Κεντρική Basket League Άρης “Μας άγχωσε η ΑΕΚ”

“Μας άγχωσε η ΑΕΚ”

priftis pagkos aris

priftis-pagkos-aris

Ο Άρης πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την Κηφισιά, εκτός έδρας, την Πέμπτη (09/10).

Ο Δημήτρης Πρίφτης, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, υπογράμμισε πως η ΑΕΚ τους άγχωσε καθώς συνέχεια έβρισκε τρόπο να επιστρέψει και σημείωσε πως η εμφάνιση της ομάδας του τον προβλημάτισε. Ακόμη, μίλησε για τη μικρή συνεισφορά του πάγκου, την καλή αμυντική λειτουργία και τον κόσμο.

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Προς στιγμήν φάνηκε ότι θα είναι εύκολο, όμως δεν ήταν. Η ΑΕΚ έχει φτιάξει ένα πολύ καλό ρόστερ μαζί με τον προπονητή της. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και τον Βαγγέλη Ζιάγκο για όλη την προσπάθειά τους μέχρι τώρα, αλλά και για τον τρόπο που διαβάζει το παιχνίδι. Κάνουν πολύ καλή δουλειά και φάνηκε και σήμερα. Μας προκάλεσε προβλήματα στις θέσεις “3” και “5”.

Εμείς, δεν ήμασταν καλοί. Μετράει πολύ η νίκη, αλλά μας προβληματίζει η εμφάνιση. Θέλουμε να μπούμε δυνατά στην ουσιαστική συνέχεια της προσπάθειας μας, δηλαδη στο Πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ δε μας άφησε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Στο 1ο ημίχρονο είχαμε σχετικά καλά ποσοστά, στο δεύτερο όμως όχι. Το επιθετικό ριμπάουντ μας έλειπε. Πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε το παιχνίδι πιο καλά”.

Για το γεγονός ότι ο πάγκος έδωσε μόνο 1 πόντο: “Είναι τυχαίο το γεγονός. Δεν έχει ξαναγίνει και δε νομίζω να ξανασυμβεί. Πλην του Βεζένκοβ που έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο, λειτουργούμε ως ομάδα και δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει. Στόχος είναι το αποτέλεσμα“.

Για τη μη ύπαρξη προβλημάτων στην άμυνα: “Είναι θετικό το ότι δεν μιλάμε για άμυνα αυτήν την περίοδο. Μας δίνει βάση και χρόνο για να δουλέψουμε την επίθεση”.

Για την πίεση του κόσμου: “Δεν υπήρξε ούτε πίεση ούτε άγχος από τον κόσμο. Η ΑΕΚ μας άγχωσε, όχι ο κόσμος. Ο κόσμος μας δίνει ώθηση“.

Με τη σειρά του, ο κορυφαίος του Άρη, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, συμπλήρωσε: Ήταν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την εμφάνιση και για το ότι δεν τα παράτησαν. Δεν παίξαμε καλά. Σουτάραμε περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Κρατάμε μόνο τη νίκη. Έχουμε αμέσως ένα καινούριο παιχνίδι την Πέμπτη. Αυτό κοιτάμε και τίποτα άλλο. Μπορούμε περισσότερα πράγματα και για αυτό πρέπει να δουλέψουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…