Κεντρική Διεθνή Στο… καναβάτσο οι Σπερς

Στο… καναβάτσο οι Σπερς

alba spurs

alba-spurs

Εντυπωσιακή νίκη κόντρα στους Πρωταθλητές του ΝΒΑ, Σαν Αντόνιο Σπερς, πήρε η Άλμπα Βερολίνου, επικρατώντας με 94-93,χάρη σε φοβερό καλάθι του ΜακΛίν στην εκπνοή της αναμέτρησης, σε ένα τρομερό παιχνίδι στην Ο2 Arena.

Ο ΜακΛίν “σφράγισε” με τον τρόπο αυτό την τρομερή του εμφάνιση, οδηγώντας επιθετικά την Άλμπα με 18 πόντους, αλλά και 10 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης των Σπερς, Τόνι Πάρκερ ήταν εξαιρετικός με 28 πόντους, ενώ 14 ακόμα πρόσθεσε ο Ντάνκαν που “μάζεψε” και 10 ριμπάουντ.

Οι Σπερς μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν άμεσα να αποκτήσουν προβάδισμα στο παιχνίδι (10-3), διαφορά την οποία διατήρησαν και με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Η Άλμπα, όμως, ήταν αποφασισμένη να εμφανιστεί μαχητική μπροστά στο κοινό κι όχι μόνο “μάζεψε” τη διαφορά, αλλά κατάφερε να περάσει και μπροστά με 42-41. Στο άψε-σβήσε, όμως, οι Σπερς αντέδρασαν και πήγαν στα αποδυτήρια με +7 (54-47).

Κι αν κανείς νόμιζε ότι εκεί εξαντλήθηκαν τα αποθέματα της Άλμπα, έπεσε έξω! Οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν εκ νέου στο παιχνίδι και μάλιστα τρέχοντας σερί 8-0, πήραν κεφάλι στο σκορ με 69-68. Το παιχνίδι εξελίχθηκε χωρίς καμία ομάδα να μπορέσει να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα και μόλις λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, οι Σπερς ξέφυγαν με 5 (86-81).

Η Άλμπα, όμως, ήταν εφτάψυχη! Με επιμέρους σκορ 13-7 και νέα ανατροπή στο φινάλε, κατάφερε να φτάσει σε μια φιλική μεν, σπουδαία δε, επικράτηση επί των Πρωταθλητών του ΝΒΑ με φοβερό καλάθι του ΜακΛίν στο φινάλε στη λήξη του αγώνα.

Το βραβείο του Πάρκερ 

tony-parker-vravefsi

Στο πλαίσιο της αναμέτρησης, ο Τόνι Πάρκερ βραβεύτηκε από τη FIBA ως κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης για το 2013, αποτελώντας τον ηγέτη της Γαλλίας για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, καθώς και των Σπερς τους οποίους οδήγησε στους τελικούς του ΝΒΑ.

Το βραβείο στον Γάλλος άσο παρέδωσε ο γενικός γραμματέας της FIBA Europe, Καμέλ Νόβακ, και είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Πάρκερ που κατακτά τον εν λόγω τίτλο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…