Wild wild West (vid)

ginobili spurs thunder1

ginobili-spurs-thunder

Δύο ημέρες απομένουν (28/10) για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2014-45 για το ΝΒΑ. Μια σεζόν που προμηνύεται άκρως συγκλονιστική με το χάρτη του “μαγικού κόσμου” να έχει διαφοροποιηθεί ελέω των πολλών και τρανταχτών ανακατατάξεων στα ρόστερ των ομάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με αποτέλεσμα οι σταθερές των τελευταίων χρόνων να έχουν αλλάξει.

Ξεκινάμε από τη Δυτική Περιφέρεια που αποτελεί και την αισθητά ανώτερη και δυσκολότερη η οποία φέτος προμηνύεται ακόμα πιο αμφίρροπη και απρόβλεπτη.

Οι Σπερς παραμένουν το Νο1 φαβορί για τη διατήρηση των σκήπτρων της περασμένης σεζόν. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς διατήρησε ακριβώς το ίδιο ρόστερ με πέρσι χωρίς να διώξει κανέναν παίκτη, προσθέτοντας μόνο τους ρούκις Κάιλ Άντερσον, και ΤζαΜάικαλ Γκριν. Το μπάσκετ που έπαιξαν τα “σπιρούνια” πέρσι στους τελικούς ήταν εξωπραγματικό και αν καταφέρουν να φορμαριστούν ξανά στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν και να μείνουν μακριά από τραυματισμούς, έχουν τον πρώτο λόγο για το back to back.

Οι Θάντερ θα δυσκολευτούν μέχρι να βρουν τα πατήματα τους χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ τους πρώτους 1-2 μήνες αλλά αν τα δύο αστέρια τους παραμείνουν υγιή θα τερματίσουν ξανά στις πρώτες θέσεις της regular season. Το θέμα είναι τα πλέι οφ εκεί όπου με το υπάρχον, ρηχό σε ποιότητα, ρόστερ το οποίο δεν υπέστη ουσιαστική ενίσχυση δύσκολα θα καταφέρουν να κάνουν κάτι το αξιόλογο. Εκτός αν Ντουράντ και Ουέστμπρουκ πραγματοποιήσουν τις εμφανίσεις της ζωής τους.

griffin-clippers-rockets

Κρίσιμες σεζόν για Κλίπερς και Ρόκετς που πρέπει να αποδείξουν στο παρκέ, επιτέλους, πως αποτελούν σοβαρούς διεκδικητές του πρωταθλήματος. Αμφότεροι δεν τα πήγαν καλά στα περσινά πλέι οφ και οφείλουν να αλλάξουν “τσιπ” φέτος.

Από πλευράς Κλιπς, ο Πολ ήταν εξαιρετικός αλλά θα χρειαστεί και τη συνδρομή των υπολοίπων οι οποίοι στα δύσκολα δεν έχουν ανταπεξέλθει επαρκώς , προεξάρχοντος του Γκρίφιν που χρειάζεται να ανέβει επίπεδο.

Εκ των Ρόκετς, ο Χάρντεν είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερο ηγέτης και λιγότερο εγωιστής ενώ ο Χάουαρντ χρειάζεται να επανέλθει στα, προ τραυματισμού, επίπεδα ώστε να προσφέρει ουσιαστικά. Ελπίζουμε σε μια μεστή rookie season και για τον Κώστα Παπανικολάου.

batum-blazers-warriors

Οι Μπλέιζερς ήταν φανταστικοί πέρσι και αποτέλεσαν την ομάδα έκπληξη της σεζόν. Με τις “ενέσεις” ποιότητας και, κυρίως, εμπειρίας που έκαναν το καλοκαίρι δείχνουν ικανοί να επαναλάβουν ανάλογη, γιατί όχι και καλύτερη πορεία φέτος με έναν πιο έμπειρο Λίλαρντ και έναν ακόμα πιο επιβλητικό Όλντριτζ.

Οι Ουόριορς απομάκρυναν τον Μαρκ Τζάκσον, δικαιολογώντας την απόφαση ισχυριζόμενοι στασιμότητα της ομάδας, και προσέλαβαν τον, νεόκοπο, Στιβ Κερ για να ανέβουν επίπεδο. Όμως τα πάντα εξαρτώνται από τα χέρια των Κάρι και Τόμπσον που καλούνται να ανεβάσουν τους εαυτούς τους και την ομάδα σε άλλο επίπεδο.

kalathis-koufos

Γκρίζλις, Μάβερικς και Σανς πάλεψαν μέχρις εσχάτων πέρσι για να εξασφαλίσουν τις δύο τελευταίες θέσεις στα πλέι οφ με τους δύο πρώτους να τα καταφέρνουν. Τα πράγματα ίσως να μην διαφοροποιηθούν πολύ φέτος. Και οι τρεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά με τους Γκρίζλις να βρίσκονται ένα “σκαλί” πιο πάνω και ελπίζουμε οι Έλληνες του Μέμφις, Κουφός και Καλάθης, θα πραγματοποιήσουν εξαιρετική χρονιά. Οι Μάβερικς άλλαξαν σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ τους και ίσως παρουσιαστούν ασταθείς στην αρχή ενώ οι Σανς ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα και αν έχουν υγιείς όλους τους βασικούς πυλώνες φέτος ίσως να μιλάμε για την έκπληξη της περιφέρειας.

Τον ίδιο τίτλο ενδέχεται να διεκδικήσουν και οι Νάγκετς. Η ομάδα του Ντένβερ αποτέλεσε την πιο αλλοπρόσαλλη της περσινής περιόδου με τεράστια σκαμπανεβάσματα αλλά και στιγμές καταιγιστικού μπάσκετ. Αν καταφέρουν να διατηρήσουν σταθερή απόδοση και οι κολώνες τους αποδώσουν τα μέγιστα τότε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν με μεγάλες αξιώσεις την είσοδο τα πλέι οφ.

kobe

Από κει και πέρα οι αποδυναμωμένοι αλλά νεανικοί και πιο πλήρεις Τίμπεργουβλς, οι Πέλικανς, οι Κινγκς, οι Τζαζ και οι Λέικερς δύσκολα θα καταφέρουν να “χωθούν” ανάμεσα στους προαναφερθέντες. Σίγουρα περιμένουμε καλύτερη παρουσία από τους “λιμνανθρώπους“, με τον επανακάμψαντα Κόμπι Μπράιαντ υγιή, ύστερα από την απογοητευτική προτελευταία θέση στη Δύση πέρσι αλλά μέχρι εκεί.

Αύριο θα συνεχίσουμε με τα της, αναδιαρθρωμένης, Ανατολικής Περιφέρειας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αφιέρωμα

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Αυτή την Κούπα ποιος θα τη σηκώσει;

Αυτό το Κύπελλο ποιος θα το χαρεί; Μπορεί να είναι άραγε μια γιορτή; Ποιος δε θα το ήθελε!…