We feel devotion

euroleague logo

euroleague-logo

Η γιορτή ξεκινάει…
Πέντε μήνες χωρίς Ευρωλίγκα είναι υπέρ αρκετοί. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη επιτέλους κάνει τζάμπολ για τη νέα αγωνιστική περίοδο και υπόσχεται ως συνήθως πολύ θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις.

Το πιάτο της πρώτης αγωνιστικής θα σερβιριστεί σε 3 δόσεις, με τις Λαμποράλ Κούτσα και Νεπτούνας να είναι οι ομάδες που θα κάνουν το ποδαρικό στη νέα σεζόν. Οι Βάσκοι θα υποδεχτούν απόψε (21:30) τη “σταχτοπούτα” λιθουανική ομάδα σε ένα παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο που συμμετέχει και ο Ολυμπιακός.

Αύριο (16/10) οι “ερυθρόλευκοι” κάνουν πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Βαλένθια σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις της απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο. Για τον ίδιο όμιλο ο Ερυθρός Αστέρας θα υποδεχτεί την Γαλατασαράι, με τους φιλοξενούμενους να είναι το φαβορί για τη νίκη, έχοντας ενισχυθεί σημαντικά το καλοκαίρι.

Το αυριανό μενού περιλαμβάνει ακόμα τον ελληνικό εμφύλιο ανάμεσα στην Εφές Αναντολού του Στράτου Περπέρογλου και την Ούνικς Καζάν των Πεδουλάκη, Ζήση και Καϊμακόγλου, καθώς και τις αναμετρήσεις Τσεντεβίτα – Ουνικάχα Μάλαγα και Μακάμπι Τελ Αβίβ – Λιμόζ.

Την Παρασκευή (17/10) στο χορό μπαίνει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της άσημης Τουρόβ του Μάρντι Κόλινς στο ΟΑΚΑ. Το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με την ψυχολογία στα ύψη και τον κόσμο στο πλευρό του αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις στον τρίτο όμιλο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως όμιλος “φωτιά” με την παρουσία μόνο ομάδων που κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη χώρα τους.

Για τον τρίτο όμιλο θα διεξαχθούν ακόμα οι ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου και Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι Μιλάνο.

Για τον πρώτο όμιλο οι πρωτάρες Νίζνι και Σάσαρι θα κονταροχυπηθούν με έπαθλο την πρώτη τους νίκη στην Ευρωλίγκα, ενώ η ενισχυμένη και η οικοδέσποινα του φετινού φάιναλ φορ, Ρεάλ Μαδρίτης ,αναμένεται να έχει εύκολο βράδυ απέναντι στη νεανική Ζαλγκίρις Κάουνας.

Τέλος η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη θα δοκιμαστεί στην έδρα της τρομερά φορμαρισμένης Άλμπα Βερολίνου, η οποία περιμένει με άγριες διαθέσεις την ομάδα του στρατού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ (15/10)
(21:30) Λαμποράλ Κούτσα – Νεπτούνας

ΠΕΜΠΤΗ (16/10)
(20:00) Αναντολού Εφές – Ούνικς Καζάν
(20:00) Τσεντεβίτα – Ουνικάχα Μάλαγα
(21:05) Μακάμπι Τελ Αβίβ – Λιμόζ
(21:45) Ερυθρός Αστέρας – Γαλατασαράι
(22:00) Βαλένθια – Ολυμπιακός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17/10)
(19:00) Νίζνι – Σάσσαρι
(20:30) Ρεάλ Μαδρίτης – Ζαλγκίρις Κάουνας
(21:15) Άλμπα Βερολίνου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
(21:30) Παναθηναϊκός – Τουρόβ
(22:00) Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι Μιλάνο
(22:30) Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…