Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Τα πάντα για τη νίκη”

“Τα πάντα για τη νίκη”

bochoridis banvit filiko

bochoridis-banvit-filiko

Ήρθε στο ΟΑΚΑ με την ταμπέλα του επόμενου… ηγέτη του Παναθηναϊκού. Ενδεχομένως υπερβολικό τούτη την ώρα, αλλά είναι δεδομένο πως ο Λευτέρης Μποχωρίδης έχει το ταλέντο να μείνει για πολλά χρόνια στο “τριφύλλι” και να γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον σύλλογο.

Ο πρώην πλέον παίκτης του Άρη προετοιμάζεται για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των “πρασίνων”, αν και η αλήθεια είναι πως φέτος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς. Παρόλ’ αυτά δηλώνει έτοιμος να παλέψει μέχρις εσχάτων για να βελτιωθεί και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει ακόμα περισσότερους τίτλους.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησε -στα πλαίσια της media day της Ευρωλίγκα– στο eBasket.gr για τη μετακίνησή του στο “τριφύλλι”, το… σχολείο του ΟΑΚΑ, αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν απέναντι σε έναν παίκτη για τον οποίο έγινε μία σημαντική επένδυση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό: “Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Ήρθα εδώ. Είναι όνειρο κάθε παίκτη να παίξει σε μία ομάδα του διαμετρήματος του Παναθηναϊκού, που παίζει στην Ευρωλίγκα και διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο. Θέλω να βελτιωθώ όσο περισσότερο γίνεται”.

Για το αν υπάρχει κάτι να τον αγχώνει: “Όχι. Το πιο σημαντικό για μένα είναι μέσα από την ευκαιρία που μου δίνεται στον Παναθηναϊκό να μπορέσω να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται, έτσι ώστε να ανταποδώσω κατά κάποιον τρόπο την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου αποκτώντας με από τον Άρη”.

Για το αν τον έχει βοηθήσει ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στον Άρη την τελευταία διετία: “Σίγουρα αυτό ήταν το πιο σημαντικό απ όλα. Ήμουν σε μία ομάδα που έδινε την ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ήταν πολύ σημαντικό όχι μόνο για μένα αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά. Τα λεπτά συμμετοχής σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικά. Οπότε κι εγώ νιώθω πιο έτοιμος σαν παίκτης πλέον”.

Για το αν νιώθει πως ξαναπάει σχολείο όντας μαζί με πολλούς νεαρούς παίκτες: “Γίνεται μία ελληνοποίηση από την πλευρά της ομάδας. Έχει μαζέψει πολλούς νεαρούς παίκτες. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω πως οι περισσότερες ομάδες πρέπει να βάλουν ως στόχο. Να έχουν γηγενείς παίκτες και να τους προωθούν. Να τους βοηθούν να εξελιχθούν. Από εκεί και πέρα μέσα από τη δουλειά πρέπει να προετοιμαστούμε για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομάδα όποτε μας ζητηθεί”.

Για το αν αισθάνεται λιγότερη πίεση λόγω της ύπαρξης κι άλλων νεαρών παικτών: “Δεν πιστεύω πως υπάρχει πίεση για κάτι. Οι συνθήκες εδώ είναι εξαιρετικές. Έχεις ό,τι χρειαστείς. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα να σε βοηθήσουν σε ό,τι θελήσεις, οπότε κι εσύ από τη μεριά σου νιώθεις ωραία και μπορείς να αποδώσεις όσο καλύτερα μπορείς”.

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: “Είναι πιο έτοιμη ομάδα ο Ολυμπιακός. Δεν έχει κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρσι συν ότι εμείς είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών μέχρις στιγμής. Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος με σκληρές προπονήσεις για να είμαστε έτοιμοι την επόμενη εβδομάδα. Τώρα το αν κάποιοι μας θεωρούν “τελειωμένους” δεν μας απασχολεί. Όταν ξεκινάει το παιχνίδι, ξεχνάς τα πάντα. Δεν σε απασχολεί ποιον έχεις απέναντί σου. Απλά κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…