Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Προσήλωση στο πλάνο”

“Προσήλωση στο πλάνο”

markopoulos petros oikonomakis1

markopoulos-petros oikonomakis

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη μάχη του Eurocup αύριο (15/10), όπου αντιμετωπίζει την Καρσίγιακα, στην Τουρκία. Ο “δικέφαλος” έχει κληρωθεί σε δύσκολο όμιλο όμως έχει σκοπό να παλέψει σκληρά για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, σε δηλώσεις του, στάθηκε στην υψηλή ποιότητα του Eurocup:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε και φέτος στο Eurocup, μία διοργάνωση που δεν παραμένει απλά σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά αυτή την σεζόν έχει πολλές ομάδες που θα μπορούσαν να παίξουν στην Ευρωλίγκα και σε κάθε περίπτωση είναι πολύ πιο δυνατή. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και η δική μας δουλειά εξαιρετικά δύσκολη, απέναντι σε ομάδες με ποιότητα και πολύ γεμάτα ρόστερ. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τι πρέπει να κάνουμε”.

Εν συνεχεία, σημείωσε πως η ομάδα του θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στο πλάνο της αν θέλει να διεκδικήσει κάτι απέναντι στην Καρσίγιακα:  “Στον λίγο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το πρώτο μας παιχνίδι στο Eurocup. Η Καρσίγιακα είναι πολύ καλή ομάδα, το απέδειξε με τα τελευταία της αποτελέσματα και κυρίως με την νίκη της επί της πανίσχυρης Φενέρμπαχτσε.

Είναι μία ομάδα με πολύ επιθετικό στυλ στο παιχνίδι της, της αρέσει να τρέχει και είναι ακόμη πιο δυνατή στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας, να έχουμε σωστές αντιδράσεις για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε από αυτό τον αγώνα”.

Από την πλευρά του, ο Κέβιν Λάνγκφορντ, υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα δίνει όλα σε κάθε ματς προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση: “H Καρσίγιακα είναι πολύ καλή και αθλητική ομάδα. Είναι το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης, υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν τα ξέρουμε ακόμη, αλλά είναι δεδομένο ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα και να γυρίσουμε καλά την μπάλα στην επίθεση. Θέλουμε να κερδίσουμε και να ξεκινήσουμε και το Eurocup με τον καλύτερο τρόπο.

Φυσικά και στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Η διοργάνωση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και φέτος, ίσως υψηλότερο από την προηγούμενη σεζόν. Θα υπάρχουν δύσκολα ταξίδια, θα είναι δύσκολες οι έδρες που θα παίξουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να παίζει και στο Eurocup, γιατί βλέπεις και κάτι περισσότερο από αυτό που υπάρχει στο δικό σου πρωτάθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…