Κεντρική Διεθνή Τα βρήκε… σκούρα η Γαλατά

Τα βρήκε… σκούρα η Γαλατά

galatasaray konya

galatasaray-konya

Αν και το ματς πήγε στην “κόψη” του… ξυραφιού, εντέλει η Γαλατάσαραϊ δεν κόπηκε αλλά βρήκε τον τρόπο να επιβιώσει και να επικρατήσει της Γκαζιάντεπ με 72-70 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον πρώτο όμιλο του Κυπέλλου Τουρκίας.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα έκανε το “δύο στα δύο”, αν και τα βρήκε… σκούρα μέχρι να χαμογελάσει στο φινάλε. Στο ξεκίνημα, ο αγώνας ήταν κάπως αναγνωριστικός ωστόσο από το 8’ και μετά η Γαλατά ανέβασε την απόδοσή της.

Έτσι, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πραγματοποίησε σερί 8-0 και μετέτρεψε το ισόπαλο 10-10 σε 18-10, 20 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου η οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 18-12. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Γκαζιάντεπ αντέδρασε και με δικό της σερί 9-0 πέρασε μπροστά με 21-18 στο 14’.

Η απάντηση της Γαλατά ήταν άμεση και με επιμέρους σκορ 10-2, όχι μόνο πήρε εκ νέου το προβάδισμα, αλλά απέκτησε και διαφορά 5 πόντων (28-23), ενώ απέμεναν 1 λεπτό και 29 δευτερόλεπτα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 29-25.

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Αταμάν κατόρθωσε να αυξήσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (55-43 στο 29’ με επιμέρους σκορ 26-18). Ο φωτεινός πίνακας στο 30’ ανέγραφε το 57-47. Όμως η Γκαζιάντεπ δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Το αντίθετο. Επανήλθε δριμύτερη στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έχανε με 59-52 στο 32’ όμως με ένα εκπληκτικό σερί 14-0 πήρε… κεφάλι με 66-59 στο 35’. Η Γαλατά μείωσε σε 68-67, 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με καλάθι του Νόλαν Σμιθ. Όλα θα κρίνονταν στο έσχατο λεπτό.

Ο Κόρι Χίγκινς έδωσε… αέρα 3 πόντων (70-67) στη Γκαζιάντεπ στο 39’. Ωστόσο η Γαλατά δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με ένα μικρό σερί 5-0, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατέκτησε το ροζ φύλλο και γλίτωσε τα περαιτέρω “καρδιοχτύπια”.

Ο Νόλαν Σμιθ με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ ο Ίαν Βουγιούκας έμεινε εκτός δωδεκάδας. Στον αντίποδα ο Κόρι Χίγκινς είχε 16 πόντους και 5 ασίστ για τους ηττημένους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…