Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο 88-79

ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο 88-79

paok rethimno

paok-rethimno

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στον αγώνα-θρίλερ  με το Ρέθυμνο. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στην παράταση και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Από την πλευρά του το Ρέθυμνο, παρ’ ότι δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα κατάφερε με προσπάθεια διαρκείας να γυρίσει το παιχνίδι και να φτάσει μια ανάσα από ένα σπουδαίο διπλό.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε από το πρώτο λεπτό με 5-0 με καλάθι του Κάρτερ και τρίποντο του Σαλούστρου. Τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ του Δικεφάλου του Βορρά ανανέωσαν σημαντικές επιθέσεις, ενώ το Ρέθυμνο συνέχισε να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων με αποτέλεσμα στο 4ο λεπτό ο ΠΑΟΚ να προηγηθεί με 10-1 χάρη σε καλάθι και φάουλ του Βον. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το πόδι από το γκάζι και εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 (16-1) με εκ νέου καλάθι και φάουλ του Βόν και δεύτερο τρίποντο από τον Σαλούστρο αναγκάζοντας τον προπονητή του Ρεθύμνου, Θανάση Σκουρτόπουλο, να καλέσει τάιμ άουτ, 4:50 πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στο παιχνίδι πέρασαν οι Καλαμπόκης και Κουμπούρας αντί των Άλεν και Κάνσιλ.

Οι αλλαγές και το τάιμ άουτ έδειξαν να ξυπνούν την ομάδα του Ρεθύμνου που με τον Σίμπσον πρωταγωνιστή και τον Καλαμπόκη να συμβάλει σε άμυνα και επίθεση, μείωσε στο 8ο λεπτό σε 18-8. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, έδειξε να χάνει τη συγκέντρωση του και τα συνεχόμενα λάθη από Μαργαρίτη, Λάνγκφορντ και Χαραλαμπίδη, ανάγκασαν τον Σούλη Μαρκόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ, 1:26 πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Το δεκάλεπτο έληξε με ένα καλάθι για κάθε ομάδα (Τσόχλας και Σάφτενααρ οι σκόρερ) με το σκορ στον πίνακα να διαμορφώνεται στο 20-10.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει από τη γραμμή των βολών, ενώ για το Ρέθυμνο ο Άλεν πέτυχε 4 συνεχόμενους πόντους ρίχνοντας μετά από πολύ ώρα τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους. Οι βολές του Κακαρούδη, το κάρφωμα του Βον και το καλάθι του Κάρτερ, ωστόσο, αύξησαν τη διαφορά εκ νέου στους 14 (28-14 στο 13΄). Ο Σαλούστρος με ένα προσωπικό σόου πέτυχε το 3ο του τρίποντο (3/3) στο παιχνίδι, όμως ο Άλεν απάντησε με 4 συνεχόμενους πόντους διαμορφώνοντας το 31-18, 5:36 πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ είχε να σκοράρει από το 14ο λεπτό, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Ρεθύμνου που με βολή του Κάνσιλ και τρίποντο του Σίμπσον μείωσε σε 31-22, 4:13 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Όντουμ με καλάθι και φάουλ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση και αύξησε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Ο Άλεν με το πρώτο του εύστοχο τρίποντο (11 πόντοι) και ο Σάφτεναρ με καλάθι διαμόρφωσαν το 36-28 στο 18ο λεπτό, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ και να περνάει στο παιχνίδι τον Μαργαρίτη. Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ δικαίωσε αμέσως τον προπονητή του ευστοχώντας από τα 6,75 για το 39-28, μετά από ασίστ του Τσόχλα, την ίδια στιγμή που το Ρέθυμνο δε μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά.

Το ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 41-31 έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Βον με 12 πόντους, ενώ για το Ρέθυμνο ξεχώρισε ο Άλεν με 11.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους: Δέδα, Μαργαρίτη, Όντουμ, Βον και Σαλούστρο, ενώ το Ρέθυμνο παρατάχθηκε με τους: Σίμπσον, Κουμπούρα, Σάφτενααρ, Καλαμπόκη και Φαγιέ.

Σάφτενααρ και Κουμπούρας σκόραραν για το Ρέθυμνο, ενώ Δέδας και Βον απάντησαν άμεσα για τους γηπεδούχους. Το 3ο φάουλ του Μαργαρίτη ανάγκασε το Σούλη Μαρκόπουλο να πάρει τάιμ άουτ και να περάσει στη συνέχεια στη θέση του τον Κακαρούδη. Ο Όντουμ με καλάθι στο 24’ έκανε το 47-35, με το Ρέθυμνο να αδυνατεί να σκοράρει. Ο Σάφτενααρ κατάφερε να πετύχει καλάθι για το Ρέθυμνο μετά από 2 λεπτά μειώνοντας εκ νέου στους 10 πόντους (47-37). Το Ρέθυμνο έδειξε να βρίσκει ρυθμό σε επίθεση και άμυνα και με συνεχόμενους πόντους από τους Σάφτενααρ και Κουμπούρα και τρίποντο του Χείλαρη μείωσε στους 5 πόντους (49-44) τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος βλέποντας τη διαφορά να ροκανίζεται σημαντικά, κάλεσε τάιμ άουτ και πέρασε στο παιχνίδι τους Λάνγκφορντ και Τσόχλα στις θέσεις των Βον και Όντουμ. Παρά τις αλλαγές του ΠΑΟΚ, το Ρέθυμνο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με 4 συνεχόμενους πόντους από Χείλαρη και Κράβιτς έριξε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (49-48) 1:44 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες εμφανώς επηρεασμένες από την πίεση του αγώνα έχασαν πολλά σουτ, όμως οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, χάρις σε 2 εύστοχες βολές του Άλεν 51 δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης του δεκαλέπτου. Ωστόσο εκεί πήρε το… όπλο του ο Τσόχλας που με 5 συνεχόμενους πόντους (ένα τρίποντο και ένα καλάθι) έφερε και πάλι τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού στον αγώνα (54-50 στα 18’’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου). Ο Κράβιτς με καλάθι στη λήξη του χρόνου διαμόρφωσε το 54-52.

Όπως τέλειωσε το 3ο δεκάλεπτο, ξεκίνησε το τέταρτο με τον Κράβιτς να σκοράρει και να ισοφαρίζει σε 54-54, ενώ στη συνέχεια ο Λάνγκφορντ αστόχησε σε 2 βολές για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Πριν τελειώσει το πρώτο λεπτό του τελευταίου δεκαλέπτου ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ το οποίο ωστόσο έδειξε να βγάζει την ομάδα του από το ρυθμό του αγώνα. Οι δύο ομάδες κάνοντας εκατέρωθεν λάθη σε άμυνα και επίθεση έδειχναν να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ.

Όμως, στο 32ο λεπτό ο Κάρτερ πέτυχε τρίποντο, στη συνέχεια ο Καλαμπόκης αστόχησε σε σουτ 2 πόντων και ο Μαργαρίτης με καλάθι έκανε το 59-54 εν μέσω αποθέωσης. Το Ρέθυμνο έδειχνε να τα έχει χαμένα, γεγονός που φάνηκε και με το αντιαθλητικό φάουλ του Χείλαρη στον Μαργαρίτη, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε το 61-54 7:19 πριν τη λήξη. Ο προπονητής του Ρεθύμνου πέρασε στο παιχνίδι τους Άλεν, Σάφτενααρ και Φαγιέ με τον τελευταίο να σκοράρει για το 61-56. Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να αυξήσει και πάλι τη διαφορά, αφού ο Βον παρά το επιθετικό ριμπάουντ έκανε λάθος και ο Σάφτενααρ ακριβώς 6 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, μείωσε στους 3 πόντους (61-58 στο 34’). Ο Άλεν με τρίποντο 5:50 πριν τη λήξη ισοφάρισε για το Ρέθυμνο, όμως ο Κάρτερ απάντησε αμέσως με δικό του τρίποντο γράφοντας το 64-61.

Σάφτενααρ και Σίμπσον με δύο συνεχόμενα καλάθια έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στο Ρέθυμνο με τον ΠΑΟΚ να μη σκοράρει για ενάμισι λεπτό αναγκάζοντας το Σούλη Μαρκόπουλο να επιστρατεύσει τον Χαραλαμπίδη από τον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανίκανος να σκοράρει, με τον Βον να αστοχεί σε δύο βολές και τον Χαραλαμπίδη σε τρίποντο και ο Φαγιέ του Ρεθύμνου δεν έχασε την ευκαιρία και αύξησε τη διαφορά στους τρεις, μετά από ασίστ του Κουμπούρα (64-67 2:14 πριν το τέλος).

Ο Χαραλαμπίδης με τρίποντο ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ, όμως ένα δικό του λάθος έδωσε την μπάλα εκ νέου στο Ρέθυμνο, παρά την τάπα του Μαργαρίτη στον Σάφτενααρ. Ο Φαγιέ ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα ευστόχησε σε 2 βολές διαμορφώνοντας το 67-69. Τα λάθη του Όντουμ δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευθούν οι παίκτες του Ρεθύμνου και έτσι ο Χαραλαμπίδης ισοφάρισε σε 69-69 με 2/2 βολές, μετά το 4ο φάουλ του Σίμπσον. Αυτό έμελλε να είναι και το σκορ της κανονικής διάρκειας μιας και ο Άλεν αστόχησε σε σουτ δύο πόντων με την κόρνα της λήξης, με τις ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Στο θρίλερ της παράτασης, ο Φαγιέ έβαλε το Ρέθυμνο μπροστά με 69-71, όμως ο ΠΑΟΚ με βολή του Βον και τρίποντο του Κάρτερ προηγήθηκε με 73-71. Το αντιαθλητικό φάουλ του Βον στον Φαγιέ μετουσιώθηκε σε 2 εύστοχες βολές για τους φιλοξενούμενους, που ισοφάρισαν σε 73-73, 3:11 πριν τη λήξη της παράτασης Ο Όντουμ με 1/2 βολές και εύστοχο τρίποντο, έγειρε την πλάστιγγα προς τη μεριά των γηπεδούχων, ενώ ο Χαραλαμπίδης με νέο τρίποντο (έπειτα από ασίστ του Όντουμ) έκανε το 80-74 1:24 πριν το τέλος του έξτρα πενταλέπτου.

Φαγιέ και Κάνσιλ αστόχησαν σε σουτ τριών πόντων, ο Χαραλαμπίδης ευστόχησε σε 2 βολές (82-74, 57’’ πριν το τέλος) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Ο Σίμπσον το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τρίποντο μείωσε σε 82-77 49 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των φιλοξενούμενων και όντας εύστοχοι στις βολές κράτησαν την πολύτιμη νίκη, με το τελικό σκορ να είναι το 88-79.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Σώμος, Μαγκλογιάννης
Τα δεκάλεπτα: 20-10  41-31 54-52, 69-69, παρ: 88-79
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγφορντ 2, Λιάπης , Χαραλαμπίδης 12 (2), Κάρτερ 19 (3), Κακαρούδης 2, Τσόχλας 7 (1), Δέδας 4, Μαργαρίτης 7 (1), Όντουμ 9 (1), Βον 15, Σαλούστρος 11 (3).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 15 (2), Σχίζας , Κουμπούρας 5, Σάφτενααρ 15, Κανσιλ 2, Άλεν 16 (2), Καλαμπόκης 3, Φαγιέ 12, Σίνης , Χείλαρης 5 (1), Κράβιτς 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …