Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Ποιος να το παρατήσει;”

“Ποιος να το παρατήσει;”

pappas pao osfp

pappas-pao-osfp

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής νίκης του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα του SentraFm για τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου επί του Ολυμπιακού, την ψυχολογία της ομάδας, τους νεαρούς συμπαίκτες του αλλά και την επόμενη μέρα στο “τριφύλλι”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: “Για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν χθες ήταν πολύ ωραία η αίσθηση, ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα γιατί λίγοι το περίμεναν να νικήσουμε. Μην κρυβόμαστε, πέρα από τις απουσίες, ο Ολυμπιακός έχει πιο πλούσιο ρόστερ, είναι πιο έτοιμος, καλύτερος σε αγωνιστικό επίπεδο τη δεδομένη στιγμή. Καλά είναι να τα λέμε όλα αυτά, ντέρμπι αιωνίων, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, βαριές φανέλες, αυτά είναι ρομαντικές ιστορίες για δημοσιογράφους και κόσμο. Αν έβαζες τους παίκτες δίπλα, δίπλα θα έβλεπες τις διαφορές. Ευτυχώς όμως το μπάσκετ είναι αξιοκρατικό κι ο καλύτερος κερδίζει”.

Για το ποια στοιχεία βγήκαν χθες από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και δη από τους πιτσιρικάδες. Ο εγωισμός ή η καρδιά πρωταθλητή; “Ενας συνδυασμός. Είναι απαίτηση όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό να μην τα παρατάς. Υπάρχει και άγνοια κινδύνου από τους μικρούς. Ποιος να το παρατήσει; Ο Διαμαντάκος, ο Μποχωρίδης, εγώ; Πόσα ντέρμπι παίζεις τέτοια; Μπαίνεις μέσα, τα δίνεις όλα κι ό,τι γίνει. Όλοι περίμεναν ότι θα αυξηθεί η διαφορά, όμως μειώθηκε και τελικά πήραμε το παιχνίδι”.

Για το αν η χθεσινή εμφάνιση αποτελεί μια νέα ευκαιρία για τον ίδιο: “Είναι ευκαιρία, αλλά κουράζει στα αυτιά μου η λέξη ευκαιρία. Έχω φτάσει 24… Πλέον με ξέρουν τι μπορώ να κάνω, τι δεν μπορώ. Είναι θέμα εμπιστοσύνης πλέον. Αν πιστεύουν ότι ο Παππάς μπορεί να βοηθήσει… Ο κόουτς με ξέρει και είμαι στο παρκέ όποτε χρειαστεί. Και πέρυσι ξεκίνησε ελπιδοφόρα η σεζόν για μένα, αλλά δεν συνεχίστηκε. Φέτος ελπίζω να πάει καλύτερα”.

Για το σημείο που έβαλε έξι σερί πόντους (66-70 από 60-70) και τι αισθανόταν: “Εκείνη την ώρα όλα γίνονται γρήγορα. Δεν συνειδητοποιείς τι γίνεται, ποιος σκοράρει. Απλά είχα αυτοπεποίθηση κι ένιωθα πολύ καλά. Ήξερα όποια μπάλα πάρω θα έχω μεγάλο ποσοστό επιτυχίας”.

Για το ότι περιστοιχίζεται πλέον από πιτσιρικάδες: “Είναι πολύ ωραίο από πολλές απόψεις. Δεν ακούω μικρός και γυρνάω. Εχει κι άλλα καλά… Όπως το ότι δεν κουβαλάω νερά και φαρμακεία στις αποστολές. Πίστεψέ με είναι πολύ σημαντικό. Είναι λογικό και σε κάθε προπόνηση, αν στραβώσει κάτι τα “χώνει” ο προπονητής στους μικρούς. Πλέον δεν είμαι αυτός κι αισθάνομαι πολύ καλύτερα”.

Για την ατάκα του για τον Διαμαντίδη (είναι ταπεινός, εμείς όχι): “Το είπα χαριτολογώντας… Ο μεγαλύτερος εγωιστής, αλαζόνας να ήμουν δεν θα μπορούσα να το δηλώσω… Ας λένε ό,τι θέλουν ότι δεν έχω τρίποντο, δεν παίζω καλή άμυνα. Υποτιμούν την νοημοσύνη απομονώνοντας την ατάκα αυτή”.

Για την ψυχολογία: “Σίγουρα παίζει ρόλο η ψυχολογία. Και ειδικά σ’ αυτά τα ματς. Όταν πας σ’ ένα γήπεδο και σε έχει πουλήσει η μπάλα το `χεις στο μυαλό σου. Όλα παίζουν ρόλο”.

Για το αν ο Παναθηναϊκός “αγόρασε” χρόνο με τη χθεσινή νίκη: “Κακά τα ψέματα, είναι μισός τίτλος ίσως και παραπάνω. Έτσι, το 1/3 των στόχων φαίνεται να υλοποιείται κιόλας. Το πανηγυρίσαμε, αλλά ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει η σεζόν. Έχουμε ένα δύσκολο ματς με την ΑΕΝΚ. Να είμαστε ρεαλιστές, σοβαροί, έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας. Δεν έχουμε και το ρόστερ να επαναπαυτούμε και να πούμε ότι νικάμε σβηστοί την Κηφισιά και τους Πολωνούς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…