Κεντρική NBA Ενθουσιασμένος ο Κώστας
NBA

Ενθουσιασμένος ο Κώστας

papanikolaou ftera

papanikolaou-ftera

Ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ιστοσελίδα eljuegodenaismith.com.  Ο 24χρονος φόργουορντ των Ρόκετς μίλησε για τη μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα του Χιούστον, για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους της Μπαρτσελόνα για την αποχώρηση του από την ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Πώς είναι η προσαρμογή σου στις ΗΠΑ;
“Ήταν λίγο τρελά τα πράγματα για μένα, με την προσαρμογή στη νέα μου ομάδα, την αναζήτηση σπιτιού και το να γνωριστώ με όλους. Όμως υπήρχε και μια όμορφη πλευρά σε όλη αυτή τη νέα κατάσταση, το ΝΒΑ, την ομάδα μου… Η οργάνωση των Ρόκετς είναι εντυπωσιακή, οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι απίστευτες. Το απολαμβάνω και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ”.

-Είδες πολλά παιχνίδια των Ρόκετς πέρσι;
“Είδα κάποια, αλλά ήταν λίγο δύσκολο γιατί είχαμε προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα τα πρωινά. Δεν ήταν εύκολο, αλλά είδα αρκετά παιχνίδια”.

-Τι ήταν αυτό που σε εντυπωσίασε περισσότερο; Η πρώτη σου επίσκεψη στο γήπεδο ή στα αποδυτήρια;
“Δεν είναι τόσο εντυπωσιακό αυτό, αλλά μου άρεσε πολύ ότι είμαστε συνέχεια όλοι μαζί σαν ομάδα. Ο Ντουάιτ (Χάουαρντ) και ο Τζέιμς (Χάρντεν) είναι οι σούπερ σταρ της ομάδας, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι πάντα δίπλα στους υπόλοιπους, όπως και το προπονητικό τιμ. Κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, σαν φίλοι. Είναι ένα μέρος της χημείας μας. Έτσι γίνεται μια ομάδα σπουδαία”.

-Ο Χάουαρντ είναι όπως τον βλέπουμε πάντα στην τηλεόραση; Συνεχώς κάνει πλάκα;
“Του αρέσει να κάνει πλάκα, αλλά όταν πρέπει να δουλέψουμε είναι πάντα σοβαρός. Αυτό με έχει εντυπωσιάσει. Τόσο αυτός όσο και ο Χάρντεν συμμετέχουν στην πλάκα, αλλά όταν μπούμε στο γήπεδο δουλεύουν πιο σκληρά από όλους, είναι πολύ σοβαροί και μας ωθούν όλους να δουλεύουμε το ίδιο και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η ομάδα μας γνωρίζεται καλύτερα και βελτιώνεται περισσότερο μέρα με τη μέρα”.

-Ο Ντόρσεϊ μοιάζει πολύ με τον Χάουαρντ στο παιχνίδι και τη συμπεριφορά…
“Ναι, του έκανα πλάκα για αυτό. Μερικοί λένε πως ο Ντόρσεϊ είναι ο μικρός Χάουαρντ. Και οι δύο θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλή σεζόν”.

-Τι ζητά από σένα ο προπονητής σου, Κέβιν ΜακΧέιλ;
“Θέλει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι ένας παίκτης που του αρέσει να κάνει ό,τι λέει ο προπονητής. Αν μου ζητήσει να πεθάνω για μια κατοχή, θα το κάνω. Αν θέλει να πάρω ριμπάουντ, θα πάρω. Θέλω να κάνω ό,τι μου ζητήσει”.

-Έπαιξες πολύ στα φιλικά και τώρα αρχίζει η σεζόν. Πώς αισθάνεσαι με το ρόλο σου στην ομάδα;
«Ένιωσα καλά και άνετα. Θα πρέπει τώρα να δούμε που θα αρχίσει η σεζόν. Θα είναι δύσκολη για μένα η μετάβαση από την Ευρώπη στο ΝΒΑ, αλλά προσπαθώ να είμαι καλά προετοιμασμένος».

-Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την Μπαρτσελόνα;
“Ήταν ένας απίστευτος χρόνος για μένα. Πάνω από όλα είναι μια πανέμορφη πόλη. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός και σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Είχαμε μια πολύ καλή σεζόν στην Μπαρτσελόνα και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Έκανα πολλούς φίλους εκεί. Δυστυχώς ακόμη δεν έχω επικοινωνήσει μαζί τους, γιατί ο πρώτος μου μήνας στις ΗΠΑ ήταν λίγο τρελός, αλλά θα επιστρέψω εκεί με την πρώτη ευκαιρία. Αγαπώ την Μπαρτσελόνα και τους εύχομαι τα καλύτερα, έχω μόνο καλά λόγια για όλους εκεί, από τους προπονητές και τον πρόεδρο, μέχρι τους συμπαίκτες μου και τον τελευταίο άνθρωπο της ομάδας. Θέλω και φέτος να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

-Κάποιοι στην ομάδα δυσαρεστήθηκαν επειδή πήρες την απόφαση να φύγεις αργά…
“Οι Ρόκετς έκαναν μια πρόταση στις αρχές του καλοκαιριού χωρίς να έχω κάνει προπονήσεις μαζί τους. Έκλεισαν μια πολύ καλή συμφωνία μαζί μου. Λυπάμαι, αλλά θα ήμουν ανόητος να απαντήσω αρνητικά. Ξέρω πως ίσως κάποιοι φίλοι της Μπαρτσελόνα να είναι δυσαρεστημένοι μαζί μου, αλλά δεν ήθελε ποτέ να φέρω την ομάδα σε δύσκολη θέση με την απόφασή μου. Δεν ήταν πρόθεσή μου, αλλά ζητώ συγγνώμη”.

-Είναι η Μπαρτσελόνα μια μελλοντική επιλογή μετά το ΝΒΑ; Ή ίσως ο Ολυμπιακός ξανά…
“Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Πρώτα από όλα, ελπίζω να έχω την υγεία μου και να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στη ζωή. Κανείς δεν ξέρει… Είμαι Έλληνας και πέρασα κάποια φανταστικά χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά είχα κι έναν πολύ όμορφο χρόνο στην Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολο να απαντήσω τώρα σε αυτή την ερώτηση”.

-Θα σε ρωτήσω για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ξέρω πως ήταν ένας ξεχωριστός προπονητής για σένα και μαζί του κατέκτησες την Ευρωλίγκα. Πώς εξηγείς ένας προπονητής να απολύεται τον Οκτώβριο; Και πώς εξηγείς ότι αυτό έγινε γιατί δέχτηκε επίθεση από τους οπαδούς της ίδιας της ομάδας του;
“Για να είμαι ειλικρινής, δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν έχω παρακολουθήσει τόσο στενά τις εξελίξεις, καθώς συνέπεσαν με τη μετακόμισή μου στο Χιούστον. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και δεν έχω μιλήσει με κανέναν στην ομάδα, αλλά έτσι είναι το επαγγελματικό μπάσκετ κι αυτό μπορεί να συμβεί σε όλες τις ομάδες. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα κι έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να βελτιώσουν την ομάδα. Δεν ξέρω… δεν είναι η δουλειά μου να μιλήσω για αυτό. Εύχομαι απλώς καλή συνέχεια στον κόουτς και τον Ολυμπιακό, γιατί έχω πολλούς φίλους στην ομάδα. Θέλω να πάει μπροστά η ομάδα και θέλω πολύ να πάνε καλά φέτος”.

-Η εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι από τη συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και όλη την ομάδα να διακόπτει τη συνέντευξη Τύπου για να γιορτάσετε μαζί…
“Ναι, ήταν κάτι τρελό. Ξέρετε τι σημαίνει να παίρνεις την Ευρωλίγκα στην Ευρώπη. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έπαιρνε αυτόν τον τίτλο κι έκανε την επιτυχία ακόμη μεγαλύτερη. Ο κόουτς είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος κι ελπίζω να τα πάει καλά, όπου κι αν δουλέψει στη συνέχεια”.

-Τι θα ήθελες να δεις και πού θα ήθελες να πας τώρα που είσαι στις ΗΠΑ;
“Είναι τόσα πολλά… Αλλά από τη στιγμή που είμαι στο Χιούστον, θέλω να πάω στο σταθμό της NASA. Μου έχουν πει ότι είναι πολύ ωραία εμπειρία. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω”.

-Ερχόμενος εδώ μίλησες με κάποιον; Σου έδωσε κάποιος με εμπειρία από το ΝΒΑ κάποια συμβουλή;
“Έχω δύο φίλους στην Εθνική που παίζουν στο ΝΒΑ, τον Αντετοκούνμπο και τον Καλάθη. Ήμασταν μαζί όλη την ημέρα με την Εθνική και είχαμε το χρόνο για να μιλήσουμε. Επίσης είχα επικοινωνία και με τον Βασίλη Σπανούλη, που μου είπε πως όλα θα πάνε καλά, αλλά και πως θα είναι δύσκολα και πρέπει να κάνω υπομονή”.

-Πού πιστεύεις πως θα δούμε τους Ρόκετς στο τέλος της σεζόν;
“Είναι σαφές πως θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Γι’ αυτό δουλεύουμε όλοι. Όμως η σεζόν είναι μεγάλη και όλες οι ομάδες στο ΝΒΑ είναι ικανές για το καλύτερο. Πρώτος μας στόχος είναι να πάμε καλύτερα από πέρσι κι από εκεί και μετά θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…