε να είναι ΥΠΟΤΡΟΠΟΙ με βάση μια σειρά από αδικήματα που έχουν διαπράξει και για τα οποία –κακώς- ουδείς ασχολήθηκε. Αποτέλεσμα αυτών; Να απολαμβάνουν καθεστώς ατιμωρησίας και να ενθαρρύνονται ουσιαστικά ώστε να επαναλαμβάνουν συκοφαντίες, ψεύδη, προσβολές αλλά και να δυσφημούν το άθλημα ανενόχλητοι.

Σε ανακοίνωσή μας στις 9/10/2014 άλλωστε, είχαμε απευθύνει μια σειρά από ερωτήματα προς τους αρμόδιους φορείς, μήπως και λαμβάναμε εξηγήσεις για την ασυλία που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες και οι παράγοντες της ΚΑΕ Ολυμπιακός οι οποίοι μπορούν επί σειρά ετών και λένε ό,τι θέλουν και όπως θέλουν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς!

Μπορείτε να θυμηθείτε τι ρωτούσαμε τότε  εδώ.

Έτσι κι αλλιώς τα ερωτήματα παραμένουν! Με μια ποινή που αναμφισβήτητα χαρακτηρίζεται ως “χάδι” και ως πρόκληση δεν σβήνεται τίποτα. Τα “καλά παιδιά” που έπρεπε να είναι ΥΠΟΤΡΟΠΟΙ αν τους είχαν επιβληθεί ποινές για τα παραπάνω που κατονομάσαμε μπορούν να συνεχίσουν- και μάλιστα μπροστά σε κάμερες ή σε επίσημους φορείς- να υβρίζουν, να συκοφαντούν, να δυναμιτίζουν το κλίμα, να λένε διαρκώς ψεύδη, να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα, να προσβάλλουν πρόσωπα, ιστορία και συλλόγους αλλά και να δυσφημούν το άθλημα χωρίς να τους επιβάλλεται η τιμωρία που αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις.

Η ατιμωρησία των διοικητικού “διδύμου” της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε συνδυασμό με το ανελέητο “κυνηγητό” που υπέστη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος διαμορφώνουν ένα παράξενο περιβάλλον όπου οι μεν λένε και κάνουν ανενόχλητοι ό,τι θέλουν ενώ ο δε αντιμετωπίζεται με απίστευτη αυστηρότητα.

Θεμέλιο της Δημοκρατίας είναι η ισονομία. Κι αυτό που ζούμε δεν ονομάζεται «ισονομία». Κάποιοι άλλοι θα σήκωναν τα χέρια ψηλά μπροστά σ’ αυτή την προκλητική κατάσταση. Εμείς θα τους απογοητεύσουμε και δεν θα παραδοθούμε. Όσο κι αν επιδιώκουν επικοινωνιακά, με μια στρατιά πιστών και πρόθυμων αγιογράφων (αν και πολλές φορές έχει βγει από τα χείλη τους το ανέκδοτο ότι “δεν έχουμε δικά μας media”), να χτίζουν το προφίλ των “καλών παιδιών” τα γεγονότα θα τους διαψεύδουν πάντα.

Θα είμαστε πάντα εδώ να τα λέμε και κυρίως να τα υπενθυμίζουμε. Διότι δεν λησμονούμε. Εμάς ούτε μας ξεγέλασαν ούτε και θα μας ξεγελάσουν ποτέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: “Δεν έχω συνηθίσει να παίζω άμυνα, αλλά…”

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Μπάγερν Μονάχου με 83-76 για την Ευρωλίγκα, με τον …