Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Περί αξιολογήσεων

Περί αξιολογήσεων

ref1

ref1

Ο φίλος Μιχάλης είναι εδώ (και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό), κάθε φορά που νιώθει ότι έχει να πει κάτι για τον αγαπημένο του χώρο, τη διαιτησία. Το μήνυμά του στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο ήταν -όπως όλα- καλοδεχούμενο. Κι όπως πάντα με βρήκε σύμφωνο:

Αξιολογήσεων αποτελέσματα: Ο πίνακας της Β’ Εθνικής μειώθηκε από 66 σε 59 διαιτητές. Ο πίνακας της Α2 Εθνικής αυξήθηκε από 58 σε 77 διαιτητές. Αυτή είναι η γενική αξιολόγηση των αξιολογήσεων των διαιτητών. Και πάντοτε με την ομίχλη του ποιος πρότεινε σε ποιον και ποιος αποδέχθηκε ή όχι και γιατί.

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά, αλλά όλα θα είναι περισσότερο σαν “κουτσομπολιό“, παρά σαν αναφορές και θέσεις, που θα είχαν αξία, ή τέλος πάντων θα πρόσφεραν το ελάχιστο. Εξ άλλου τα “κοινά μυστικά” όταν δημοσιοποιούνται δεν προσφέρουν στο άθλημα, αλλά αντιθέτως ενεργοποιούνται συναισθήματα που μόνο άσχημα αποτελέσματα φέρνουν. Και δυστυχώς αυτά τα “κοινά μυστικά” πάντοτε θα υπάρχουν, αφού τα τελευταία 30 χρόνια συνεχίζουν να είναι πρώτα θέματα συζήτησης μεταξύ των Ελλήνων διαιτητών.

Οι αξιολογήσεις των διαιτητών και η λογική με την οποία αυτή την φορά έγιναν, είναι περισσότερο ένα show κι επίδειξη δύναμης, παρά κάτι που έγινε με στόχο τη συνεισφορά στην ποιοτική άνοδο των πρωταθλημάτων γενικότερα.

– Ποια είναι η λογική της μείωσης των διαιτητών του πίνακα της Β’ Εθνικής;
– Ποια είναι η στρατηγική της αύξησης των διαιτητών του πίνακα της Α2 Εθνικής;

Η εκτίμησή μου είναι ότι η στρατηγική αυτών που οδήγησαν τις αξιολογήσεις σ’ αυτό το αποτέλεσμα, είναι αποκλειστικά και μόνον δύο πράγματα: Ο “έλεγχος” και η “αποδυνάμωση“.

Ο “έλεγχος” μεν της διαιτησίας, γιατί μέσω της δυνατότητας που έχει η ΚΕΔ να χρησιμοποιεί κατά βούληση τους διαιτητές της Α2 σε όλα τα πρωταθλήματα, δίνει τη δυνατότητα να κάνει τις δικές της “εσωτερικές αξιολογήσεις“. Αυτοβούλως και αυθαίρετα.

Η στρατηγική δε που τεχνηέντως “πέρασε” και που κατά την εκτίμησή μου έχει ως στόχο την “αποδυνάμωση” της ΟΔΚΕ σε σχέση με την ΕΟΚ.

Από τη μια μεριά θα ήθελα πράγματι να ξέρω πόσο θα συνεχιστούν οι “δημοφιλίες“, μέσω της έντασης των χειροκροτημάτων, όταν τα μέλη της ΚΕΔ, που είναι πρώην διαιτητές, βρεθούν εκτός επιτροπών και ανάμεσα στους διαιτητές.

Από την άλλη πολύ θα ήθελα ν’ ακούσω το σκεπτικό των προτάσεων της ΟΔΚΕ για τις αξιολογήσεις, δια στόματος του προέδρου, που εκτός των άλλων είναι λαλίστατος και καλός ομιλητής θα έλεγα, όταν τουλάχιστον πρόκειται να υπερασπιστεί θέματα διαιτησίας.

Δεν έρχεται τελειώνοντας τίποτα άλλο στο φτωχό μυαλό μου παρά το “τί ψυχή θα παραδώσεις μωρή;“, ελπίζοντας να μην κατηγορηθώ για βλακώδεις μικροατάκες, που αφορούν στη σχέση μεταξύ ιπποπόταμου και ανακύκλωσης.
Φιλικά

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…