Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΠΑΟ – Τουρόφ 84-77 (vid)

ΠΑΟ – Τουρόφ 84-77 (vid)

a j slaughter panathinaikos turow

a-j-slaughter-panathinaikos-turow

Τρίτωσε το καλό…
Μετά τις νίκες επί του Ολυμπιακού και της Κηφισιάς για το κύπελλο και το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά τις υποχρεώσεις του και στην Ευρώπη, επικρατώντας πολύ δύσκολα της Τουρόφ με 84-77 στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα.

Οι “πράσινοι” άφησαν θετικές εντυπώσεις στην επίθεση, ωστόσο η άμυνα τους – ιδιαίτερα η προσωπική – πήρε κάτω από τη βάση, πράγμα που προβλημάτισε αρκετά τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος είδε κυρίως τον Μάρντι Κόλινς (23 πόντους, 9 ριμπάουντ!) να κάνει ότι θέλει στον εκάστοτε προσωπικό του αντίπαλο και να κρατάει μόνος του την Τουρόφ στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος. Βέβαια ο Αμερικανός άσος ήταν και ο μοιραίος παίκτης της πολωνικής ομάδας καθώς αστόχησε σε δύο βόλες στο τέλος όταν η μπάλα έκαιγε.

Κορυφαίοι για τους νικητές  ήταν οι Έι Τζέι Σλότερ και Νίκος Παππάς με 16 πόντους έκαστος, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς (13π.) να ακολουθεί στο σκοράρισμα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έδωσε χρόνο συμμετοχής στον νεοαποκτηθή Τζούλιαν Ράιτ, ο οποίος μέτρησε 4 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 5 λεπτά, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του “τριφυλλιού” που έδωσαν δυναμικό παρών στις εξέδρες του ΟΑΚΑ δεδομένου και του ονόματος της αντιπάλου.

Ο Βασίλης Χαραμπόπουλος και ο Γιώργος Διαμαντάκος είδαν το παιχνίδι από τον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και με μπροστάρηδες τους Γιάνκοβιτς και Παππά στην επίθεση προηγήθηκε με 14-8 στο 7’ και 24-16 στο 12’, δείχνοντας να επιβάλει από νωρίς το ρυθμό του. Ωστόσο η αμύνα του “τριφυλλιού” ήταν κάκιστη με αποτέλεσμα η Τουρόφ να βρίσκει εύκολα το διάδρομο για το καλάθι των “πράσινων” και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (26-26) στο 14’.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι τον Γιάνις Μπλουμς και ο Λετονός γκαρντ τον δικαίωσε αμέσως, καθώς με 8 προσωπικούς του πόντους (5/5 βολές, 1/1 τρίποντο) έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (36-29), με το ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 42-35.

Στην επανάληψη το “τριφύλλι” ανέβασε στροφές και με τον Έι Τζέι Σλότερ να πυροβολεί από παντού εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 (54-40 στο 24’). Ωστόσο η τραγική άμυνα του Παναθηναϊκού δεν του επέτρεψε και πάλι να ξεφύγει στο σκορ, με τον εξαιρετικό Μάρντι Κόλινς να μειώνει στους 7 πόντους (66-59 στο 39’).

Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ένιωσαν για τα καλά την καυτή ανάσα των Πολωνών, οι οποίοι πλησίασαν τους “πράσινους” στο καλάθι (73-71 στο 35′). Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και με ένα επιμέρους σκορ 7-1, προηγήθηκε με 80-72, δείχνοντας να καθαρίζει το παιχνίδι. Ωστόσο η Τουρόφ και συγκεκριμένα ο Κόλινς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με συνεχόμενους πόντους του μείωσε σε 80-77.

Παρ’ ολα αυτά οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν την απαραίτητη ψυχραιμία στο τέλος και σε συνδυασμό με τις 2 άστοχες βολές του Κόλινς έφτασαν με αρκετό άγχος στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 42-35, 68-59, 84-77
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 13, Φώτσης 3 (1), Παππάς 16 (2), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 7, Μπατίστα 10 (7 ριμπ.), Διαμαντάκος, Μπλουμς 11 (2), Ράιτ 4.
ΤΟΥΡΟΦ ( Ραΐκοβιτς): Κόλινς 23 (2 τριπ., 9 ριμπ.), Κούλιγκ 17 (1), Κιλίνσκι 10 (2), Καρόλακ, Γιαραμάζ 3, Γκοσποντάρεκ, Βισνιέφσκι, Μολντοβάνου 5, Νίκολιτς, Τέιλορ 9 (2), Ζιγκεράνοβιτς 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …