Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Άλλος από Χίο τράβηξε…

Άλλος από Χίο τράβηξε…

ref1

ref1

Ως τώρα δεν το είχαμε κάνει, επειδή απλά δεν μας ενδιαφέρει η μικροπολιτική. Η στάση μας απέναντι στον χώρο της διαιτησίας απέχει από το να ασχολούμαστε με τις κοπές πιτών ανά την Επικράτεια και τους αποκριάτικους χορούς. Γι’ αυτό και δεν καταγράφαμε μια σειρά από… περίεργους ορισμούς, θεωρώντας πως απλά “έτυχε“. Από τη στιγμή, όμως, που έχει χαθεί η μπάλα, είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε από τη φάση της… αθωότητας, στη φάση της έρευνας κι αν απαιτείται της κριτικής.

Στον αγώνα Κάδμος – Ηρόδοτος θα σφυρίξουν οι Κοντίλης – Σπυρόπουλος. Δεν μπορώ ν’ αντιληφθώ πώς και γιατί φέρνουν έναν διαιτητή Α1 κατηγορίας από την Χίο (τον Βαλάντη Κοντίλη) για να παίξει στην Θήβα. Ο δεύτερος διαιτητής είναι Αθηναίος. Γιατί δεν όριζαν ακόμη έναν από την πρωτεύουσα;

Τα έξοδα μετακίνησης του Κοντίλη από τη Χίο στη Θήβα, αρκούν για να ορίζονταν τρεις διαιτητές (από την Αθήνα) στο παιχνίδι. Θα μου πείτε, σιγά μην πάρει τα έξοδα μετακίνησης ο Χιώτης διαιτητής. Ακόμα κι έτσι, όμως, θα “βαραίνουν” την ΕΟΚ, εκτός κι αν ο άνθρωπος είχε… δουλειές στην Αθήνα, τους είπε ότι θα είναι εδώ, τους χάρισε τα έξοδα μετακίνησης, κι εκείνοι άδραξαν την ευκαιρία.

Όπως και να ‘χει, σε εποχές που όλοι επιχειρούν να μειώσουν το κόστος των μετακινήσεων, ο συγκεκριμένος ορισμός… ξενίζει. Δεν είναι ο μόνος. Θα ασχοληθούμε τις επόμενες ώρες και ημέρες με άλλους δύο. Έτσι για να αναδειχθεί το θέμα και να μπορέσουμε να αντιληφθούμε με ποια λογική, ποια φιλοσοφία, και κάτω από ποιο πρίσμα γίνονται οι ορισμοί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…