Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλωνας – Ελευσίνα 91-82

Απόλλωνας – Ελευσίνα 91-82

panionios apollon patron

panionios-apollon-patron

Πιο δύσκολα από ό, τι δείχνει το τελικό σκορ, ο Απόλλωνας Πάτρας κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Πανελευσινιακού με 91-82, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο.

Εξαιρετική επιθετική παράσταση έδωσε ο Πεν με 29 πόντους, κοντά στο triple-doubleέφτασε ο Γκάλογουεϊ με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ 17 πόντους και 9 ριμπάουντ είχε ο Φιτσπάτρικ.

Ο Ρόμπινσον ξεχώρισε για τον ΚΑΟΔ με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ωστόσο, δεν ήταν αρκετός για να διεκδικήσει η ομάδα της Δράμας κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση.

Με ένα σερί 9-0 ο Απόλλωνας πήρε προβάδισμα επτά πόντων (17-10) στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, αντιστρέφοντας την εικόνα με την οποία άρχισε το παιχνίδι και ο Πανελευσινιακός βρέθηκε να προηγείται με 5-8 και 8-10. Πρωταγωνιστές στο διάστημα αυτό ήταν οι Πεν και Γκάλογουεϊ που πέτυχαν μαζί τους 14 από τους 17 πόντους των Πατρινών.

Οι δύο Αμερικανοί βρήκαν βοήθεια από τους Φιτσπάτρικ και Μολφέτα, η άνοδος των οποίων επέτρεψε στον Απόλλωνα να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στο σκορ και να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 28-19, ενώ στη συνέχεια η διαφορά ξεπέρασε και τους δέκα πόντους (33-22).

Όσες προσπάθειες κι αν έκανε ο Πανελευσινιακός για να επιτρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, ο Πεν δήλωνε παρών και κρατούσε τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ και μάλιστα χωρίς να απειλείται, δεχόμενος βοήθειες από Γκάλογουεϊ και Φιτσπάτρικ και έτσι οι Πατρινοί πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δέκα πόντων (53-43).

Παρότι στην εξέλιξη του τρίτου δεκαλέπτου η Ελευσίνα έχασε τον Μάρεϊ με πέντε φάουλ, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και με πρωταγωνιστές τους Ρόμπινσον και Τζόνσον, κατάφερε να ρίξει γρήγορα-γρήγορα τη διαφορά. Ο Πανελευσινιακός ανέβασε την επιθετική του συγκομιδή και σημειώνοντας 24 πόντους στην τρίτη περίοδο, μείωσε στους 4 (71-67), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Όταν τα πράγματα έγιναν… σκούρα, εμφανίστηκε εκ νέου  ο Πεν για να δώσει τη λύση στον Απόλλωνα. Σκοράροντας κατά ριπάς, έδωσε σημαντικές επιθετικές βοήθειες στην ομάδα του Βετούλα και σε συνδυασμό με την άνοδο του Σκορδίλη και την πολύ καλή παρουσία του Φιτσπάτρικ, ο Απόλλωνας δεν έχασε το προβάδισμα στο σκορ και έφτασε σε μια αρκετά αγχωτική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-43, 71-67, 91-82.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Σκορδίλης 17, Αργυρόπουλος 4 (4 ασίστ), Γκάλογουεϊ 15 (2 τρ., 8 ασίστ, 8 ριμπ.), Πεν 29 (5 τρ., 6 ριμπ.), Φιτσπάτρικ 17 (2 τρ., 9 ριμπ.), Αντωνάκης, Μπατής 3 (1), Ελ Αμίν (5 ασίστ), Πελεκούδας, Μολφέτας 6, Νιφόρας, Μαστρογιαννόπουλος.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κοξ 2, Ρόμπινσον 18 (4 ριμπ., 5 ασίστ), Τσακαλέρης, Βασιλόπουλος 6 (2), Μάρεϊ 10, Αθανασούλας 5, Μάρκοβιτς 8 (1), Δορκοφίκης 8 (5 ριμπ.). Ιωάννου 11 (6 ριμπ.), Τζόνσον 12 (4 τρ., 6 ριμπ.), Καλλές 2, Αβραμίδης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …