Κεντρική Basket League Άρης “Μετράει η ψυχή και η καρδιά”

“Μετράει η ψυχή και η καρδιά”

vezenkof

vezenkof

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, αυτό ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, απέχει μόλις μερικές ώρες και αναμένεται να μας καθηλώσει. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αποτελεί έναν από τους “πυλώνες” της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη και μιλώντας στη Nova, αναφέρθηκε στην έξτρα πίεση αυτής της αναμέτρησης, τα στοιχεία που θα κρίνουν την έκβαση του αγώνα καθώς και τη σημαντική παρουσία του κόσμου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Αλέξανδρε, έρχεται το “el clasico”, πως το περιμένεις;

“Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, γιατί είναι ένα ντέρμπι της πόλης. Όμως δεν παύει να είναι ένα από τα 26 παιχνίδια που έχουμε στο πρωτάθλημα. Θα προετοιμαστούμε, όπως προετοιμαζόμαστε για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, απλά με την ιδιαιτερότητα ότι είναι ένα Άρης-ΠΑΟΚ, το οποίο έχει μια έξτρα πίεση“.

– Αγωνιστικά, που θα κριθεί;

“Ο τραυματισμός του Τόμας ίσως μας επηρεάσει λίγο, όμως φέραμε έναν καινούριο παίκτη τον Αντεγκμπόγιε. Θα προσπαθήσουμε όσο πιο γρήγορα να ενσωματωθεί κι αυτός στην ομάδα. Οσο για τον ΠΑΟΚ, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, το έδειξε κερδίζοντας την Καρσίγιακα, όμως πιστεύω πως το αγωνιστικό-τακτικό κομμάτι θα είναι ελάχιστο, διότι σ΄ αυτά τα ματς μετράει περισσότερο η ψυχή και η καρδιά”.

– Και ο Αρης και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά φέτος. Πάνε στο ντέρμπι φορμαρισμένοι.

“Εντάξει, αλλά ένα τέτοιο ντέρμπι κανένας μας δεν θα το ήθελε τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα, ωστόσο και πέρυσι το βιώσαμε, παίζοντας τόσο νωρίς. Πράγματι και οι δύο έχουμε καλά πατήματα και αυτός που το θέλει περισσότερο θα είναι ο νικητής!”.

– Το “Nick Galis Hall” και η παρουσία 5 χιλιάδων φίλων του Αρη σας δίνει τον τίτλο του φαβορί;

“Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το φαβορί, όμως αυτόν τον κόσμο θα προσπαθήσουμε να τον αξιοποιήσουμε και να μη μας δημιουργήσει έξτρα φόβο. Ολοι μαζί, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε, όμως πιστεύω ότι το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ σ΄ αυτή την αναμέτρηση”.

– Λόγω του υποβιβασμού της ποδοσφαιρικής ομάδας, στο μπασκετικό Αρης-ΠΑΟΚ πέφτει, πλέον, όλο το βάρος της αντιπαλότητας. Διπλό το βάρος για εσάς;

“Σίγουρα ο κόσμος περιμένει ακόμα πιο πολλά από εμάς. Εχουμε την πίεση, έχουμε το ειδικό βάρος του ότι παίζουμε σε μια ιστορική ομάδα και αφού έτσι τα΄ φερε η μοίρα αυτό να είναι το μοναδικό Άρης-ΠΑΟΚ για φέτος, θα δώσουμε το 1000% για να κάνουμε τον κόσμο να αισθανθεί καλύτερα, καθώς τελευταία δεν είναι και στα καλύτερά του. Επαναλαμβάνω, θα δώσουμε τα πάντα και μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος, που εύχομαι να είμαστε εμείς!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…