Κεντρική Ασίστ Basketbase Εκατόν είκοσι και συνεχίζει

Εκατόν είκοσι και συνεχίζει

skourtopoulos rethimno filiko

skourtopoulos-rethimno-filiko

petridis-giorgosΤο Ρέθυμνο δεν την… πάτησε στην Αμαλιάδα, όπως στο PAOK Sports Arena στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και πήρε το πρώτο του “διπλό” για φέτος. Ήταν το υπ’ αριθμόν 120 παιχνίδι του Θανάση Σκουρτόπουλου στους πάγκους της Α1. Ο τεχνικός των Κρητικών, μάλιστα, ετοιμάζεται για ακόμη ένα ατομικό επίτευγμα, καθώς χρειάζεται μία νίκη για να φτάσει τις 50 στη “μεγάλη” κατηγορία.

Κατά τα άλλα, ο Μοχάμαντ Φαγιέ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, σπάζοντας και δύο “φράγματα” στους ατομικούς του αριθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Σενεγαλέζος διεθνής ξεπέρασε τα 300 αμυντικά ριμπάουντ και τα 400 στο σύνολο.

Όσο για τον Φάνη Κουμπούρα, μπήκε στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία του ΑΓΟΡ στην Α1. Έφτασε τις 72 ασίστ και ξεπέρασε τον Ούρος Ντούβνιακ, που παίζοντας στην ομάδα πρόπερσι, είχε 69. Οι οκτώ ασίστ που μοίρασε στο ματς της Αμαλιάδας, δεν αποτελούν ρεκόρ για τον 31χρονο γκαρντ, ο οποίος είχε μετρήσει 10, στο περσινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Έφτασε τον Σάρας

Από την πλευρά του Κόροιβου, αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι πως ο Σάσα Βασίλιεβιτς (“μοιραίος” για την ομάδα του, καθώς αστόχησε σε σουτ δύο πόντων στα 8” με το σκορ στο 72-73) έφτασε τις 125 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα κι “έπιασε” στην 35η θέση των ξένων με τα περισσότερα παιχνίδια σε αυτό, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η διαφορά είναι ότι ο Βόσνιος έφτασε αυτόν τον αριθμό παίζοντας για πέντε διαφορετικές ομάδες (ΑΕΚ, Κολοσσό, Ίκαρο, Νέα Κηφισιά, Κόροιβο), ενώ ο Λιθουανός φόρεσε μόνο τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…