Κεντρική NBA Οι Νικς χάλασαν το πάρτι (vid)
NBA

Οι Νικς χάλασαν το πάρτι (vid)

irving cavaliers knicks

irving-cavaliers-knicks

Εκπλήξεις, ντέρμπι και μεγάλες νίκες περιελάμβαναν τα πέντε χθεσινοβραδινά παιχνίδια στο ΝΒΑ. Ουίζαρντς, Μάβερικς και Τίμπεργουλβς σημείωσαν τις πρώτες τους νίκες νικώντας τους Μάτζικ, Τζαζ και Πίστονς αντίστοιχα. Οι Κλίπερς είχαν θετική πρεμιέρα απέναντι στους ελλιπείς Θάντερ ενώ ο Καρμέλο και οι Νικς χάλασαν το πάρτι των οπαδών στο Κλίβελαντ για την υποδοχή του ΛεΜπρόν.

Τα αποτελέσματα:
Ορλάντο Μάτζικ – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 98-105
Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Ντιτρόιτ Πίστονς 97-91
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Νιού Γιόρκ Νικς 90-95
Ντάλας Μάβερικς – Γιούτα Τζαζ 120-102
Λος Άντζελες Κλίπερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 93-90

“Καρδιοχτύπησαν” στο τέλος

john wall

Οι Ουίζαρντς έδειχναν πως θα πάρουν μια ευρεία νίκη αλλά στο τέλος τα χρειάστηκαν μετά τη μεγάλη αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι Μάτζικ στην τελευταία περίοδο χωρίς όμως να πετύχουν κάτι περισσότερο από μια μικρότερης έκτασης ήττα με 105-98. Και οι πέντε παίκτες με τους οποίους ξεκίνησε το ματς ο Ράντι Ουίτμαν σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του σπουδαίου Τζον Ουόλ (30π.-5ρ.-12ασ.) που είχε άξιο συμπαραστάτη τον επιβλητικό Μάρτσιν Γκόρτατ (20π.-12ρ.). Εκ των γηπεδούχων, ξεχώρισαν οι Νίκολα Βούτσεβιτς (23π.-12ρ.) και Έβαν Φουρνιέ (21π.-4ρ.).

Πρώτη νίκη για τους ανανεωμένους “Λύκους”

pekovic-wolves-pistons

Οι Τίμπεργουλβς ήταν εξαιρετικοί απέναντι στους, καλεσμένους τους, Πίστονς των οποίων επικράτησαν με 97-91. Ο Θάντιους Γιάνγκ (19π.-5ρ.-2ασ.-3κλ.) αποτέλεσε ξανά τον κορυφαίο για την ομάδα του ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς (17π.-10ρ.) ήταν αυτός που αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα. Ο Μαυροβούνιος σέντερ έσβησε τον Άντρε Ντράμοντ (11π.-12ρ.) τον οποίο φόρτωσε με φάουλ και εν συνεχεία οι “λύκοι” της Μινεσότα βρήκαν χώρο, εν τη απουσία “κέρβερου” κάτω από την αντίπαλη ρακέτα, και έχτισαν διαφορά 19 πόντων (73-52) στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου. Ντι Τζέι Όγκουστιν (20π.-3ρ.-6ασ.) και Καρόν Μπάτλερ (24π. με 4/7 τρ.-8ρ.) προσπάθησαν να αντιστρέψουν την κατάσταση αλλά χωρίς αποτέλεσμα καταφέρνοντας μονάχα να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα.

ΛεΜπρόν – Καρμέλο σημειώσατε… “2”

lebron-carmelo

Το βράδυ της Τετάρτης γνώρισαν βαριά ήττα στην έδρα τους. Χθες φρόντισαν να βρεθούν αυτή στη μεριά των νικητών χαλώντας το ηρωικό καλωσόρισμα που είχαν στήσει οι φίλαθλοι του Οχάιο στον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Στο πρώτο του παιχνίδι σαν “Ιππότης” ύστερα από τέσσερα χρόνια, ο “Βασιλιάς” έδειχνε να ψάχνει τα πατήματα του σκοράροντας 17 πόντους με άσχημα ποσοστά (4/10 διπ.-1/5 τρ.-6/7 βολές) όπως κακή ήταν και η αναλογία ασίστ/λαθών (4/8). Την ομάδα πήρε στις πλάτες του ο Κάιρι Έρβινγκ (22π.-5ρ.-7ασ.) με τον Κέβιν Λαβ (19π.-14ρ.) αλλά ο Καρμέλο Άντονι (25π.-6ασ.) δεν έδειχνε διατεθειμένος να χάσει. Με τον πάγκο των Νεοϋορκέζων να προσφέρει 41 πόντους, έναντι μόλις 12 των γηπεδούχων, και τα ποσοστά ευστοχίας υψηλά (54.4% διπ.- 50% τρ.) το ροζ φύλλο αγώνα δεν γινόταν μην καταλήξει στην ομάδα του, ρούκι κόουτς, Ντέρεκ Φίσερ, που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη.

“Πάρτι” στο Ντάλας

parsons-mavericks-jazz

Οι Μάβερικς χρειάστηκαν ένα διαστημικό πρώτο ημίχρονο για να διευθετήσουν την υπόθεση νίκη απέναντι στους Τζαζ, τους οποίους διέλυσαν με 120-102. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 25 πόντους (69-44) στο πρώτο μέρος και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Φοβερός πλουραλισμός για την ομάδα του Ρικ Καρλάιλ καθώς επτά παίκτες είχαν διψήφιο νούμερο σε πόντους με τον, νεοφερμένο, Τσάντλερ Πάρσονς (21π.-7ρ.-2ασ.) να εξιλεώνεται για την άσχημη εμφάνιση στην πρεμιέρα και τους Ντιρκ Νοβίτσκι (21π.-3ρ.) και Αλ-Φαρούκ Αμίνου (16π.-10ρ.) να τον πλαισιώνουν ιδανικά. Οι Τζαζ επέδειξαν ανάλογη πολυφωνία στην επίθεση αλλά με τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας (43.4% εντός παιδιάς) που είχαν δεν θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική τύχη. Κορυφαίος ο Ντέρικ Φέιβορς (17π.- 11ρ.).

Welcome to the Lob City!

paul-clippers-thunder

Οι Κλίπερς ξεκίνησαν με το δεξί την εποχή του Στηβ Μπάλμερ στον οργανισμό, επικρατώντας των Θάντερ με 93-90, στο Στέιπλς Σέντερ. Το συγκρότημα του Ντοκ Ρίβερς είχε την πρωτοκαθεδρία στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια αλλά στο τέλος οι “Κεραυνοί” πλησίασαν απειλητικά χωρίς όμως να έχουν τη δύναμη για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο και παραμένουν χωρίς νίκη ύστερα από δύο παιχνίδια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχασαν και τον Ράσελ Ουέστμπροκ στη δεύτερη περίοδο λόγω τραυματισμού στο χέρι. Οι Κλιπς στηρίχθηκαν στην τριπλέτα των Μπλέικ Γκρίφιν (23π.-7ρ.-3ασ.), Κρις Πολ (22π.-4ρ.-7ασ.-3κλ.) και Τζαμάλ Κρόφορντ (16π.-2ρ.-2ασ.-3κλ.) διασκεδάζοντας τον κόσμο και τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας με το θέαμα που προσέφεραν. Αποκάλυψη για τους Θάντερ ο, “τριτοετής”, Πέρι Τζόουνς (32π.-7ρ.-3ασ.) που πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση.

Η Βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Ιντιάνα Πέισερς 1-0
Μαϊάμι Χιτ 1-0
Τορόντο Ράπτορς 1-0
Σάρλοτ Μπόμπκατς 1-0
Μπόστον Σέλτικς 1-0
Σικάγο Μπουλς 1-0
Νιου Γιορκ Νικς 1-1
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 1-1
Κλίβελαντ Καβαλίερς 0-1
Μπρούκλιν Νετς 0-1
Ατλάντα Χοκς 0-1
Φιλαδέλφεια 76ερς 0-1
Μιλγουόκι Μπάκς 0-1
Ντιτρόιτ Πίστονς 0-2
Ορλάντο Μάτζικ 0-2

ΔΥΣΗ
Χιούστον Ρόκετς 2-0
Σαν Αντόνιο Σπερς 1-0
Νιου Ορλίνς Πέλικανς 1-0
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 1-0
Μέμφις Γκρίζλις 1-0
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 1-0
Φοίνιξ Σανς 1-0
Ντένβερ Νάγκετς 1-0
Λος Άντζελες Κλίπερς 1-0
Ντάλας Μάβερικς 1-1
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 1-1
Σακραμέντο Κινγκς 0-1
Γιούτα Τζαζ 0-1
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 0-2
Λος Άντζελες Λέικερς 0-2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…