Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Να υπάρχει ισονομία”

“Να υπάρχει ισονομία”

aggelopouloi-new-telikoi

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση της ΕΟΚ, που γνωστοποίησε πως για τις πειθαρχικές αποφάσεις για ματς Κυπέλλου μεταξύ ομάδων της Α1 είναι “Αρμόδιος ο ΕΣΑΚΕ“, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσπιστία της για αυτό που ισχυρίστηκε η Ομοσπονδία, την οποία κάλεσε να εφαρμόζει τους νόμους με τον ίδιο τρόπο για όλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με την πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Ε.Ο.Κ., παραγνωρίζοντας τις θεσμικές υποχρεώσεις της, κατέφυγε και πάλι στην τακτική του “κλεφτοπολέμου” και των δημόσιων αοριστολογικών ανακοινώσεων.

Καίτοι έχει παρέλθει μία ολόκληρη εβδομάδα από την υποβολή της καταγγελίας μας για τον μηδενισμό της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου και παρά τις διαρκείς οχλήσεις, η Ομοσπονδία εξακολουθεί, μέχρι και σήμερα, να αρνείται επίμονα να απαντήσει εγγράφως και να μας κοινοποιήσει την από 13.10.2014 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής περί δήθεν αναρμοδιότητας του Αθλητικού Δικαστή της Ομοσπονδίας να εφαρμόσει τις διατάξεις του δικού της Κανονισμού (!).

Ο λόγος αυτής της φαινομενικά “αδιάφορης” στάσης είναι απλός : Αρνούμενη να απαντήσει εγγράφως και να μας κοινοποιήσει, όπως οφείλει, την απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, η Ομοσπονδία ΑΦΑΙΡΕΙ αυτομάτως από τον Ολυμπιακό το νόμιμο δικαίωμά του να προσβάλει τη συγκεκριμένη απόφαση ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Κύριοι, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβετε ότι η Ομοσπονδία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και οφείλει, πρώτη από όλους μας, αφενός να συμμορφώνεται και να τηρεί απαρέγκλιτα του νόμους του κράτους και αφετέρου να σέβεται τα μέλη της;

Το ότι, όπως πληροφορηθήκαμε από εσάς, ο κ. Βασιλακόπουλος έχει δώσει εντολή να μην κοινοποιηθεί η από 13.10.2014 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής “επειδή είναι θυμωμένος”, δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη και φυσικά δεν απαλλάσσει την Ομοσπονδία από τις ευθύνες της. Παράλληλα, υπογραμμίζει την ιδιοκτησιακή αντίληψη της διοίκησής της.

Οι νόμοι υπάρχουν και πρέπει να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους μας.

Υ.Γ. Το από 18.04.2003 ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ αθλητικών δικαστών, που επικαλείστε στην ανακοίνωση σας, έχει όντως υπογραφεί ή αποτελεί έναν ακόμη “αστικό μύθο” ; Επειδή, εδώ και μία εβδομάδα κανείς στην Ομοσπονδία (ή στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε.) δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται αρχειοθετημένο (!), θα ήταν καλό να το αναρτήσετε επιτέλους στην ιστοσελίδα σας μαζί με τους υπόλοιπους νόμους και κανονισμούς, ώστε να μάθουν όλες οι άμεσα ενδιαφερόμενες ομάδες το ακριβές περιεχόμενό του και τον αρμόδιο δικαστή τους (!)”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κόουτς Μπαρτζώκα (ξανά) ανάλυσέ το

Τρέφω απεριόριστη εκτίμηση στην προπονητική ικανότητα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά αυτό δεν…