Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Έναρξη του “Rethymno Assist”

Έναρξη του “Rethymno Assist”

rethimno-fotografisi

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο ανακοίνωσε πως την Τρίτη 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση και η έναρξη της 2ης περιόδου του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της ρεθυμνιώτικης ομάδας, “Rethymno Assist“, που περιλαμβάνει δράσεις για αθλητισμό, κηπουρική και μαστορέματα.

Αναλυτικά το δελτίου Τύπου:

rethimno assist

“Η Ρέθυμνο ΚΑΕ θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι την Τρίτη 18/11/2014 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του εμπορικού επιμελητηρίου Ρεθύμνου θα γίνει παρουσίαση και ενημέρωση της έναρξης της 2ης περιόδου RETHYMNO ASSIST.

Το RETHYMNO ASSIST είναι το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της ομάδας μας μπάσκετ Ρέθυμνο BC που με μεγάλη επιτυχία στην 1η περίοδο του, είχαμε την μεγάλη τιμή να μας βραβεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας για την προσφορά μας στους αναξιοπαθείς συνανθρώπους μας, στα σχολεία και στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον.

Οι στόχοι μας για την 2η περίοδο είναι μεγάλοι αλλά έχει αποδείξει το Ρέθυμνο ότι στηρίζει τις προσπάθειες της ομάδας μας και το πνεύμα εθελοντισμού είναι σε υψηλό επίπεδο, και μας δίνει το ερέθισμα να διοργανώσουμε ένα καινοτόμο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα από αθλητική ομάδα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης.

Σκοπός μας είναι οι νέες γενιές να έχουν το αίσθημα του αθλητισμού, της σωστής διατροφής, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της συλλογικής προσπάθειας που συμμετέχοντας στο πρόγραμμα τα παιδιά δημοτικού θα βάλουν τις γερές βάσεις για το μέλλον τους και θα παρασύρουν τους μεγαλύτερους να συμμετέχουν και αυτοί.

Το πρόγραμμα θα έχει 3 τομείς δράσης:

Α) Δράση Αθλητισμού

Τα παιδιά θα συμμετέχουν δωρεάν στην διοργάνωση σχολικού πρωταθλήματος και θα τηρούν πρόγραμμα προπονήσεων από εξειδικευμένους εθελοντές προπονητές σε ανακαινισμένα γήπεδα από το RETHYMNO ASSIST στα σχολεία τους με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Σχολική κερκίδα” παρακολουθώντας την ομάδα μας δωρεάν στους εντός έδρας αγώνες μας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να αποκτήσουν πρότυπα και να εμπνευστούν στην αθλητική τους ενασχόληση στον ελεύθερο τους χρόνο.

Β) Δράση Κηπουρικής

Θα συμμετέχουν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί στην καλλιέργεια και παραγωγή κηπευτικών προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο σχολείο τους από το RETHYMNO ASSIST και να προσφέρουν τα παραγόμενα αγαθά στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη αποκτώντας το πνεύμα αλληλεγγύης και παράλληλα να μάθουν τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής που δυστυχώς οι νέες γενιές έχουν μάθει να τα αγοράζουν όλα.

Γ) Δράση Μαστορέματα

Θα συμμετέχουν εθελοντικά παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί στα μαστορέματα για βελτίωση των υποδομών των σχολείων τους από διαθέσιμους υλικούς πόρους που θα μεριμνεί να βρίσκει το RETHYMNO ASSIST δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες στο σχολείο τους και αποκτώντας το πνεύμα του εθελοντισμού και της δημιουργίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους και η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς και της κοινωνίας του τόπου μας.

Με εκτίμηση,

Μανουκαράκης Ηρακλής

Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος

ΡΕΘΥΜΝΟ Κ.Α.Ε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…