Κεντρική NBA Οι απόψεις διίστανται
NBA

Οι απόψεις διίστανται

james nowitzki

james-nowitzki

Τα ζητήματα της μείωσης των παιχνιδιών της regular season και της διάρκειας ενός αγώνα βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας του ΝΒΑ. Πολλοί παίκτες, προεξάρχοντος του Ντιρκ Νοβίτσκι αλλά και του ΛεΜπρόν Τζέιμς επιζητούν από τη λίγκα τη σμίκρυνση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος καθώς τα 82 ματς είναι υπερβολικά πολλά, όπως υποστηρίζουν.

Ο Γερμανός σούπερ σταρ των Μάβερικς, τόνισε πως “Δεν χρειάζονται 82 αγώνες για να προκύψουν οι 8 κορυφαίες ομάδες σε κάθε περιφέρεια“, όμως εξέφρασε και την πεποίθηση του πως δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή καθώς “κάθε ματς φέρνει έσοδα στη λίγκα, οπότε κάθε παιχνίδι λιγότερο, σημαίνει και απώλεια εσόδων. Για κάθε πλευρά. Για τις ομάδες, τους ιδιοκτήτες, τους παίκτες. Γι’ αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα υπάρξει τέτοια αλλαγή”.

Παρόμοιας άποψης είναι και ο “Βασιλιάς” ο οποίος έχει δηλώσει πως του άρεσε η regular season των 66 αγώνων, όπως έγινε τη σεζόν 2011-12 λόγω του lockout. Aπό την άλλη η αλλαγή που σκέφτεται να κάνει η λίγκα μειώνοντας τα λεπτά του ματς από τα 48 στα 44 δεν αποτελούν για τον ίδιο πρόβλημα.

Για το θέμα πήρε θέση και ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο ιδιοκτήτης των Χόρνετς είναι αντίθετος με τη μείωση καθώς όπως είπε “σαν ιδιοκτήτης που έπαιξε το άθλημα, μπορώ να σας πω ότι ο αριθμός των 82 αγώνων δεν ήταν ποτέ ένα ζήτημα που με απασχόλησε” ενώ συνέχισε σημειώνοντας πως  “Αν το θέλουν, τότε θα πρέπει να γίνει συζήτηση. Το σίγουρο είναι ότι θα μειωθούν τα έσοδα. Είναι έτοιμοι να πάρουν λιγότερα χρήματα για να παίξουν λιγότερα ματς; Αυτό είναι το ερώτημα. Δεν γίνεται να έχουν τους ίδιους μισθούς με μικρότερη regular season”.

Έρχονται αλλαγές στο “μαγικό κόσμο” και κύμα αντιδράσεων. Ή μήπως όχι;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…